Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 29

Week Overzicht 29

In deze hitte valt er niets anders te doen dan verkoeling te zoeken in een donkere kamer en TV series te verslinden. Wat? Naar buiten? Daar waar het scherm niet te zien is en het echte leven zich afspeelt? Nee, bedankt. Blijf samen met MijnSerie lekker binnen! Verslindt oude series die je nog altijd een keer moet kijken (misschien toch maar een keer tijd voor The Wire?), kijk je favorieten voor de twintigste keer of probeer iets wat je geheel buiten je interesses valt (My Little Pony, iemand?). Terwijl Netflix laadt, de torrents zich verzamelen op je harde schijf of je zapt door de zenders heeft MijnSerie al het TV nieuws van de afgelopen week voor je op een rij gezet. Kort, bondig en nog best interessant ook.

Bekende Gezichten
- Deborah Ann Woll is tienervampier af bij True Blood en omringt zich nu met superhelden. Woll is gestrikt voor de rol van Karen Page in de verwachte Netflix adaptatie van Daredevil. Het personage is de vriendin van Matt Murdock en is nog niet op de hoogte van zijn alterego.
- Amanda Setton zal in seizoen vijf van Hawaii Five-O te zien zijn als de leerling van Masi Oka's Max. Haar personage heet Dr. Mindy Shaw. Zo blijft Setton toch een beetje bij haar oude rol in The Mindy Project.
- Dermot Mulroney zal het gehele vijfde seizoen van Shameless te zien zijn. Hij speelt voormalig bad-boy en verslaafde Sean Pierce en Fiona's (Emmy Rossum) nieuwe manager.
- Colin Ferguon (Eureka) zal Mystic Falls gaan beschermen. In het zesde seizoen van de vampierenserie treedt een man genaamd Tripp op die een groep militanten aanstuurt om het gedoemde dorpje te beschermen. Ook nieuw is Gabrielle Walsh (Paranormal Activity: The Marked Ones) die de onbetrouwbare Sarah speelt.
- Grey's Anatomy afgestudeerde Gaius Charles voegt zich bij Aquarius, de serie over David Duchovny's politieagent die Charles Manson opspoort. Hij zal moslim extremist Bunchy Carter spelen die zijn haat betuigt voor blanken en ieder die hem tegenwerkt intimideert.
- Raza Jaffrey wijkt af van zijn musical- en sprookjesrepertoire om de cast van Elementary te versterken. De voormalig Smash en Once Upon a Time acteur speelt de nieuwe vriend van Joan Watson (Lucy Liu) in een terugkerende rol.
- Nadat Michael Slovis al afleveringen een en twee van Game of Thrones seizoen vijf boekte als regisseur, is de rest van het team ook bekend. Mark Mylod (Shameless, Entourage) zal aflevering drie en vier regisseren. Jeremy Podeswa (Boardwalk Empire, The Tudors) neemt vijf en zes op zich. Zeven en acht gaan naar Miguel Sapochnik (House, Fringe). De cruciale afleveringen negen en tien gaan naar David Nutter, die als enige van de groep al eens eerder Game of Thrones filmde. Nutter bracht ons namelijk The Rains of Castamere.
- Cara Buono, die een Emmy nominatie scoorde voor haar gastrol in Mad Men, voegt zich toe aan de cast van Person of Interest. In seizoen vier speelt zij een femme fatale die bijzonder goed overweg kan in de nieuwe wereld die de serie geschetst heeft.
- John Boyd, die in seizoen acht van 24 een rol had, zal in het tiende seizoen van Bones een FBI agent worden. Zijn personage James Aubrey vergezelt Booth (David Boreanaz) voor meerdere afleveringen.
- Constantine heeft een nieuwe vrouwelijke hoofdrol. Angelica Celaya speelt Zed, een personage uit de Hellblazer stripboeken. Ze zal later in het seizoen geïntroduceerd worden.

Helaas
- Sarah Ramos zal nog minder te zien zijn in het zesde seizoen van Parenthood dan in het vijfde jaar. De actrice gaat naar haar tweede jaar aan de Universiteit van Columbia en dat betekent minder beeldtijd voor haar personage Haddie Braverman. Ramos zal sowieso een aflevering doen, maar meer dan dat zal afhangen van haar rooster.

Wie zegt wat?
- Shonda Rhimes als antwoord op de vraag of #HowToGetAwayWithMurder niet te lang is voor een hashtag: "We houden bij het schrijven van de titel geen rekening met de hashtag. Twitter is een leuke gemeenschap en het is nieuw dat zenders hashtags proberen te forceren. Twitter bedenkt zelf namen en dat is veel interessanter."
- Seizoen elf van Grey's Anatomy wordt een "Meredith-gecentreerd" seizoen, meldt Rhimes aan verslaggevers. "Ze is haar persoon verloren, haar halfzus verschijnt uit het niets, haar man wil ergens anders wonen..." Merediths ervaring met Lexie zal de relatie met haar nieuwe halfzus beïnvloeden, belooft Rhimes.
- Blake Lively over haar tijd bij Gossip Girl in een uitgebreid profiel van Vogue: "We produceerde de afleveringen zo snel. Als je elke dag vijftien uur werkt, tien maanden in het jaar, dan heb je alleen tussen de opnames door een leven. Het is niet echt meer acteren, het is opdreunen. Ik had harder kunnen vechten en Gossip Girl is anders kunnen maken, maar ik moest ook een leven hebben, weet je?"
- Weet je nog die vacature voor Netflix kijker in Engeland? Het is blijkbaar meer dan alleen zitten en kijken. "Je moet onafhankelijk zijn. Het gaat er niet om of ik een film leuk vind, zelfs al is dat zo, dan kan ik de labels niet aanpassen zodat jij hem ook kijkt," vertelt 34-jarige Greg Harty aan Time. Harty is een van de veertig part-timers die professioneel Netflix kijkt en haar content beoordeelt. "Mijn baan is dat ik alle slechte films orden die jij wilt zien."

Pak de agenda!
- Het zevende en allerlaatste seizoen van Sons of Anarchy zal op 9 september in de V.S. in première gaan. De openingsaflevering zal een uur en vijfenveertig minuten duren.

Onderzoek
- Het gaat goed met de Nederlandse televisie. Het medium zag in de eerste zes maanden van het jaar een stijging in de bruto bestedingen van 18,4 procent zo meldt Nielsen. Het herstel van de advertentiemarkt zorgde voor een totaal bedrag van 1,7 miljard euro dat bij de televisiemakers van Nederland binnenkwam.
- Wederom is Game of Thrones de meest gezochte TV serie in de V.S., zo meldt Google voor de maand juni. Op nummer twee staat Orange is the New Black. Nummer drie, Pretty Little Liars, werd significant minder gezocht dan de voorgaande twee.

Nieuwe Series
- AMC heeft na The Walking Dead en Better Call Saul haar derde gehele serie bestelling afgerond. Badlands krijgt zes afleveringen van een uur die eind 2015, begin 2016 te zien moeten zijn. De serie van Al Gough en Miles Millar, die jarenlang Smallville overzagen, dienen als uitvoerend producenten. In Badlands, dat losjes gebaseerd is op een Chinees verhaal met martial arts, gaan een machtige krijger en een jonge jongen op reis door een gevaarlijk land op zoek naar zichzelf.
- Pivot gaat haar eerste gescripte serie uitzenden. Fortitude draait om een klein dorp bij de poolcirkel dat op geschokt wordt door een brute moord. Detective Morton (Stanley Tucci, The Hunger Games) vliegt in om de sheriff (Richard Dormer, Game of Thrones) te helpen met het onderzoek. Verder zien we Michael Gambon (Harry Potter) en Christopher Eccleston (Thor: The Dark World). De tiendelige dramaserie staat gepland voor januari 2015.
- MTV geeft, zonder een pilot te zien, tien afleveringen aan Shannara, een fantasieserie gebaseerd op de gelijknamige boeken van Terry Brooks. Er is nog weinig bekend over het TV project. De boeken spelen zich in ieder geval af in een wereld waar de maatschappij verwoest is door een nucleaire oorlog en magie haar kop op heeft gestoken.

Zakelijk
- Het Nederlandse Commissariaat voor de Media, dat de Nederlandse Publieke Omroep toetst op haar overeenkomsten en prestaties, benadrukt dat de NPO zich meer moet richten op jongeren. In 2013 slaagde de organisatie er niet in om meer jongeren te bereiken. Echter, net als in voorgaande jaren, nam het bereik in de doelgroep 20-34 jarigen af. Bij de advisering voor de Meerjarenbegroting van 2015-2019 zal het Commissariaat dus specifiek dit punt aanhalen.
- De kabelgigant Liberty Global heeft de 6,4 procent van de Britse zender ITV, thuis van onder andere Downton Abbey, gekocht. ITV is de grootste commerciële zender in het Verenigd Koninkrijk. De aankoop verzekerd nog geen complete overname door het Amerikaanse bedrijf, hoewel die optie er wel is in de aankomende zes maanden.
- Time Warner heeft het ongenodigde bod van tachtig miljard van 21st Century Fox afgeslagen. Time Warner is het thuis van studio Warner Brothers., kabelgigant HBO en vijftig procent van The CW. 21st Century Fox is eigenaar van filmstudio 20th Century Fox, TV zender FOX en kabelzender FX. De twee mediagiganten zijn, kort door de bocht, gelijken, maar Fox geniet van grote geldzakken. Volgens Time Warner is het bedrijf van plan individueel te blijven en heeft geen oren naar een overname. Het is afwachten of Fox met een tweede bod komt en wat de aandeelhouders doen. Beide bedrijven zagen hun aandeel groeien na het bod.

Meer op MijnSerie.nl deze week
- ABC heeft een lijstje van data voor je.
- Fox trouwens ook
- HBO wil heel graag vertellen over drie nieuwe projecten
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten