Murder in the First

7.6 / 10
43 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
3seizoenen/32afleveringen/2014 - 2016 
NetwerkTNT
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20142016 (Beëindigd)
Genres:MisdaadDrama
Netwerk:TNT
Murder in the First is een Amerikaanse serie van de zender TNT. De serie ging in première in 2014.

De serie is gesitueerd in San Francisco en gedurende het eerste seizoen zal een zaak centraal staan.

Dit drama draait om moordzaken rechercheurs Terry English en Hildy Mulligan, die de moord op een drugsverslaafde onderzoeken. Het mysterie wordt alsmaar groter wanneer blijkt dat het slachtoffer een connectie had met Sillicon Valley wonderkind Erich Blunt, de CEO van een hypermoderne technologisch bedrijf. De timing kon niet vervelender zijn voor Blunt die net de beurs op wou met zijn bedrijf. Ook wordt Blunt aangeklaagd door een softwareontwikkelaar die hem ervan beschuldigd technologie gestolen te hebben.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 12
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 10
Seizoen 3

Populaire reacties (8)

avatar CC11
9.2
11 sep 2016
Ik zal denkelijk niet de enige zijn die dit heeft maar bij Currie Graham heb ik altijd het idee dat ik naar de jongere broer van Kevin Spacey kijk.
De gelijkenis tussen beiden is werkelijk treffend.
Voor Currie is deze keer een grotere rol weggelegd in het derde seizoen van deze, volgens mij, onderschatte serie die in haar nieuwste deel eigenlijk uit twee grote verhaallijnen bestaat.
Twee misdaden dus die zonder elkaar evenwel echt te raken mooi door elkaar verweven zijn over 10 afleveringen en op geen enkel moment gaan vervelen, integendeel zelfs.
Wat mij betreft is het derde seizoen het beste tot dusver en zeker een aanrader.
avatar gumstarr
7
24 sep 2015
Er gaan nogal wat mensen dood in San Francisco. Niet alleen omdat hun hart het na 84 jaar wel welletjes vindt of omdat ze met hun verlaagde Honda Civic nét even iets te ambitieus langs wat massieve eiken proberen te driften, maar vooral ook omdat ze over de kling worden gejaagd door onbekenden. Dat kan natuurlijk zomaar niet. Het zou me even een dolle boel worden als iedereen maar ongestraft mensen van het leven ging lopen te kunnen gaan beroven. Om dit gedrag wat te ontmoedigen, stuurt de SFPD detectives Terry en Hildy de straat op. Qua naam lijken het misschien net de twee schoothondjes van Paris Hilton, maar deze Terry en Hildy bijten om vervolgens niet meer los te laten. Eerst happen ze zich vast in twee moorden die lijken te linken naar een soort Mark Zuckerberg-achtige Silicon Valley nerd en daarna gaat het vergrootglas op de dood van een collega. Dat laatste doen ze in seizoen 2 en dat is best nice om naar te kijken.

Murder In The First is eigenlijk net een pannenkoek, de eerste mislukt altijd. Had TNT in 2014 tijdens het eerste seizoen nog mazzel dat ik die ene zaterdag in juni echt helemaal níks beters te doen had, het tweede seizoen kwam in één keer los van de pan en had niet eens stroop nodig om lekker te smaken. Is dit teveel beeldspraak, ja? Sorry. Seizoen één is dus wat matig, maar seizoen twee smaakt naar meer. De op te lossen zaak is in ronde 2 interessanter, opeens verschijnt die prettige verschijning van een Sloan uit Entourage ten tonele en er zitten wat meer lagen in waardoor het geheel iets uitdagender wordt om te volgen. Op het acteerwerk viel vorig jaar al weing aan te merken en die lijn wordt gelukkig achteloos doorgetrokken. Wat ook prettig is, is dat je niet per se het eerste seizoen gezien moet hebben om het tweede te kunnen volgen. Voor de luie donders onder jullie kan eventueel dus gewoon bij S02E01 begonnen worden. Een 7,5 op de schaal van Gumstarr. Een 7 voor seizoen 1 en een 8 voor deze laatste exercitie. Nu maar afwachten wat een mogelijk derde seizoen met het gemiddelde gaat doen.

Vergelijkbare series

Homeland
4 stemmen
Arrow
3 stemmen
Dexter
1 stem
Dark Blue
1 stem
Murder in the First