Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 8

Week Overzicht 8

Het onomstotelijke bewijs dat we gewoon binnen moeten blijven en TV kijken wordt mede mogelijk gemaakt door het weer. Maar wees gerust! Er is genoeg om mee te vermaken op de bank. Televisie kijken bedoelen we, kinders. En het nieuws! Want er waren weer belangrijke ontwikkelingen in TV land. Bijvoorbeeld aanpassingen van de belangrijkste prijzen en de terugkeer van een trio animatieheldinnen. Lees het gloednieuwe Week Overzicht hier!

Bagels en Bubbels
- Net5 over de nieuwe serie zonder Beans.

Dagboek Van Een Callgirl
- Tessa Schram, die vorig jaar haar debuutfilm Pijnstillers maakte, heeft getekend voor het regisseren van afleveringen van de nieuwe Net5 serie Dagboek Van Een Callgirl, dit meldt NLFilm aan Nu.nl. De serie, over het dubbelleven van Anna (Sanne Langelaar, Michiel de Ruyter) als callgirl in Amsterdam, gaat op 19 maart in première.

Game of Thrones
- Het quoten van schrijver George R. R. Martin heeft al genoeg artikelen opgeleverd om een nieuw boek in de serie vol te krijgen, maar dat weerhoudt GRRM er niet van om choquerende dingen te zeggen. Tijdens de Writers Guild West Awards suggereerde Martin dat seizoen vijf nog verder van de boeken af zal wijken. “Mensen gaan dood die niet in de boeken dood gaan, dus zelfs de lezers zullen ongelukkig zijn,” zegt de schrijver. Laat je huisdraak die boeken maar verbranden. #ValarMorghulis

Empire
- Bij een nieuwe serie die wekelijks meer kijkers trekt dan de uitzending daarvoor gaat een fout niet onopgemerkt. Iemand achter de schermen spelde namelijk Naomi Campbells naam verkeerd in de credits van afgelopen aflevering. Nu kan het gebeuren dat iemand de naam van een wereldberoemd model/actrice/zangeres/schrijfster niet weet, maar zo'n PR fout zal Cookie niet ongestraft voorbij laten gaan.

Glee
- Het is tijd om te beginnen met de vaarwels en Glee-hoofdrolspeelster Lea Michele deed precies dat op Twitter. Vrijdag tweette ze: “Ik kan niet geloven dat het morgen onze laatste dag is bij Glee. Het wordt zo’n emotionele dag. Maar ik ben zo dankbaar voor deze geweldige ervaring. Bedankt voor jullie geweldige Gleeks die ons altijd hebben gesteund. Ik hou van jullie. We zijn zo gezegend met een geweldige crew die elke dag hard werkte om de serie geweldig te maken. Ik ben zo dankbaar voor hen. Dus nogmaals allemaal bedankt vanuit het diepste van mijn hart. Ik zal Rachel Berry heel erg missen.” Wij ook, Lea, wij ook.

Mozart in the Jungle
- Een tweede seizoen voor de concertserie.

Orange is the New Black
- “Ze richten zich niet meer op Larry op dit moment,” vertelt Jason Biggs aan The New York Daily News. Netflix bevestigt aan Variety dat Larry Bloom inderdaad niet te zien zal zijn in seizoen drie van de hitserie. De American Pie-ster speelt Bloom al sinds de pilot. “Er is wel een mogelijkheid dat hij ooit terugkomt,” zegt Biggs.

Parks and Recreation
- Komedieschrijver en producent Harris Wittels is donderdag overleden. Wittels was een co-producent voor Parks and Recreation en was er ooit ook eens te zien als incompetente dierentrainer. Wittels is alom gerespecteerd in de komediewereld voor zijn werk bij The Sarah Silverman Program, Eastbound & Down en Secret Girlfriend. In 2012 publiceerde hij het boek Humblebrag: The Art of False Modesty, waarmee hij de term “humblebrag” populariseerde. Wittels werd dertig jaar.

Scandal
- We zijn weer goed geweest want de TV-goden belonen ons met een gastrol van Lena Dunham in Scandal, zo meldt Variety. Dunham is altijd spraakzaam geweest in haar liefde voor de serie en deed zelfs mee aan een parodie van Scandal in Saturday Night Live. Welke rol ze gaat spelen wordt geheim gehouden. De Girls actrice heeft nog een andere connectie met de serie, ze wordt namelijk vertegenwoordigd door crisismanager Judy Smith, die op haar beurt de inspiratie was voor Olivia Pope.

Supergirl
- De nieuwe superheldenserie wordt geen musical, maar dat zou nog best wel eens kunnen. Naast Melissa Benoist is namelijk Laura Benanti nu gecast in een grote rol, aldus Deadline. Ze gaat Benoists moeder, Alura, spelen die haar dochter naar aarde stuurt om de vernietiging van hun thuisplaneet te overleven.

The Mindy Project
- Stephen Colbert heeft een gastrol gekregen bij The Mindy Project. Hij zal een priester, Father Michael O’Donnell, spelen in een aflevering wiens uitzendingsdatum nog vastgezet moet worden.

The Powerpuff Girls
- Ga niet eens doen of dit nieuws je niet een beetje enthousiast maakt: Cartoon Network gooit weer wat sugar, spice and everything nice in The Powerpuff Girls. Blossom, Bubbles en Buttercup keren terug om Townsville veilig te maken in 2016. Dit keer zal Nick Jennings (Adventure Time) uitvoerend producent zijn.

The Tunnel
- Er is een weg gevonden naar een tweede seizoen.

Zwarte Tulp
- Eindelijk is de eerste Nederlandse streamingsserie (?) nabij.

Prijzen
- De Television Academy heeft haar regels iets veranderd. De meeste impact zal de verandering in de komediecategorie hebben. Nu mogen alleen series met afleveringen van dertig minuten of minder zich indienen. Dat betekent dat series als Orange is the New Black of nieuwkomer Jane the Virgin vanaf nu in de dramacategorie moeten. Hun kansen worden wel iets vergroot want het aantal series dat genomineerd kan worden is nu verhoogd tot zeven. Daarnaast verandert de Mini-Serie categorie nu in een Gelimiteerde Serie. Wat inhoudt dat er minimaal twee afleveringen moeten zijn en er geen doorlopend verhaal mag zijn met opvolgende seizoenen. Ook gastrollen worden scherper geselecteerd en zijn minder op basis van credits. Acteurs die in meer dan de helft van de afleveringen zitten in een serie komen niet meer in aanmerking als gastrol.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
anonymous 23 februari 2015, 14:28
Dank je voor je update....fijn om weer helemaal "bij" te zijn.
Log in om een reactie achter te laten