Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 28

Week Overzicht 28

Het was weer een drukke week in Hollywood wat castings betreft. Tevens is er de Television Critics Association tour, waar producenten voor grote groepen verslaggevers vragen beantwoorden. Gelukkig was er totaal geen voetbal want daar hebben we het niet over. Wat we wel doen is al het nieuws voor je op een rijtje zetten zodat jij niet hoeft te zoeken. Nieuw deze week is ook een handig overzicht van al het nieuws dat we wel geplaatst hebben op de site in de afgelopen zeven dagen, maar dat jij als lezer wellicht gemist hebt. Meer nieuws, op één duidelijke plek. Hier gaan we!

Bekende gezichten
- Sean Hayes (Will & Grace) voegt zich permanent toe aan de cast van The Millers. Hij speelt Kip Withers, de nieuwe beste vriend van Carol Miller (Margo Martindale), die een beetje botst met haar zoon Nathan (Will Arnett). Hayes personage zal in de seizoen twee première van de serie, op 30 oktober in de V.S., geintroduceerd worden.
- Robbie Amell, die net van The Tomorrow People af komt, zal een terugkerende rol krijgen in The Flash, dat dit najaar op The CW verschijnt. Amell speelt Ronnie Raymond, een schoonmaker die een belangrijker rol speelt in de transformatie van hoofdrolspeler Barry Allen (Grant Gustin) tot de titulaire superheld. Zelf heeft Raymond het alter-ego Firestorm.
- Giancarlo Esposito (Revolution) zal terugkeren in zijn rol als Magic Mirror in de seizoen vier première van Once Upon a Time. Zijn voormalige medespeler uit Revolution, Elizabeth Mitchell, is gecast als een potentiele slechterik in de sprookjesserie.
- Lorraine Toussaint (Orange is the New Black) heeft een vaste rol bemachtigd in de nieuwe serie Forever met in de hoofdrollen Loan Gruffud en Alana de la Garza. Toussaint zal een geharde politieagente spelen die de baas is van la Garza’s personage. Forever gaat dit najaar in première in de V.S.
- Taye Diggs (Murder in the First) is de volgende in de oneindige lijst van gastrollen in The Good Wife. Diggs speelt een getalenteerde partner van Lockhart/Gardner. Zijn personage zal voor meerdere afleveringen te zien zijn in het zesde seizoen van de serie.
- Sam Waterston zal, na The Newsroom, wederom te zien zijn met Jane Fonda. Waterston speelt de man van Fonda in haar nieuwe serie Grace and Frankie. De Netflix komedie zal in 2015 te zien zijn.
- Brandon Routh trekt zijn superhelden schoenen weer aan. De voormalige Superman zal een terugkerende rol hebben in het derde seizoen van Arrow. Hij speelt de mysterieuze wetenschapper Ray Palmer, ook bekend als superheld The Atom, die Queen Consolidated overneemt.

Wijzigingen
- Lucy Griffiths (True Blood) zal niet meer te zien zijn in de nieuwe serie Constantine. Griffiths speelde Liv, de vrouwelijke hoofdrol, die samen met Constantine (Matt Ryan) samenwerkte om een vloek door een demoon op te heven. Nu besluiten de makers om een andere route te kiezen en wordt Liv geschrapt. Constantine moet 24 oktober voor het eerst te zien zijn in Amerika.

Bestellingen
- Glee’s laatste seizoen zal uit dertien afleveringen bestaan. Seizoen zes zal halverwege volgend seizoen, zonder onderbrekingen, uitgezonden worden.
- Matador, dat 15 juli in première gaat, heeft alvast een tweede seizoen gekregen. De serie over een opkomende voetbalster, die tevens een undercover CIA agent is, lijkt belovend. Zender El Ray heeft dertien afleveringen toegekend aan het nieuwe seizoen.
- Cinemax geeft ook vroeg een tweede seizoen weg. Steven Soderberghs The Knick start pas op 8 augustus in Amerika, maar heeft nu al tien afleveringen bovenop de bestaande tien gekregen. Het medische drama dat in het New York van 1900 afspeelt wordt alleen geregisseerd door Soderbergh.

TCA nieuws
- Game of Thrones zal nog steeds gechoreografeerd worden door schrijver George R. R. Martin. Ten minste seizoen vijf, dat nu filmt, is nog trouw aan de boeken, vertelt HBO CEO Michael Lombardo.
- Voorlopig is er nog geen sprake van een Game of Thrones film, aan het einde van de serie, zoals Martin onlangs suggereerde. Zolang hij schrijft, zegt Lombardo, zal de serie lopen.
- Nielsen gaat van september tot november in de V.S. testen met mobiele kijkcijfers. Deze zullen nog niet opgenomen worden in de wekelijkse publicaties, hoewel dat natuurlijk wel het uiteindelijk doel is. Nielsen benadrukt dat live televisie kijken niet minder is geworden. Mobiel kijken is alleen sterk toegenomen. 18-24 jarigen kijken in de V.S. zo’n 2,5 uur aan televisie online per week.

Emmy’s
- De winnaar van de Emmy nominatie ronde is Game of Thrones, die 19 keer kans maakt op een beeldje. Fargo volgt met 18 nominaties. American Horror Story: Coven heeft er 17. Breaking Bad en The Normal Heart hebben er 16. Saturdary Night Live heeft er 14 en House of Cards wist 13 nominaties te bemachtigen deze week.
- Laverne Cox is de eerste transseksueel die een nominatie krijgt. Cox, een favoriet in Orange is the New Black, zegt “over de wolken” te zijn met de erkenning.
- HBO is nog steeds de meest geliefde zender bij de Emmy stemmers. De kabelgigant brak haar eigen record met maarliefst 99 nominaties.
- The CW brak ook een record, dat van 0 nominaties. De jonge, kleine openbare zender wordt al jaren genegeerd door de Emmy stemmers. Dit jaar is dat anders. Nieuwe series The 100 en The Originals kregen ieder een nominatie, respectievelijk in de VFX en haarstijl categorieën.

Nieuwe serie
- Vanaf 1 september begint de KRO-NCRV met de jeugddramaserie Het Verborgen Eiland. Een gezin van twee ouders en zes kinderen komt vast te zitten op een ogenschijnlijk onbewoond eiland in de Waddenzee. De serie telt 51 afleveringen van tien minuten die dagelijks tien weken lang worden uitgezonden. De serie wordt geproduceerd door Bing Film & TV.

Zakelijk
- De Amerikaanse Netflix heeft de rechten opgekocht voor de CBS serie Zoo, die pas vorige week aangekondigd is. De serie waarin de mensheid wordt bedreigd door dierenaanvallen verschijnt volgend jaar zomer in de V.S. Na de uitzendingen op CBS heeft Netflix de exclusieve video on demand rechten.

Wijn tip van het jaar
- Een Australiër gaat Game of Thrones wijn produceren. De “Wijnen van Westeros” is een exclusieve selectie van zes wijnen die ieder een huis uit de bekende (boeken) serie vertegenwoordigt. De wijnen moeten voor 20 dollar per fles voor de seizoen vijf première te koop zijn.

Meer nieuws gemist op MijnSerie.nl?
- De nominaties zijn bekend van de Emmy Awards 2014
- BBC America vernieuwt Orphan Black en Broadchurch
- Presentator Mennu Buch kwam te overlijden
- Glee’s Naya Rivera neemt een stapje terug
- Het team van Criminal Minds verwelkomt Jennifer Love Hewitt
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten