Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Videoland komt met eerste originele serie Zwarte Tulp

Videoland komt met eerste originele serie Zwarte Tulp

In maart zal het Nederlandse antwoord op Netflix, Videoland, hun eerste originele dramaserie gaan uitzenden. In Zwarte Tulp is te zien hoe twee families in de Bollenstreek de concurrentie aangaan met het kweken van de zeldzame zwarte tulp. Te midden van geldproblemen, familiedrama en onmogelijke liefdes zullen onder andere Huub Stapel (Moeder, ik wil bij de revue), Anna Drijver (Levenslied) en Benja Bruijning (Dokter Deen) meespelen in de eerste serie van Nederlandse bodem exclusief geproduceerd voor Videoland.

Naast bovengenoemde acteurs zullen ook sterren als Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Pim Lambeau, Gijs Naber, Marcel Musters, Renee Fokker, Abbey Hoes, Willem Voogd, Puck van Stijn en Raymond Thiry een rol gaan spelen in de Zwarte Tulp. Maar er zijn nog meer bekende namen die zijn verbonden aan de serie Zwarte Tulp. Zo staat de serie onder regie van Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm), Marc Willard (Dokter Tinus) en Ties Schenk (Docklands). Bekende schrijvers van onder andere Divorce, Penoza, Heer en Meester en Bellicher zullen ook hun medewerking verlenen aan deze nieuwe Nederlandse productie.

Zwarte Tulp zal een mix worden van mysterie, wraak, liefde, moord en dilemma’s rondom een onmogelijke missie, een onmogelijke liefde en een onmogelijke moord. Het eerste seizoen zal op 30 maart in zijn geheel te zien zijn op Videoland Unlimited. Daarnaast zullen de twaalf losse afleveringen per stuk te huur zijn.

Alain de Levita (producent NL Film): “Wij zijn heel trots dat wij voor Videoland dit ambitieuze project gaan produceren. Daarbij is het voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat een dramaserie op deze wijze gemaakt wordt. Met deze sterrencast en schrijvers gaan we iets heel bijzonders neerzetten”.

Kaja Wolffers (Creative Director NL Film): “Produceren voor dit platform biedt ons de kans om een meeslepend, spannend en vooral doorlopend verhaal te vertellen. Het verhaal mag gelaagder en kan dieper gaan. De kijkers hebben tenslotte jouw serie opgezocht en zappen er niet zomaar langs. Je kunt mensen nog meer meenemen in de karakters en de emoties. Daarbij kan men de keuze maken om alle afleveringen in één keer achter elkaar te bekijken.”

Hieronder zijn de eerste beelden van Zwarte Tulp te zien:
Video on youtube


Wat denk jij, zal de sterrencast genoeg zijn om de kwaliteit van deze serie te garanderen? En ga jij kijken?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
anonymous 17 februari 2015, 11:55
Nou, lijkt me wel wat. Goeie cast ook. Hoop dat dit beter is dan Noord-Zuid.
anonymous
anonymous 17 februari 2015, 12:53
ik hoop dat het ook gauw op spotnet komt
Log in om een reactie achter te laten