Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 48

Week Overzicht 48

Hmm, wij bij MijnSerie vertrouwen nooit weken wanneer er weinig originele uitzendingen zijn. Thanksgivingweek in de Verenigde Staten is er zo één en voilà, een hele boel producties die stoppen en zeer weinig nieuws uit kalkoenetend Hollywood. Gelukkig is Hilversum nog op volle toeren aan het draaien. Er komen heel veel series op de televisie. Zowel Amerikaanse series die hun weg naar Nederland hebben gevonden als originele producties. Zelfs als Amerika ons in de steek laat hoeft onze serie behoefte niet te lijden. Gelukkig maar! 2015 begon er al leeg uit te zien.

BBC
- De BBC moet nog meer gaan bezuinigen. De Engelse TV zender moest vorig jaar al 1,3 miljard minder spenderen. Nu moet er nogmaals een half miljard van af. Eerder werd de jongerenzender BBC Three al volledig online en nu gaan er geruchten over het stoppen van BBC Four. In 2017 moeten de bezuinigingen compleet zijn.

Bureau Raampoort
- Hoofdrolspeler Tim Haars van de nieuwe SBS serie vertelde Kemna.tv over de overeenkomsten en verschillen met een andere bekende politieserie. “Simon [de Waal] schreef ook het scenario van Baantjer en het grote verschil is dat er nu gekozen is voor twee karakters die allebei echt een eigen manier van werken hebben, waardoor ze ook een eigen lijn hebben in het verhaal. Ze hebben gekozen voor sterke karakters die elkaar op een grappige manier confronteren. Dat gecombineerd met wat fictie en humor hier en daar. Dat is het grote verschil." Bureau Raampoort is op 3 en 10 december te zien om 20.30 uur op SBS6.

Constantine
- NBC trekt de stekker uit de serie.

Cristela
- De latina krijgt een volledig seizoen.

CSI
- Na een afgekapte bestelling verlaat het laatste originele lid de cast.

Extant
- Ondanks een matige zomer komt Extant toch naar Nederland.

Game of Thrones
- HBO heeft een zeer korte teaser uitgebracht van seizoen vijf van Game of Thrones. Het filmpje is geheel gericht op Arya (Maisie Williams) en het zogenoemde The Sight. De video linkt naar een website waar fans zich kunnen aanmelden voor DM’s op Twitter of SMS'jes met nieuws. Seizoen vijf begint als de winter voorbij is.

Gotham
- Veronica heeft eindelijk een datum geprikt voor de Nederlandse première.

Jeuk
- De komedie met Thomas Acda en Peter Heerschop in de hoofdrollen krijgt op de vooravond van seizoen twee groen licht voor een derde seizoen. “Dat heeft de VARA besloten op basis van de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen,” vertelt Acda aan Kemna.tv. Jeuk is deels geïmproviseerd en kleinschalig gefilmd. Het eerste seizoen ging eerder dit jaar in première. De productie van seizoen twee is nog in volle gang. Nieuwe afleveringen zijn vanaf 5 januari 2015 te zien op Nederland 3.

Matador
- El Rey heeft haar enige dramaserie beëindigd na één seizoen. Hoewel de serie al vernieuwd was voor een tweede seizoen en redelijke kijkcijfers haalde hebben matige internationale verkopen de serie de das om gedaan.

Members Only
- We zullen de serie nooit leren kennen.

Net 5
- Jane the Virgin en Hart of Dixie maken je dinsdagavond in het nieuwe jaar.
- De zender zet ook in op eigen bodem met maar liefst vier nieuwe series.

Pretty Little Liars
- Netflix Nederland koopt ook de tweede helft van seizoen vijf.

Red Band Society
- FOX heeft de serie niet officieel beëindigd, maar de productie stopt wel.

SBS9
- Het zat er al aan te komen en vanaf 1 januari is het dan zo ver.

The Big Bang Theory
- Veronica komt met nieuwe afleveringen.

True Detective
- 's Werelds meest gehypete castnieuws is eindelijk volledig bevestigd.

USA
- Zender USA zet data voor Suits' en Sirens' terugkeer.

Vikings
- De populaire serie komt naar Nederland.

Zakelijk
- Uit een analyse van Deadline blijkt dat het nieuwe pilotseizoen meer nadruk legt op drama, na een zwak komedie najaar. Alleen ABC series Black-ish en Cristela hebben tot nu toe volle seizoenen gekregen, wat ook meer diversiteit kan betekenen voor komedies. In het drama segment staan er een hoop medische series in de wachtrij. Er is ook een tekort aan succesvolle uitvoerend producenten aangezien de meeste grote namen al meerdere series hebben. De trend van directe seriebestellingen lijkt voorbij na de kostbare beëindiging van FOX z’n Hieroglyph, NBC's Emerald City en ABC's Members Only.

Zoo
- Nonso Anozie, die het best bekend is als Xaro Xhoan Daxos uit het tweede seizoen van Game of Thrones, heeft een rol bemachtigd in de langverwachte CBS serie Zoo, meldt The Hollywood Reporter. Anozie speelt Abraham, een tourgids met een rijke kennis over de natuur en een diepe empathie voor de mensheid. Volgend jaar zomer gaat de serie over losgeslagen dieren die de mensheid bedreigen in première.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten