Murder in the First

7.6 / 10
43 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling-Potharst geeft "Murder in the First – Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 11 juni 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Murder in the First – Eerste aflevering

Murder One, de serie uit 1995, was het eerste waar ik aan dacht toen ik het gegeven van Murder in the First las. Het eerste seizoen van Murder in the First staat geheel in het teken van één zaak. En aflevering één is gemaakt om iedereen voor te stellen en de moord die centraal zal staan te laten zien.

Murder in the First speelt zich af in San Francisco. De eerste moord die we zien is die van een drugsverslaafde man, hij schijnt connecties te hebben met whizzkid Erich Blunt (Tom Felton, Harry Potter reeks). Blunt is rijk geworden als de oprichter van Applson, een computerbedrijf. Twee totaal verschillende rechercheurs worden op deze zaak gezet; Terry English (Taye Diggs, Private Practice), een ruwe bolster, blanke pit die bijna weduwnaar wordt. En de stoere, gescheiden alleenstaande moeder Hildy Mulligan (Kathleen Robertson, Boss).

In de eerste paar minuten loopt de kennismaking met de karakters wat stroef. Je krijgt als kijker meteen een hoop informatie en weinig tijd om die te verwerken. Maar de stad en de acteurs doen hun uiterste best om het hart van de kijker te winnen en ik moet zeggen, dat lukt ze aardig. Als er dan een tweede moord wordt gepleegd die ogenschijnlijk niets met de eerste te maken lijkt te hebben, is dat het begin van Murder in the First.

We hebben vaker dit soort series gezien, niet alleen het eerder genoemde Murder One, maar ook True Detective, The Killing, The Fall en Broadchurch hebben zich allemaal gefocust op één misdaad. En ik denk dat ze met Murder in the First een nieuwe Murder One te pakken hebben. Volgens Steve Bochco, mede maker, is Murder in the First zelfs beter dan Murder One. Daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd want in mijn herinnering zat ik bij Murder One meteen aan de buis gekluisterd en dat was bij Murder in the First zeker niet het geval.

Wat ik wel denk is dat Murder in the First een aardige serie kan worden met goede acteurs en een prachtige omgeving die denk ik wel wat kunnen met het geboden verhaal. Nog een voordeel; de serie heeft maar tien afleveringen en op 11 augustus zullen we al weten wie het gedaan heeft en of diegene veroordeeld gaat worden of niet. Ik blijf dus zeker kijken.

Voor nu 7 punten voor een alleraardigst begin.
Volg Murder in the First
Vorige aflevering
Kat's Meow
Kat's Meow
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Murder in the First