Hannibal

7.9 / 10
43 min
Drama, Thriller, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Hannibal - Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 5 april 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hannibal - Eerste aflevering

‘This is my design!’ Dat zegt Will Graham over de moordenaar (Hugh Dancy, The Big C) als hij in een huis staan met twee dode lichamen. Will Graham is een zogeheten profiler en werkt voor de FBI. Hij heeft een aandoening die grenst aan het Asperger-Syndroom en autisme. Door deze aandoening kan hij in het hoofd kruipen van moordenaars. En dat is zwart, dieper dan zwart. Will heeft daardoor problemen met slapen. Badend in het zweet wordt hij wakker. Will kijkt mensen ook niet rechtstreeks aan, dat leidt af van het hoofddoel; het vinden van moordenaars. We zien FBI Agent Jack Crawford (Laurence Fishburn, CSI) Will vragen om het te helpen met het vinden van een seriemoordenaar. Die moordenaar heeft al acht meisjes ontvoerd en vermoedelijk omgebracht. Maar één meisje brengt hij terug. Op de autopsie tafel weten we waarom: "There is something wrong with the meat." "She has liver cancer." "He’s eating them." En dan zien we Dr Hannibal Lecter (Mads Nikkelson) aan een eettafel genieten van een diner.

Ik voel meteen dat dit geen doorsnee serie gaat worden. Deze serie is donker, intens, met zeer veel diepgang. We hebben namelijk te maken met twee genieën die samen komen in één ruimte en je voelt dat het gaat botsen. En hard. Hannibal speelt met alles en iedereen, maar heeft zelf ook te maken met de nodige syndromen. Hij heeft onder andere smetvrees en OCD (Obsessieve-compulsieve stoornis), en natuurlijk niet te vergeten zijn voorliefde voor mensenvlees. Bij elke hap die hij neemt denk je is dat biefstuk of..? Ja, deze serie is absoluut niet bedoelt voor kijkers met een zwakke maag of de 'fainthearted'. Je voelt de spanning stijgen. Het kruipt zeg maar onder je huid als Hobbs zegt: “Is he here?”

De serie is gebaseerd op het boek van Thomas Harris – Red Dragon. Hetzelfde boek waarop ook Silence of the Lambs is gebaseerd. Gecreëerd door Bryan Fuller die we onder andere kennen als schrijver van Star Trek Voyager en Heroes. Het wordt uitgezonden door NBC die ook Revolution, Grimm en Chicago Fire uitzenden. Alle afleveringen hebben Franse namen voor bekende keuken termen. Het eerste seizoen heeft dertien afleveringen en ik kan niet wachten op aflevering twee.

He's just getting started. Voor nu krijgt Hannibal negen Michelin sterren.
Volg Hannibal
Vorige aflevering
The Wrath of the Lamb
The Wrath of the Lamb
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_karin1809
07 apr 2013 12:58 -
Klinkt goed! Ik ga hem op mijn lijstje zetten.
Reageer
avatar_Roeman
07 apr 2013 14:19 -
@karin1809, moet je zeker doen. Het is echt de moeite waard.
Reageer
avatar_Free
07 apr 2013 20:02 -
Het is inderdaad geen doorsnee serie. Goede recensie, helemaal mee eens.
Reageer
avatar_Roeman
07 apr 2013 20:57 -
@Free, bedankt.
Reageer
avatar_thomaskr
09 apr 2013 17:05 -
Ik moet er nog wel in gaan komen, vond de eerste aflevering wel goed, maar niet meteen gegrepen. Merk wel dat ik toch de vergelijkingen met de film trek en dan zie ik toch liever Anthony Hopkins... Maar we geven het zeker een kans!
Reageer
John Doe
Miel (gast)
28 jun 2015 22:25 -
De acteur die Hannibal speelt heet Mads Mikkelsen ipv Nikkelson
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8