Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Tom Hopper

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.

Voor het grote publiek is Tom Hopper wellicht een nog wat onbekende naam. Toch heeft deze Britse acteur al best een aantal aardige klussen op zijn naam staan. Een beer van een vent die veelal rollen speelt waarbij zijn fysiek belangrijk lijkt, terwijl zijn denken dat is.

Hopper beleefde zijn debuut op (inter)nationale televisie in Casualty, de Britse medische dramaserie die al sinds 1986 wordt uitgezonden. Iets meer indruk liet zijn gastrol in Doctor Who achter. Daarna volgde in Merlin zijn echte doorbraak. Als Sir Percival, Ridder van de Ronde Tafel, speelt hij zich verder in de kijker. Sir Percival wordt gekenmerkt door zijn lengte en indrukwekkende fysiek. Hij, zo wordt beweerd, torent boven iedereen uit. Passend voor vervolgrollen die Tom Hopper heeft gespeeld, is dit karakter echter voornamelijk grootmoedig. Een aardige reus die voor iedereen klaar staat om die Camelot wil beschermen.

In 2014 hengelt Starz de fysiek sterke acteur binnen om de iconische rol van Billy Bones, een karakter uit het beroemde Schateiland van Robert Louis Stevenson, te spelen in Black Sails. Een serie die door Netflix ook internationaal veel meer aandacht kreeg en met het seizoen sterker werd. Hopper past perfect in zijn rol en geharde piraat met het hart op de juiste plaats. Hij is uiteindelijk een van de belangrijkste karakters in de gehele serie, ook al lijkt het daar vooraf totaal niet op.

Na het succes van Black Sails vervolgt de Brit zijn carrière in Hollywood door de rol van Dickon Tarly in Game of Thrones op zich te nemen. Een rol die hij overneemt van Freddie Stroma. Zijn verblijf in de serie is kort en komt even abrupt als gruwelijk ten einde. Ik kijk naar jou Danaerys Targaryen...

Lang stilzitten is er voor Hopper niet bij als hij tekent voor een rol in het dan nog te verschijnen The Umbrella Academy. Een nieuwe comic-verfilming, alleen deze keer over een wat minder bekende groep superhelden. De serie is een groot succes en Hopper's Luther Hargreeves (#00.01) draagt daar zeker aan bij. Opnieuw een rol die wel wat van een Grote Vriendelijke Reus wegheeft en wellicht daarom zo aangenaam wegkijkt. The Umbrella Academy komt in 2020 met een tweede seizoen, al is een precieze verschijningsdatum nog niet bekend.

Kortom, heb je een zwak voor sterke karakters met een peperkoeken hart? In bovengenoemde series kun je jouw hart ophalen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Tom Hopper heeft gespeeld.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
Afgelopen donderdag is de zestienjarige acteur Logan Williams overleden. Williams speelde onder andere in The Flash van The CW.
Gisteren, 15:00
Eind volgende maand verschijnt het tweede seizoen van Before We Die op NPO Plus. Kort daarna is het seizoen ook wekelijks te volgen op NPO 3.
Gisteren, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
zaterdag, 16:00
1
Big Little Lies actrice Nicole Kidman werkt aan een nieuwe serie voor Amazon. De serie is gebaseerd op het aankomende boek van Janelle Brown, Pretty Things.
zaterdag, 15:00
Het derde seizoen van Fauda verschijnt in april op Netflix, de eerste beelden van het nieuwste seizoen zijn nu te bekijken.
zaterdag, 14:00