Grimm

8.3 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "Grimm - Seizoen 2 - Aflevering 1 & 2" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 24 maart 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Grimm - Seizoen 2 - Aflevering 1 & 2

Toen we na seizoen één Nick Burkhardt (David Giuntoli) achterlieten in een half verwoeste huiskamer, wilde ik eigenlijk met de serie stoppen. Het werd mij een beetje te zoet, te sprookjesachtig. Maar ja, nieuwsgierig als ik ben wilde ik eigenlijk wel weten hoe het verder zou gaan met Nick. Hij stond pal tegenover zijn dood gewaande moeder Kelly (Mary Elizabeth Mastrantonio) en Kimura (Brian Tee), de man die zijn vader heeft vermoord, lag verdoofd aan zijn voeten. Zijn verloofde Juliette Silverton (Bitsie Tulloch) lag in een coma omdat Adelind Schade (Claire Coffee) zo nodig wraak wilde nemen.

Aflevering één begint al anders. De “kleur” van de serie is ook veranderd. Het is donkerder. Met meer bloed. Ook de karakters lijken zich wat meer in te spannen om wat duisters aan de serie te geven. Je voelt dat er wat op stapel staat, maar wat? Is Kelly Burkhardt wel te vertrouwen, misschien heeft ze een andere agenda dan wij denken? En wie is nu toch Captain Renard (Sasha Roiz), welke rol heeft hij nog te spellen? Maar gelukkig, zoals altijd, zorgt Eddie Monroe (Silas Weir Mitchell) voor de broodnodige humor. Monroe gaat samen met zijn “vriendinnetje” Rosalee Calvert (Bree Turner) de strijd aan tegen het gif wat Juliette in een coma houdt. Dit levert de nodige humor op en dat maakt het donker zwart net even wat grijzer. Maar de terugkeer van Kelly gaat gepaard met de nodige gevechten en confrontaties. En opeens zijn niet alle Wesen meer van Duitse komaf, er loopt er nu één in de rondte van Franse makelij en deze is bloediger en dodelijker dan de Wesen die we tot dan toe hebben gezien. Ook de verhaallijn loopt nu door. Niet meer zoals in het eerste seizoen een moord met daarom heen een rode draad. Nu is de rode draad het verhaal geworden. Ook dit heb ik als zeer positief ervaren. Je leert daardoor ook wat meer over de Grimm en hun geschiedenis. Ook krijgen we eindelijk te weten wie (nee nog niet precies wat) Renard is.

Al met al is dit seizoen zeker de moeite waard om te blijven kijken. Het zoetsappige is er af en de vragen die je hebt worden nu langzaam beantwoord, maar er komen ook weer vragen bij. Op naar aflevering drie.

De acht punten blijven staan.
Volg Grimm
Vorige aflevering
The End
The End
06x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_wichitavrijkom
31 mrt 2013 21:19 -
Helemaal mee eens! Seizoen 2 is zeker duisterder geworden maar het maakt de serie er eerder beter dan slechter op. Vond de eerste twee afleveringen veel belovend!
Reageer
avatar_Roeman
07 apr 2013 14:22 -
@wichitavrijkom, dat klopt en ook afl. 3 stelt niet teleur. Het verhaal draait nu echt om de Grimm en de Wesen en de moorden etc... zijn nu de bijzaak. En dat pakt postitief uit.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
07 apr 2013 19:17 -
Moet aflevering 3 nog kijken nu RTL5 plots gestopt is met uitzenden. Ga ik dus binnenkort aan beginnen maar ik ben benieuwd...
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8