Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Heplam

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De elfde Onbekende Seriekijker is Patrick Hermes (39).

Patrick Hermes

Aantal serie-uren per week: Gemiddeld 25 uur per week kijk ik wel series.
Allereerste serie ooit gezien: Mijn allereerste serie, zo dat is echt een trip ‘into memory lane’ haha, dat moet volgens mij Charmed zijn., Mijn ex was volledig in de ban van deze serie en had de dvd box met alle seizoenen aangeschaft, vanaf dat moment ben ik eigenlijk mee gaan kijken en was meteen hooked aan de serie. Kon me helemaal inleven in de verhalen die op het kleine scherm kwamen en bij iedere cliffhanger kon ik niet wachten om meteen het vervolg te zien. Ook het veelzijdige aan de serie qua schrijfstijl was voor mij al reden om door te blijven kijken.
Beste serie ooit: De serie die bij mij er met kop en schouders op dit moment boven uit steekt is Game of Thrones, ben een enorme fantasy-fan en heb de boeken ook gelezen en toen ik hoorde dat er een serie van kwam ben ik meteen gaan kijken, Net als in de boeken werd ik de serie ingezogen en heb hier met volle teugen van genoten. Ook de kwaliteit en het immense van Westeros vind ik geweldig. Er gebeurt zoveel en qua schaal lijkt het net of je een reis door een middeleeuws Europa maakt.
Beste serie op dit moment: De beste serie op dit moment is toch Game of Thrones, de verklaring heb ik hierboven uitgebreid besproken.
Serie die op de planning staat.: Nou, ben erg benieuwd naar Shannara de nieuwe fantasy-serie die januari 2016 van start gaat op MTV.Patrick Hermes, zijn gebruikersnaam is heplam, is al 2 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Patrick Hermes, 39 jaar en single uit het zonnige zuidelijke gelegen Limburgse plaatsje Heerlen. Sinds vier jaar ben ik een enorme serie fan en al meer dan twee jaar heb ik een account op MijnSerie.”

De top vijf van Patrick ziet er als volgt uit; 1. Game of Thrones, 2. Looking, 3. Tyrant, 4. The Vampire Diaries, 5. Daredevil. Patrick zegt over zijn top vijf: “Game of Thrones; Als fantasy fan een van de beste series ooit gemaakt vanwege de diepgang en de verschillende personages waarin niks geschroomd wordt. Looking; ik ben zelf homoseksueel en kon me heel goed inbeelden in de personages die in de series geportretteerd werden. Tyrant; geweldige actuele serie die vanwege de verhaallijn best wel vooruitstrevend is. The Vampire Diaries; ‘guilty pleasure’ van mij om helemaal in weg te dromen in alles wat er gebeurt met de personages van Mystic Falls. Daredevil; Naast fantasy-fan ben ik ook echt een superhelden freak. Deze serie heeft me enorm verrast vanwege het duistere karakter en de opbouw.We vroegen Patrick wat series voor hem betekenen en hoe hij het liefst series kijkt, waar en met wie: “Series betekenen veel voor mij, het is echt een uitlaatklep om even te ontvluchten van de dagelijkse realiteit. Natuurlijk is het ook voor ontspanning maar vind het heerlijk om als ik thuiskom van een dag hard werken om lekker op de bank te ploffen en te beginnen aan mijn dagelijkse serie avondje. Series kijk ik lekker op de bank en soms in bed op de iPad. Verslaafd aan een serie? Ben eigenlijk wel verslaafd aan iedere serie die ik volg. Probeer altijd om een seizoen achter elkaar te kijken, dat lukt me meestal wel binnen een week dus verslaafd uhm ja, en hoe ik er mee om ga, nou vind gewoon dat het geen schande is om verslaafd te zijn, als ik niet kan kijken is dat ook geen probleem er komt altijd weer een nieuwe dag waar ik weer verder kan met de serie waar ik op dat moment mee bezig ben.”

Welke series volg je op dit moment en wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien? “Uhm welke niet haha, Arrow, The Flash (2014), Chicago Fire, Chicago PD, Chicago Med, Tyrant, Kingdom (UK), Jessica Jones, teveel om op te noemen. De slechtste serie die ik gezien heb is Olympus, na een aflevering ben ik hier afgehaakt omdat de verhaallijn en de effecten mij gewoon niet grepen. Normaal geef ik een serie wel meer kans maar dit was gewoon te erg om aan te zien.”
Naar welk genre en welk land gaat je voorkeur uit? “Fantasy is mijn favoriete genre, ik hou ervan om weg te dromen in een andere wereld en de mythische wezens die een dergelijke wereld kunnen bevolken. Heb niet echt een voorkeur voor een bepaald land, als een serie goed is dan kijk ik hem.”Stream je series of kijk je ze rechtstreeks op de Nederlandse televisie en heb je Netflix? “Series op de Nederlandse televisie kijk ik zelden of het moeten Nederlandse series zijn, maar dan neem ik ze op en kijk het hele seizoen achter elkaar. Voor de verdere rest stream ik alle series. Ik heb een account op Netflix maar dan ook alleen voor de eigen series van Netflix.”

Emilia Clarke uit Game of Thrones
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Patrick: “Op dit moment vind ik Emilia Clarke die Daenerys Targaryen in Game of Thrones speelt een goede actrice en de acteur die Daredevil vertolkte vond ik ook waanzinnig goed spelen.”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Patrick: “Als seriefanaat geef ik mezelf een 8 en MijnSerie past daar zeer goed in, omdat ik altijd kan zien welke series er beginnen en ik geef meestal alle nieuwe series een kans. Heb ik na drie afleveringen geen band met de series dan gaat die uit mijn lijst. Het fijne aan MijnSerie is dat ik alles kan bijhouden met mijn Trakt-account. En sinds kort schrijf ik ook nieuwsartikelen voor MijnSerie. Dus ja, MijnSerie past perfect.”

Patrick Hermes (heplam) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 8 februari 2016 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Patrick, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

heplam
heplam 25 januari 2016, 15:32
Helemaal Toppie Mandy:-)
Mandy1966
Mandy1966 25 januari 2016, 16:43
Dank je wel, was leuk om te schrijven.
Log in om een reactie achter te laten