Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Voorspelling van de redactie: welke series worden vernieuwd en welke gecanceld?

Vorig jaar bespraken de redactieleden van MijnSerie de nieuwe series voor het herfstseizoen en gaven we aan of we dachten dat de nieuwe series vernieuwd of gecanceld zouden gaan worden, of dat we misschien nog twijfelden. Hierop hebben we veel positieve reacties ontvangen en dus hebben we besloten dit jaar weer onze voorspellingen te doen. Ditmaal hebben we niet alleen onze redactieleden erbij betrokken, maar ook alle recensenten en nieuwsschrijvers. Al deze meningen hebben we bij elkaar opgeteld en daar is een gemiddelde uitgekomen. Wat duidelijk is, is dat Red Band Society, Gotham en The Flash eruit springen als kanshebber voor een vernieuwing. Ben je inmiddels benieuwd geworden naar de gehele uitslag, lees dan snel verder!De in Hongarije geboren Ehrich Weiss groeit in Amerika onder zijn artiestennaam Harry Houdini uit tot de beroemdste boeienkoning ter wereld. Tijdens zijn carrière ontmoet hij de grootste en belangrijkste personen uit zijn tijd, zoals Sir Arthur Conan Doyle, Grigori Rasputin en verschillende Amerikaanse presidenten. Dit is het verhaal achter de magie van Houdini.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat Houdini gecanceld gaat worden.
Quote van recensent en nieuwsschrijfster Mandy Gelling: Totaal onnodig om na een miniserie het verhaal te gaan uitbuiten. Het verhaal is verteld en dat is genoeg.Drie jaar nadat een zombievirus de Verenigde Staten verwoest, moet een groep de enige bekende overlevende van New York naar Californië verhuizen waar het laatste functionerende virale lab wacht op zijn bloed. Zijn antilichamen zijn 's werelds laatste hoop op een vaccin. Echter bergt hij een donker geheim dat hen allemaal bedreigt.

Gemiddeld oordeel: 46% denkt dat Z Nation gecanceld gaat worden.
Quote van recensent en nieuwsschrijfster Karin Witowski: Zombies zijn op hun retour. Ik denk dat The Walking Dead ook niet te overtreffen valt.Red Band Society is een 'dramedy' over een groep vrienden en de volwassenen die hen begeleiden in het Ocean Park Hospital in Los Angeles. Deze tieners vormen een levens veranderende verwantschap die vertegenwoordigd wordt door hun rode ziekenhuisbandjes. Ze maken tragische en komische gebeurtenissen mee, maar alles doen ze samen.

Gemiddeld oordeel: 100% denkt dat Red Band Society vernieuwd zal worden. Red Band Society is hiermee de enige serie die van het gehele team het volledige vertrouwen heeft.
Quote van content manager en recensent Jessica Dillema: Ik heb een zeer positieve recensie geschreven over de eerste aflevering. Deze serie moet wel vernieuwd worden. Goed verhaal, goede acteurs, en je wilt blijven kijken!Een dramaserie over over het persoonlijke en professionele leven van een vrouwelijke non-conformistische staatssecretaris.

Gemiddeld oordeel: 55% twijfelt of Madam Secretary nou juist vernieuwd of gecanceld zal worden.
Quote van recensent Wichita van Rijkom: Het is een serie over een onderwerp dat al vaak voorbij is gekomen... Ik zie echter wel mogelijkheden voor deze serie ondanks dat het onderwerp niet uniek is.In deze Batman prequel draait het vooral om de jonge jaren van detective James Gordon. Hij is nieuw bij de politie en moet meteen een grote moordzaak oplossen, namelijk die van de ouders van Bruce Wayne, die we later kennen als Batman. Gordon is één van de grootste vijanden van de criminaliteit. In Gotham zie je hoe hij van detective klimt tot commissaris van de politie en zie je welke omstandigheden personages als Catwoman, The Riddler en The Joker gecreëerd hebben.

Gemiddeld oordeel: 91% denkt dat Gotham vernieuwd zal worden. De andere 9% denkt dat de serie gecanceld zal worden. Er is niemand die twijfelt.
Quote van oprichter en eigenaar Jos Herbrink: Kijk zelf erg uit naar deze serie. Geen twijfel over mogelijk, mede door Netflix die de rechten kocht is het zeker van een tweede seizoen.Scorpion is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een drama over het excentrieke genie Walter O'Brien en zijn team aan briljante buitenbeentjes die de laatste lijn van verdediging zijn tegen complexe, hightech bedreigingen van de moderne tijd.

Gemiddeld oordeel: 46% twijfelt of Scorpion juist vernieuwd of gecanceld zal worden. Deze twijfel leunt het meest richting vernieuwd.
Quote van recensent Wichita van Rijkom: De promo en omschrijving zien er gelikt uit, maar juist daarom weet ik het zo net nog niet... Twijfelgevalletje voor mij.NCIS: New Orleans is de tweede spin-off van NCIS. Het is een drama over het lokale veldkantoor dat strafzaken van invloed op het militaire personeel in The Big Easy onderzoekt. Een stad dat bekent staat voor zijn muziek, entertainment en decadentie.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat NCIS: New Orleans vernieuwd zal worden
Quote van recensent Leoni Jansen: Ik ga kijken, maar ik denk dat het een te kleine doelgroep gaat aanspreken.Arts Henry Morgan, een beroemdheid in New York, heeft een geheim. Hij bestudeert niet alleen de dood om misdrijven op te lossen, maar ook om het mysterie op te lossen dat al 200 jaar onoplosbaar leek: zijn eigen onsterfelijkheid. In zijn lange leven heeft Henry opzienbarende observatietechnieken opgedaan die indruk maken op zijn nieuwe partner, rechercheur Jo Martinez. Elke week zal een nieuwe zaak en hun opbloeiende vriendschap nieuwe facetten tonen van Henry's lange en kleurrijke verleden. Alleen zijn beste vriend, en vertrouweling, Abe kent Henry's geheim.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat Forever (2014) vernieuwd zal worden.
Quote van recensent Eveline Heij: Innovatieve detective met vermakelijk detective-team en bovennatuurlijke elementen werken erg goed in de trailer. En anders verzekert Ioan Gruffudds accent het succes van de serie wel.The Mysteries of Laura is gebaseerd op de Spaanse serie waarop ook de Nederlandse serie Rechercheur Ria is gebaseerd. In deze Amerikaanse adaptatie zal Will & Grace ster Debra Messing te zien zijn als een ietwat vreemde moordzaken rechercheur, die haar baan probeert te combineren met het ouderschap en haar ex-man.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat The Mysteries of Laura gecanceld zal worden.
Quote van recensent Nico Hoeijmans: Dit werkt niet voor Rechercheur Ria en ook niet voor Debra Messing, al zal het aan haar niet liggen.Andre 'Dre' Johnson heeft een geweldige baan, een beeldschone vrouw, vier kinderen en een prachtig huis in de buitenwijken. Maar is dit Afro-Amerikaanse gezin door al hun succes niet een beetje te goed geïntegreerd? Met behulp van zijn vader probeert Dre weer wat culturele identiteit terug te brengen in zijn familie. Hij wil weer terug naar zijn roots, maar dat alles met een positieve blik op de toekomst.

Gemiddeld oordeel: 73% denkt dat Black-ish gecanceld zal worden
Quote van content manager en recensent Jessica Dillema: Ik vond Anthony Andersons vorige serie (Guys with Kids) veel leuker dan wat ze in deze trailer laten zien en die is gecanceld, dus ik ga voor gecanceld.De briljante en charismatische professor Annalise Keating en vier van haar studenten raken betrokken bij een misdrijf. Zo moeten ze uiteindelijk wat ze hebben geleerd tijdens haar lessen 'How to get away with murder' in het echte leven toepassen.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat How to Get Away with Murder vernieuwd zal worden. De rest twijfelt. Niemand gaat er vanuit dat de serie gecanceld zal worden.
Quote van redacteur en recensent Manju Reijmer: Goede buzz. Shonda Rhimes. Viola Davis is nu al een koningin.Transparent gaat over Mort en zijn drie kinderen. Op een dag vertelt hij hen zijn geheim; Mort is al jaren transseksueel.

Gemiddeld oordeel: 46% denkt dat Transparent gecanceld zal worden. Maar deze 46% wordt wel op de voet gevolgd door vernieuwd in plaats van twijfel.
Quote van recensent Eveline Heij: De trailer is ontroerend en hartverwarmend, maar gaan genoeg Amerikanen hiernaar kijken?Nieuwkomer Eliza Dooley heeft 263.000 volgers die elke tweet, bericht of selfie van haar volgen. Op een eenzame dag komt zij echter tot de conclusie dat de vele vriendschapsverzoeken die zij ontvangt niet hetzelfde is als het hebben van echte vrienden. Zij doet een beroep op marketing guru Henry om haar een nieuw imago aan te meten en om haar te leren in contact te komen met 'echte' mensen. Selfie is losjes gebaseerd op My Fair Lady, en de serie exploreert de moderne worstelingen van Eliza en Henry. Henry heeft de moeilijke taak om Eliza meer te laten participeren in de echte wereld en niet online, of zij dat nu leuk vindt of niet.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat Selfie gecanceld zal worden. De andere 36% twijfelt. Niemand gaat er vanuit dat de serie vernieuwd zal worden.
Quote van recensent Jelle van de Steeg: Ik gruwel alleen al van de titel van deze serie.Heb jij je ooit afgevraagd wat jouw date van je vond? Deze romantische komedie laat de verschillen tussen mannen en vrouwen zien door de ogen van een nieuw stel dat pas begonnen is met daten.

Gemiddeld oordeel: 46% twijfelt of Manhattan Love Story juist wel of niet vernieuwd zal worden. De twijfel neigt het meest richting vernieuwd.
Quote van nieuwsschrijver Alexander Eleveld: Zal door het verkeerde tijdslot misschien genekt worden, terwijl het verhaal eventueel kan werken.Een tienerkomedie die op onderzoek gaat binnen de meest populaire themaparken van het land en de mensen die er werken.

Gemiddeld oordeel: 46% twijfelt of Happyland juist wel of niet vernieuwd zal worden. De twijfel neigt vooral naar vernieuwd.
Quote van recensent en nieuwsschrijver Virgil Vevie: Ik heb het vermoeden dat dit weleens zou kunnen werken voor MTV. Ondanks dat ik het concept vreemd vind.Detective Jack Larsen wordt overgeplaatst van de afdeling moordzaken in New York City naar de eenheid van luitenant Beth Davis. Jacks zelfvertrouwen, sterke persoonlijkheid en twijfelachtige gedrag hebben hem eerder in problemen gebracht, maar zijn eerdere gedrag kan nog wel eens van pas komen voor zijn nieuwe baan. Zijn luitenant is een sterke, gefocuste expert in het veld en is gedreven door haar eigen traumatische ervaring als slachtoffer van een stalker. Met de rest van het team beoordelen Larsen en Davis het dreigingsniveau van elke zaak en reageren ze voordat het stalken en de intimidatie uit de hand loopt, terwijl ze ook nog hun persoonlijke kwellingen op afstand proberen te houden.

Gemiddeld oordeel: 73% denkt dat Stalker vernieuwd zal worden.
Quote van recensent en nieuwsschrijfsterMandy Gelling: Politieseries zijn hot en Maggie Q en Dylan McDermott al helemaal.De serie vertelt hoe Emmett Carver, een politie-inspecteur met een verleden, naar het dorpje Gracepoint afreist om er de moord op een 11-jarige jongen te onderzoeken. Detective Ellie Miller is een ambitieuze vrouw die een promotie aan haar neus ziet voorbijgaan wanneer ze verplicht wordt om samen met Carver de moord te onderzoeken.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat Gracepoint vernieuwd zal worden.
Quote van recensent Jelle van de Steeg: Gewoon omdat Anna Gunn één van de hoofdrollen speelt en ik fan van haar ben sinds Breaking Bad.Deze komedie gaat over een vrouw die graag speelt met de wet en wiens leven continu op het randje is, want ze is ook nog rechter.

Gemiddeld oordeel: 46% twijfelt of de serie juist wel of niet gecanceld zal worden.
Quote van recensent Leoni Jansen: De doelgroep zijn Grey's Anatomy fans, dus het zou kunnen slagen.A to Z vertelt het verhaal van Andrew en Zelda. Twee personen die elkaar per toeval ontmoeten en voor elkaar vallen. A to Z volgt hun relatie vanaf dat moment en wordt ondersteund in een voice-over door Katey Sagal.

Gemiddeld oordeel: 64% twijfelt of A to Z juist wel of niet vernieuwd zal worden. Deze twijfel leunt het meest richting gecanceld. Niemand heeft aangegeven te denken dat de serie vernieuwd zal worden.
Quote van recensent Nico Hoeijmans: Na Z is het alfabet gedaan. Dat zou hier ook zomaar kunnen zijn.


Mulaney (Geen banner beschikbaar)
Mulaney is een semi-autobiografische sitcom van de stand-up komiek John Mulaney, best bekend van zijn werk als schrijver voor Saturday Night Live.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat Mulaney gecanceld zal worden.
Quote van recensent Wichita van Rijkom: Het is de nieuwe Seinfeld zo te zien... Maar dan minder leuk (en ik was al nooit een groot Seinfeld fan).Een spin-off van de serie Arrow. In Arrow is het personage Barry Allen al geïntroduceerd. Hij was pas elf jaar oud toen zijn moeder door een bizar en angstaanjagend incident gedood werd en zijn vader ten onrechte veroordeeld werd voor moord. Nu is Barry Allen een briljante, gedreven CSI onderzoeker die vastberaden is de waarheid over zijn moeder te ontdekken. The Flash zal cross-overs hebben met Arrow.

Gemiddeld oordeel: 82% denkt dat The Flash (2014) vernieuwd zal worden. De rest twijfelt. Niemand gaat er vanuit dat de serie gecanceld zal worden.
Quote van content manager en recensent Jessica Dillema: Grant Gustin + DC Comics Superheld + The CW = Succes!


Kingdom (2014) (Geen banner beschikbaar)
Kingdom (2014) is een gruizig familie drama afgezet tegen de afvallige subcultuur van Mixed Martial Arts. Alvey Kulinam is een MMA legende, en eigenaar van een CA-gebaseerde fitnessruimte in Venice. Nate is de voor prijzen vechtende zoon van Alvey en de jongere broer van Jay. Dan hebben we ook nog een atlete van wereldklasse die alles had en alles is verloren.

Gemiddeld oordeel: Bij Kingdom is er een gelijkstand tussen twijfel en gecanceld. Beide hebben ze een score van 36%.
Quote van recensent en nieuwsschrijfster Mandy Gelling: Voor de liefhebbers van Martial Arts waarschijnlijk geweldig, maar dat zal niet genoeg kijkcijfers opleveren.Cristela is een Mexicaans-Amerikaanse met een ambitieus plan om een groots advocaat te worden. Haar familie denkt daar iets anders over. Ze neemt in haar zesde en laatste jaar rechtenstudie een onbetaalde baan aan bij een prestigieus advocatenkantoor. Ze zit vast aan de oude Mexicaanse tradities thuis en probeert te overleven in een moderne wereld waar ze haar nieuwe carrière probeert te omarmen.

Gemiddeld oordeel: 64% denkt dat Cristela gecanceld zal worden. De rest twijfelt. Niemand gaat er vanuit dat de serie vernieuwd zal worden.
Quote van recensent Eveline Heij: Erg flauw.Noah is een onderwijzer uit New York City en een schrijver die gelukkig getrouwd is, maar heeft een hekel aan zijn financiële afhankelijkheid van rijke schoonvader. Alison is een jonge serveerster die haar leven en huwelijk op de rit probeert te krijgen in de nasleep van een tragedie. Het provocerende drama ontvouwt zich wanneer Alison en Noah elkaar ontmoeten in Montauk, op het eind van Long Island.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat The Affair vernieuwd zal worden.
Quote van recensent en nieuwsschrijver Virgil Vevie: Sterke acteurs, bekend thema. Een affaire? Een buitenvrouw? Hier heb ik vertrouwen in. Dit wordt één van de betere nieuwe series dit jaar.Door een reeks van verrassende en onverwachte gebeurtenissen, wordt een jonge, religieuze Latina per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd. De serie is een adaptatie van een Venezolaanse telenovela.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat Jane the Virgin gecanceld zal worden.
Quote van nieuwsschrijver Alexander Eleveld: Wat heeft The CW bezield om zo'n onwerkelijke serie aan te kopen?Zes jaar geleden leerden Annie en Jake elkaar kennen dankzij hun liefde voor nacho's en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Nu, na de terugkomst van een romantische twee weken durende vakantie op een eiland is Jake er klaar voor om dé vraag te stellen. Echter voordat hij het kan vragen gaat Annie los en vertelt ze hem over zijn onvermogen tot binding. Ze had verwacht dat hij dé vraag zou stellen in het paradijs en nu is zijn perfecte huwelijksaanzoek verpest. Ze willen de komende 60 jaar niet praten over een vreselijk aanzoek dus besluiten ze te wachten tot het juiste moment. Maar als er iets is dat het verleden ons kan vertellen is dat wanneer we iets goed willen doen het juist allemaal fout gaat. Het enige dat we weten is dat deze twee voorbestemd zijn of ze het nou voor elkaar krijgen of niet.

Gemiddeld oordeel: 46% denkt dat Marry Me gecanceld zal worden. Dit wordt met 36% op de voet gevolgd door de twijfelaars.
Quote van recensent Nico Hoeijmans: De volgende dertien in een dozijn komedie.Constantine is gebaseerd op de Hellblazer strips van DC Comics en de serie gaat over een 'meester van het occulte' genaamd John Constantine. In deze nieuwe dramaserie worstelt Constantine met zijn geloof en wordt hij achtervolgd door zonden uit zijn verleden. Dat alles verandert wanneer hij plots wordt aangewezen om de mensheid te beschermen tegen het kwaad.

Gemiddeld oordeel: 46% denkt dat Constantine vernieuwd zal worden. Ze worden op de voet gevolgd door de twijfelaars met 36%.
Quote van nieuwsschrijver Alexander Eleveld: Een wat onbekendere superheld die het heel goed gaat doen in serieland.


The McCarthys (Geen banner beschikbaar)
The McCarthys is een komedie over een luidruchtige, sportgekke Boston familie.

Gemiddeld oordeel: Bij The McCarthys is er een gelijkstand tussen twijfel en gecanceld. Beide hebben ze een score van 36%.
Quote van recensent en nieuwsschrijver Virgil Vevie: Dit zou weleens The Millers van dit seizoen kunnen zijn. Echter, CBS is veeleisend. Dit zou een kijkcijferkanon kunnen worden of floppen zoals The Crazy Ones.State of Affairs gaat over een CIA-agente die de president informeert over grote risico-gebeurtenissen over de hele wereld.

Gemiddeld oordeel: 55% denkt dat State of Affairs vernieuwd zal worden.
Quote van redacteur en recensent Manju Reijmer: Zeer benieuwd naar de terugkeer van Katherine Heigl. Alfre Woodard heeft nu al een Emmy nominatie op d'r voorhoofd. Deze serie kan lang lopen.In 1963 stuurt de overheid van de Verenigde Staten honderden mannen, vrouwen en kinderen de ruimte in voor een honderd jaar durende missie om een nieuwe wereld te populieren. De passagiers beginnen wantrouwig te worden als er halverwege de reis een vrouw op mysterieuze wijze vermoord wordt. De tijd dringt, want binnenkort zijn ze te ver verwijderd om nog veilig terug te keren naar aarde.

Gemiddeld oordeel: 46% denkt dat Ascension vernieuwd zal worden. Deze 46% wordt op de voet gevolgd door de twijfelaars.
Quote van oprichter en eigenaar Jos Herbrink: Op Syfy heeft de serie een grote kans van slagen. Als het verhaal goed blijft, dan trekken de kijkers van Syfy de serie over de streep.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_JanWillemK
14 sep 2014 22:04 -
Het aanbod is dit jaar niet super sterk. Er zitten wel een paar series tussen die ik wil volgen, maar ik denk dat ik eerst even afwacht of de serie überhaupt vernieuwd word of niet.

Zelf kijk ik het meeste uit naar Gotham.
Ik keek ook uit naar Z Nation maar de eerste aflevering was alles behalve veelbelovend. Ook hierbij wacht ik eerst af of de serie vernieuwd zal gaan worden of niet.
Reageer
avatar_Basdr
02 okt 2014 23:56 -
Gotham en The Flash ga ik zeker kijken. Verder ben ik aangenaam verrast door Red Band Society, erg goede serie tot nu toe. Ik twijfel nog over Forever en Gracepoint. De rest weet ik nog niet, meestal wacht ik even af.
Reageer
avatar_anonymous
11 okt 2014 00:39 -
Ik denk dat wij in de komende weken Manhattan Love Story, Selfie en Mulaney sowieso zullen zien sneuvelen. Slechte kritieken + lage kijkcijfers = gecanceld. A to Z zit ook in de gevarenzone. Red Band Society en Gracepoint moeten eveneens om hun schouder kijken, want Koning Cancel zit hen op de hielen.
Reageer
avatar_anonymous
25 okt 2014 13:03
Zoals verwacht: Manhattan Love Story is gecanceld. De eerste cancellering van dit nieuwe televisieseizoen. Selfie, Forever en Gracepoint zijn nog steeds in nood. Mulaney is al onofficieel gecanceld, maar daar zullen ze alle afleveringen nog wel van uit zenden. Dat geld ook voor Red Band Society, denk ik. Gracepoint is een gelimiteerde serie, die zullen ze niet van de programmering halen. Die serie wordt volledig uitgezonden en daar zal Fox het bij laten. Kingdom, Jane the Virgin, The Flash, Black-ish, How to Get Away with Murder, Z-Nation, Gotham en Transparent zijn inmiddels vernieuwd.
Reageer
avatar_patrick_1987
22 nov 2014 16:30 -
Inmiddels zijn meeste series al eindje op weg, zit er nog leuke verrassingen bij?
Reageer

Meer van Jessica Dillema