Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2018 - Beste superheldenserie

Serie van het jaar 2018 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie superhelden. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Al een jaar of tien zijn superheldenfilms niet weg te denken. De afgelopen vijf jaar veroveren de helden ook het kleine scherm. Ondanks dat het misschien teveel in de herhaling valt, blijkt dat het superheldengenre diverser is dan je op het eerste gezicht zou zeggen; superhelden zijn namelijk uitvergrote versies van gewone mensen. Op deze manier worden niet alleen de goede, maar ook de slechte kanten van helden en schurken duidelijk. En dat kan interessante televisie opleveren.

Series als Black Lightning, Luke Cage en Jessica Jones kaarten sociale problemen aan. In een tijdperk waarin (onbewust) racisme en seksisme naar de oppervlakte komen, proberen deze series hier aandacht aan te besteden. Ook bijvoorbeeld de X-Men hebben hier een handje van. Maar bovenal, het is toch ook heel lekker om te zien hoe je favoriete superheld zijn tegenstander verslaat. En van deze series hebben wij er tien voor jullie genomineerd. Je kunt uiteraard ook een wildcard inzetten. Succes met stemmen!

De volgende series hebben wij voor jullie genomineerd:

Agents of S.H.I.E.L.D.Het was dé serie die het Marvel Cinematic Universe naar het kleine scherm bracht. Ondanks een wat rommelige start, wist de serie vanaf het tweede seizoen consistent in kwaliteit te blijven. In het vijfde seizoen toonde de serie ambitie met een prestigieuze tijdreisverhaallijn. Het zesde seizoen zal binnenkort starten en een zevende seizoen is al aangekondigd.
Lees de recensies die geschreven zijn over Agents of S.H.I.E.L.D..

Black LightningWaar Marvel in de gekleurde gemeenschap dook met Luke Cage, was DC dit jaar aan de beurt met Black Lightning. De verhaallijnen zijn intelligent en relevant en de hoofdpersoon worstelt met interessante dilemma's. Hoewel deze serie ook van The CW afkomstig is, heeft deze nog geen connectie met het Arrowverse. Of dit het komende jaar zal veranderen? Dat moeten we nog even afwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Black Lightning.

DaredevilHet is zo ontzettend jammer dat deze gecanceld is, want het derde seizoen van de eerste Marvel/Netflixserie was van zeer hoog niveau. In de nieuwe verhaallijn stal superschurk Wilson Fisk niet alleen de show, maar introduceerde ook een intrigerende nieuwe schurk. Wederom erg jammer dat het derde seizoen het laatste zal zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Daredevil.

The Flash (2014)In 2014 debuteerde de snelste man op aarde als spinoff van Arrow. In tegenstelling tot het duistere Arrow, is The Flash (2014) wat lichter van toon en ook een stuk komischer. Inmiddels zijn we al bij het vijfde seizoen aangekomen, en nog steeds is het een fijne, frisse serie. Volgens mij is Barry Allen nog niet van plan om af te remmen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Flash (2014).

The GiftedVorig jaar debuteerden er twee series rond de X-Men, en dit jaar zonden ze allebei hun tweede seizoen uit. The Gifted is een wat meer klassieke benadering van de X-Men en vertelt over een mutantenfamilie die met allerlei vooroordelen te maken krijgt. Liefhebbers van de stripboeken zullen ook zeker een paar bekende gezichten terugzien.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Gifted.

GothamKun je een serie over Batman maken zonder Batman? Vier jaar geleden was dit een interessant vraagstuk en dit diende als uitgangspunt voor Gotham. Dat kan zeker. Al vier seizoenen lang levert politieagent Jim Gordon een spannende strijd tegen misdadigers en superschurken in Gotham City. Begin 2019 zal het vijfde en laatste seizoen uitgezonden worden. Of Batman dan eindelijk ten tonele verschijnt? We gaan het zien.
Lees de recensies die geschreven zijn over Gotham.

Jessica JonesNaast The Punisher is Jessica Jones de enige Marvel/Netflixserie die het bijltjesjaar heeft overleefd. Hoewel David Tennants fantastische schurk Kilgrave dit seizoen afwezig was, wist Jessica Jones ook in haar tweede seizoen een verhaal vol relevante maatschappelijke kritiek en interessante personages gespeeld door sterke acteurs te vertellen. We kunnen nog uitkijken naar een derde seizoen dat waarschijnlijk in 2019 zal beginnen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Jessica Jones.

LegionDe andere serie over de X-Men is een stuk experimenteler. Een man lijdt aan waanbeelden die veroorzaakt worden door superkrachten. Aflevering na aflevering zit je je af te vragen wat er nou eigenlijk gebeurt. Het is niet te volgen. Maar dan vallen alle stukjes op hun plek en blijkt het verhaal toch te kloppen. Inmiddels hebben we twee seizoenen gezien en komend jaar kunnen we van het derde seizoen genieten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Legion.

Luke CageLuke Cage is een superheld. Maar toch ook niet. Het is vooral iemand die niet in de problemen wil raken, maar dat gaat een beetje lastig als je superkrachten hebt. Het tweede seizoen zette de lijn door van het eerste. Hoewel het tempo vrij laag ligt, is dit een ontzettend goed portret van de zwarte gemeenschap in Harlem. Net als bijna alle andere Marvel/Netflixseries is deze helaas ook gecanceld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Luke Cage.

SupergirlNog een serie uit het Arrowverse. Met een charmante hoofdrolspeler, leuke bijrollen en interessante verhaallijnen is Supergirl al een aantal jaren een constante factor op het gebied van superheldentelevisie. In de serie worden langzaamaan elementen uit de Superman-verhalen, maar toch slaagt Supergirl erin om nog steeds een eigenzinnige toon te behouden. Ook deze serie zal nog lang te zien zijn op televisie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Supergirl.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

Solis
Solis 25 december 2018, 14:22
Daredevil.
DAVE2804
DAVE2804 25 december 2018, 14:39
Aangezien ik alleen met The Gifted en Legion 'bij' ben (zit pas in seizoen 2 van Agents of S.H.I.E.L.D. en heb zojuist seizoen 1 van Daredevil afgerond) kies ik voor Legion. Dat is toch wel een heel aparte superheldenserie in de wereld van superhelden-tvseries. Sterk geacteerd en visueel een lust voor het oog. Ik ben nog steeds benieuwd naar Gotham trouwens....
anonymous
anonymous 25 december 2018, 15:10
Kwalitatief Daredevil met afstand, maar ik zal stemmen op The Flash mij persoonlijke favoriet.
JanWillemK
JanWillemK 25 december 2018, 17:17
Wel Black Lightning maar geen Arrow? Maakt verder niet uit hoor, ik stem toch wel Gotham :D
gumstarr
gumstarr 26 december 2018, 10:49
Titans. De enige superheldenserie waar ik dit jaar echt aangenaam door verrast werd, De eerste beelden van de spin-off - Doom Patrol - zien er trouwens ook echt tof uit. Hoop dat Doom Patrol samen met HBO's Watchmen het genre een beetje nieuw leven in kan blazen, want van het bovenstaande rijtje series - op Legion na dan - gaat mijn hart echt niet sneller kloppen.
thujabinah
thujabinah 3 januari 2019, 21:31
The gifted wordt mijn stem. Al vind ik supergirl ook wel een aanrader .
Log in om een reactie achter te laten