Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Lotte Verbeek

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Lotte Verbeek ook op haar cv heeft staan.

In Venlo is ze geboren, maar inmiddels kent Lotte Verbeek internationale bekendheid. Dat komt niet in de laatste plaats door een aantal enorm populaire series waarin ze korte en langere tijd te zien is geweest.

Dat de carrière van Verbeek de kant van film en serie is opgegaan, was vooraf niet zomaar een een-tweetje. Ze begon aan de Kleinkunstacademie een opleiding als danseres en was actief aan model tot ze besloot een andere richting op te gaan: die van acteur.

Dat leidde in 2007 tot haar televisiedebuut. In de serie Spoorloos Verdwenen speelt Verbeek de rol van Carlie de Heer. De serie, met hoofdrollen voor Jennifer Hoffman en Cas Jansen draait drie seizoenen. Verbeek is te zien in een aflevering over een vrachtschip dat vergaat en waarvan niemand deze noodlottige gebeurtenis zou hebben overleefd. Tot plotseling één van de bemanningsleden aan land wordt gezien.

In de miniserie Moes speelt ze haar eerste grote rol, waarna ze ook te zien is in de film Links, met onder meer Jeroen van Koningsbrugge, waarin ze liefst vijf rollen vertolkt. In 2009 gaat het vervolgens hard. Ze speelt de hoofdrol in de film Nothing Personal, waar ze verschillende prijzen wint die haar internationale bekendheid geven.

Verbeek verlaat Nederland niet direct. Ze is kort te zien in de miniserie De Troon en de succesvolle Nederlandse ziekenhuisserie De co-assistent, met onder meer Hanna Verboom. Ook volgt de film Sonny Boy.

Na deze Nederlandse Oscar-inzending zet Verbeek de grote stap. Ze neemt een rol in The Borgias aan. In het historische drama rondom Paus Alexander VI schittert ze als minnares Giulia Farnese. De serie is het startsein voor een periode vol grote titels. Verbeek speelt in onder meer in de succesfilms The Fault in Our Stars en The Last Witch Hunter.

Dat is ook het moment dat Verbeek wordt gecast in de Starz-serie Outlander. Hoewel ze geen hoofdrol vertolkt, komt ze in meerdere afleveringen door de seizoenen heen terug. Voor fans van Outlander is er sowieso goed nieuws, nu de startdatum van het zesde seizoen bekend is gemaakt.

Agent Carter is de volgende serie waar we Verbeek in kunnen bewonderen. De Marvel serie, geproduceerde door ABC, houdt het twee seizoenen vol. Verbeek speelt Ana Jarvis, de vrouw van Edwin Jarvis, de butler die hoofdrolspeelster Agent Carter helpt bij het zuiveren van de naam van zijn heer - Howard Stark.

Bijna tegelijkertijd begint Verbeek aan een rol waar veel over te doen is geweest. Jaren van opbouw leidden naar de daadwerkelijke visuele presentatie van Katarina Rostova, moeder van Elizabeth Keen. We hebben het uiteraard over de succesvolle Amerikaanse serie The Blacklist. Verbeek speelt de jonge versie van het karakter, die in flashbacks regelmatig haar opwachting maakt.

Hoewel Verbeek bijna ieder seizoen wel een keer terug in The Blacklist komt, gaat haar acteer carrière door. In het eerste seizoen van Counterpart - een sciencefiction verhaal waarin Verbeek terugkeert bij de Amerikaanse zender Starz - speelt ze een terugkerende rol. Het verhaal over een medewerker van de VN die ontdekt dat het bureau waar hij voor werkt in een Koude Oorlog met een parallelle dimensie is verwikkeld leek lange tijd een derde seizoen te krijgen. Eerder werd echter besloten die serie vroegtijdig te beëindigen, aangezien de maker geen heil zag in een derde vervolg.

Hoewel dat veel kijkers hier erg teleurgesteld om waren, gaat het leven door. Ook voor Verbeek, die haar carrière voorlopig met name naar het grote doek heeft verplaatst. Ze speelt onder meer in The Coldest Game en The Book of Vision. Haar volgende project is opnieuw een internationale productie: Perfidious, waarvan de preproductie in volle gang is.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Lotte Verbeek heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst