Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 6

Week Overzicht 6

We hopen dat je bij bent met al je series want het Week Overzicht is bomvol serienieuws. Serieus, je hebt waarschijnlijk genoeg te lezen tot aan volgende week. Wat een beetje het nut verslaat van op de hoogte blijven... Hoe dan ook, we voorzien je van al het serienieuws deze week en het varieert van schokkend, spannend tot een beetje verwarrend met een sprankje slechte humor. Precies zoals we onze series graag hebben. Lees en ervaar het zelf!

Agents of S.H.I.E.L.D.
- Luke Mitchell (The Tomorrow People) is gecast in een terugkerende rol. Hij speelt Lincoln, een zogeheette Inhuman die Skye (Chloe Bennet) helpt te begrijpen wat ze eigenlijk is. De Inhumans zijn een genetisch gemanipuleerd ras door de Kree, een alien soort uit de film Guardians of the Galaxy. Allen zijn onderdeel van het Marvel-universum. De verhaallijn in Agents of S.H.I.E.L.D. is dan ook onderdeel van een introductie van de Inhumans, die in 2018 een eigen film krijgen.

Being Mary Jane
- Hoe is het om Mary Jane te zijn? We komen er meer over te weten in seizoen twee.

Colony
- USA Network kondigt een nieuwe serie aan met een Lost tintje.

Devious Maids
- Het is een zonde om Naya Rivera van de buis te houden als Glee eindigt, moeten de producenten van Devious Maids hebben gedacht. De actrice en zangeres heeft een terugkerende rol bemachtigd in het derde seizoen van de Lifetime serie. Rivera speelt een nieuwe werkster in Beverly Hills, waar ze voor een ogenschijnlijk perfecte familie zal werken. Maar al snel ontdekt ze een verschrikkelijk geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen. Het derde seizoen van Devious Maids staat voor later dit jaar gepland.

Empire
- Oscar winnares Jennifer Hudson en popster Rita Ora hebben ieder een gastrol geboekt in Empire, zo meldt E!News. Details over de casting worden geheim gehouden, maar er bestaat een kans dat de bekende dames zichzelf gaan spelen in het hip-hop drama.
- In Week Overzicht 4 rapporteerde we al over Empire’s bijzondere groei. Nu in haar vijfde week is Empire de ENIGE primetime dramaserie die in haar eerste vijf afleveringen elke week is gegroeid in kijkcijfers in 23 jaar. Ja, Empire is nu al een recordbreker.

Girlfriend’s Guide to Divorce
- De gids (ha! snap je? want titel) wordt uitgebreid met een tweede seizoen.

Gotham
- Laat de tienermeisjes van de jaren ’00 het niet horen maar Milo Ventimiglia (Heroes, Gilmore Girls) heeft een terugkerende rol geboekt tegenover hoofdrolspeler Ben McKenzie (The O.C., tien jaar terug) in Gotham. De man, die vele meidenharten sneller liet kloppen, zal Jason Lennon spelen, met de bijnaam Ogre, "een seriemoordenaar die jonge vrouwen in zijn web lokt in zijn speurtocht naar een geschikte paring”. Ventimiglia maakt zijn debuut in de negentiende aflevering van het seizoen.

Happy Endings
- Er is niets bevestigd, dus wellicht is dit een dode mus, maar de bewijzen stapelen zich op dat Happy Endings weer gaat leven. De geliefde, maar slecht scorende, komedie van ABC werd in 2013 beëindigd waardoor niemand ooit nog een happy end kreeg. De getalenteerde cast kwam snel aan het werk, maar zowel Damon Wayans Jr. als Adam Pally hebben afgelopen week dat nieuwe werk (respectievelijk New Girl en The Mindy Project) ook weer verlaten. Eliza Coupe’s nieuwe serie Benched werd de week daarvoor beëindigd en de nieuwe serie van bedenker David Caspe en actrice Casey Wilson, Marry Me, moet nog vernieuwd worden door NBC. Dat én Happy Endings komt van producent Sony TV die (zie hieronder bij Unforgettable) een reputatie heeft van series in leven houden. Dat is nog niet alles. Het voormalige Twitter account van de schrijvers (@happywrites) tweette zaterdagochtend een link naar een aftel klok die nog 52 dagen aangeeft. Wat betekent het? Niemand weet het. Tenslotte zijn alle contracten van de cast en crew verlopen. Kan het account gehacked zijn (hoewel het wel enthousiaste reacties van fans retweet)? Hebben de andere twee castleden, Zachary Knighton en Elisha Cuthbert, allebei nieuwe series die nog in première moeten gaan? To Be Continued...

Law & Order: Special Victims Unit
- Marcia Cross keert eindelijk terug op de buis na haar tijd bij Desperate Housewives. Ze is gecast in een aflevering van Law & Order: Special Victims Unit waar ze de zesde vrouw speelt van een beroemd schrijver (gespeeld door Robert Vaughn, die al eerder in de serie te zien was als een ander personage in 2006). Cross’ personage wordt door de kinderen van de schrijver beschuldigd van seksueel misbruik van hun vader. De aflevering zal 25 februari in de Verenigde Staten te zien zijn.

New Girl
- Wat hierboven staat is waar, Damon Wayans Jr. verlaat New Girl, alweer. “We houden van Damon zijn blij dat we hem hebben gehad voor anderhalf jaar,” zegt New Girl bedenker Liz Meriwether in een verklaring. De komediant zat in de pilot van New Girl maar moest de rol opgeven omdat Happy Endings vernieuwd werd. Toen die serie gecanceld werd kwam Wayans Jr. terug in een terugkerende rol in seizoen drie van New Girl om in seizoen vier een vaste rol te krijgen. TVLine meldde het vertrek eerst.

NCIS: New Orleans
- De spin-off van NCIS is de best bekeken nieuwe dramaserie in de afgelopen tien jaar, dit maakt CBS bekend via persbericht. NCIS: New Orleans is tevens de nummer twee best bekeken serie op de Amerikaanse televisie, achter alleen haar moederserie. De serie, onder het toeziend oog van producent Jeffrey Lieber (o.a. Lost), is met een gemiddelde van 18,63 miljoen kijkers de best bekeken nieuwe serie sinds Desperate Housewives in het 2004-2005 seizoen.

Penny Dreadful
- Wacht je ook al zo vreselijk (ha! snap je? want titel) lang op het tweede seizoen van de wonderlijke fantasieserie? Dan moet je nóg een week wachten. Showtime heeft de première van het nieuwe seizoen uitgesteld met een week. De nieuwe startdatum is nu 3 mei. Waarom de serie verlaat wordt is niet bekend.

Quarry
- Cinemax kondigt een nieuwe serie aan genaamd Quarry. Een wat? Een Quarry.

The Casual Vacancy
- HBO en BBC debuteren de miniserie gebaseerd op J.K. Rowlings boek The Casual Vacancy (Een Goede Raad, in Nederland) op woensdag 29 april en donderdag 30 april op de Amerikaanse kabeldienst. In The Casual Vacancy is er in het idyllische Engelse dorpje Pagford een strijd gaande tussen arm en rijk, oud en jong, mannen en vrouwen en leraren en kinderen. De cast bestaat uit Michael Gambon (Harry Potter), Keeley Hawes (Death at a Funeral) en Rory Kinnear (Skyfall). Verwacht wordt dat HBO Nederland de miniserie een dag later uitzendt.

The Get Down
- Netflix heeft een serie besteld van de profilerende regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby). Het project, genaamd The Get Down, richt zich op New York City in de jaren ’70 en een groep tieners die via hip-hop, dans en spuitbussen zichzelf vinden. Netflix heeft dertien afleveringen besteld van de serie. Luhrmann zal de eerste twee afleveringen en de finale regisseren.

The Lizzy Borden Chronicles
- Lifetime’s vervolg op haar originele telefilm Lizzie Borden Took An Ax, getiteld The Lizzie Borden Chronicles, zal op 5 april in première gaan op de zender. Christina Ricci vervolgt haar titelrol als de moordlustige Lizzie die vrijgesproken wordt van de moord op haar vader en stiefmoeder. De serie, losjes gebaseerd op ontwikkelingen in 1892, richt zich op Lizzie die nu een soort beroemdheid is geworden. Als er mensen om haar heen langzaam maar zeker vermoord worden, is detective Charlie Siringo (Cole Hauser, Good Will Hunting) er van overtuigd dat Lizzy de schuldige is. De nieuwe serie telt zes afleveringen.

The McCarthy’s
- Het ziet er slecht uit voor The McCarthy’s die nu niet meer te zien zijn.

The Mindy Project
- De komedie eindigde met nogal een grote knal vorige week in de Verenigde Staten. Voor fans die bezorgd zijn dat het de serie te veel zal veranderen, zegt bedenker en hoofdrolspeelster Mindy Kaling: “Ik weet dat men bezorgd was toen Danny en Mindy samen kwamen, maar ik denk dat de serie er gecompliceerder door is geworden. Dit is net zo iets alleen dan beter, want Mindy en Danny werken samen aan hun meest belangrijke project tot nu toe.” De duizendpoot vervolgde haar interview met Entertainment Weekly dat “het iets is dat al sinds seizoen een besproken is. Volgens mij wilde iedereen [in de schrijverskamer] het doen, het was een kwestie van wanneer.” The Mindy Project is in Nederland te zien op FOXLife en loopt om en nabij tien weken achter op Amerika.
- Laverne Cox, die vriend en vijand charmeert in Orange is the New Black, is geboekt voor een gastrol in de komedie van Mindy Kaling. Ze zal een nichtje van Tamra (Xosha Roquemore) spelen die Mindy helpt haar vertrouwen terug te winnen. Wanneer de aflevering van Cox uitgezonden wordt is nog niet bekend.

The Musketeers
- Een voor allen, allen voor drie (snap je...oké ja je snapt het)! Het derde seizoen wel te verstaan.

Transparent
- In een veelbelovende wending heeft VPRO de rechten van Transparent gekocht. De serie is in thuisland Amerika overspoeld met lovende kritieken en prijzen en signaleerde een nieuw begin voor de streamingsdienst van webwinkel Amazon. Amazon, nu een geduchte concurrent van Netflix, kwam in Nederland nooit aan de grond vanwege de heerschappij van Bol.com. Dit gaf ruimte voor een omroep als VPRO om een spraakmakende serie als Transparent een thuis te geven. De zwarte komedie draait om een gezin in Los Angeles met drie zelfingenomen, volwassen kinderen met ieder hun eigen problemen terwijl hun vader worstelt met zijn transseksualiteit. In de hoofdrol weet Jeffrey Tambor (Arrested Development) hoge ogen te slaan en de serie won onlangs twee Golden Globes. Ook opvallend is dat de VPRO de serie behandeld volgens het klassieke model van één aflevering per week, waar Amazon alle afleveringen tegelijkertijd online zet en binge-kijken stimuleert. Vanaf 6 maart is de serie te zien op NPO2.

Unforgettable
- De meest ironische titel gaat naar deze onvergetelijke (oké laatste, beloofd) en onsterfelijke serie.

NBC
- Wat is er vernieuwd? Wat niet? Klik en gij zult vinden.

Prijzen
- We zijn nog niet goed en wel klaar met dit prijzenseizoen maar The Emmy Awards kijken al naar volgend seizoen. De 67ste Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september te zien op FOX. Daarmee verschuift de crème de la crème van televisieprijzen terug naar haar vertrouwde zondagavond nadat het in 2014 een uitstapje maakte naar de maandagavond.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

JanWillemK
JanWillemK 7 februari 2015, 20:35
- Milo Ventimiglia in de serie Gotham. Geweldige acteur.

- Damon Wayans Jr. verlaat New Girl om rol te spelen in Happy Endings. Happy Endings wordt gecanceld en Damon Wayans Jr. keert weer terug om vervolgens na een jaar weer weg te gaan omdat Happy Endings vernieuwd is..... Ok....
JanWillemK
JanWillemK 7 februari 2015, 20:36
* Tenminste, als Happy Endings echt weer vernieuwd word.
tweemaalh
tweemaalh 8 februari 2015, 01:27
Die puns mogen wel vaker in nieuwsberichten komen :P
Log in om een reactie achter te laten