Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Comedy geïnspireerd door klassieke sitcom Bewitched in ontwikkeling bij NBC

Comedy geïnspireerd door klassieke sitcom Bewitched in ontwikkeling bij NBC

NBC is bezig met de ontwikkeling van Something Wicked, een komedie met June Diane Raphael in de hoofdrol.
Something Wicked wordt beschreven als een comedy met een Bewitched-achtig uitgangspunt en een hommage aan televisie-komedieklassiekers. Het onderzoekt de toestand van de moderne volwassen vrouw en hoe het zelfs met hekserij onmogelijk is om alles in evenwicht te houden.

15001 June Diane Raphael en Alena Smith

De serie is geschreven en geproduceerd door Raphael (foto links) en Dickinson-bedenker Alena Smith (foto rechts). Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, is de studio.

Dit is het nieuwste spraakmakende comedyproject bij NBC. Het netwerk heeft ook een pilot in ontwikkeling voor een sitcom met Reba McEntire als hoofdrolspeelster.

Bewitched, oorspronkelijk uitgezonden op ABC van 1964-72, had Elizabeth Montgomery in de hoofdrol als Samantha Stevens, een heks die trouwt met een gewone sterfelijke man, gespeeld door Dick York en later Dick Sargent, en belooft het leven te leiden van een typische huisvrouw uit een buitenwijk.

De afgelopen tien jaar zijn er verschillende pogingen gedaan om de klassieke sitcom opnieuw op te starten, het meest recent door Judalina Neira, die momenteel een nieuwe versie ontwikkelt bij Sony TV.

Raphael is waarschijnlijk het meest bekend van haar werk in Netflix's Grace and Frankie, maar ze is ook te zien geweest in onder andere Abbott Elementary en The Morning Show, Freeform's Everything's Trash, Showtime's Black Monday en Big Mouth van Netflix

Smith was de bedenker, showrunner en uitvoerend producent van de Peabody Award-winnende serie Dickinson, die drie seizoenen lang te zien was op Apple TV+. Daarvoor was ze schrijfster en producent voor The Affair van Showtime en The Newsroom van HBO.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten