Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Asa Butterfield

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Asa Butterfield ook op zijn cv heeft staan.

Hij is slechts elf jaar als hij zijn debuut in een serie maakt. Asa Butterfield is dan in een aflevering van Ashes to Ashes te zien. Twee jaar eerder, op zijn negende, maakt hij zijn debuut op camera, als hij Andrew in de televisiefilm After Thomas speelt.

Butterfield is inmiddels verder in zijn carrière op zowel het grote als kleine doek. De acteur, die een goede kans maakt de Mijnserie verkiezing van het jaar 2020 voor beste acteur te winnen, wisselt films en series geregeld af. En wat je er ook van vindt, het gaat hem alleraardigst af.

Zo is hij in 2008, in hetzelfde jaar van zijn rol in Ashes to Ashes, te zien in de film The Boy in the Striped Pyjamas. De producers van die film zochten een jongetje dat symbool kon staan voor onschuld. Butterfield's kennis van de Holocaust was toen gering, iets wat het mogelijk maakte zijn karakter een extra laag te geven.

In datzelfde jaar schittert hij in enkele afleveringen van de fantasieserie Merlin. Als de jonge versie Mordred lijkt hij ten dode opgeschreven als Uther Pendragon (Anthony Stewart Head, Buffy the Vampire Slayer) - de koning van Camelot - zich door zijn magie bedreigd voelt. Het karakter komt later zelfs terug - in een volwassen versie. Butterfield is dan alleen nog veel te jong om Mordred opnieuw te spelen.

Toch zit de jonge acteur niet stil. Hij verschijnt onder meer in de kinderfilm Nanny McPhee and the Big Bang, Ender's Game en Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Alle drie films die het bij de doelgroep - die van de familiefilm - goed doen.

Het lijkt dan ook logisch dat Butterfield zijn carrière op het grote witte doek voort zal zetten. Hij speelt verscheidene karakters in een flink aantal films, maar het echte succes lijkt dan even uit te blijven.

Een korte uitstap in 2017 naar stemacteren volgt, hoewel het beperkt blijft tot één aflevering in Thunderbirds Are Go! Toch is het stemacteren iets wat hij later weer oppakt. Wellicht dat de pauze ook te maken heeft met het project waar hij op dat moment in beland. De productie voor een nieuwe Netflix-serie die dan moet verschijnen.

We hebben het hier uiteraard over Sex Education. In een serie is dit Butterfield's eerste echte hoofdrol. Hij speelt Otis Thompson, een jongen die sociaal wat minder vaardig is en op zijn middelbare school geconfronteerd wordt met het feit dat zijn moeder het beroep van sekstherapeut beoefent.

Wat in Sex Education werkt is zijn wisselwerking met Maeve (Emma Mackey), waarmee hij - niet geheel uit volledig eigen enthousiasme - een (seks)kliniek opzet om hun medeleerlingen met hun problemen te helpen. Het levert hilarische televisie op, tot genoegen van de vele fans van de serie. Een derde seizoen is inmiddels in de maak.

Dat wil niet zeggen dat Butterfield verder stil zit. Hij is op dit moment in Quibi's 50 States of Fright te zien. Een horrorserie die de folklore van het Amerikaanse continent onderzoekt, alleen dan op minder vrolijke wijze. Projecten die volgen zijn de animatiefilm Watch the Skies en de komedie The Liar. Toch kunnen we vooral niet wachten op dat derde seizoen Sex Education, hopelijk weer boordevol vragen met net iets te veel informatie.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Asa Butterfield heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

In deze aflevering van de MijnSerie Podcast is Unforgotten serie van de maand.
Vandaag, 18:00
Claire Foy zal de cast leiden van de Britse acht afleveringen van 60 minuten Britse thriller-serie Marlow van BritBox van Motive Pictures en Endeavour Content.
Vandaag, 16:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het zevende seizoen van The 100. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Natalie Dormer ook op haar cv heeft staan.
Vandaag, 14:00
Jessica Williams en Chris 'Comedian CP' Powell gaan samen met William Jackson Harper spelen in het tweede seizoen van Love Life.
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van DC's Stargirl gaat begin augustus in première bij The CW. Ondertussen is er ook al een derde seizoen aangekondigd.
Vandaag, 12:00