Code Black

8.2 / 10
42 min
Drama, Medisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Code Black - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 21 januari 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Code Black - Eerste aflevering

Het viel toch minder tegen dan ik in eerste instantie had gedacht

Op 30 september 2015 ging de eerste aflevering van de nieuwe ziekenhuisserie Code Black in première bij CBS. Ik was op zijn zachts gezegd niet heel erg enthousiast na het zien van deze aflevering en ik ben de serie daarna volledig vergeten. Maar dinsdag 12 januari zond Net 5 de eerste aflevering uit en ik ben gaan kijken, en het viel toch minder tegen dan ik in eerste instantie had gedacht. Code Black is (nog) geen ER maar ik ben van mening dat Code Black best wel een aardige ziekenhuisserie a la ER kan worden.

Code Black draait om de drukste Spoed Eisende Hulpafdeling in Amerika. Gemiddeld komt er in elk ziekenhuis vijf maal per jaar een zogeheten Code Black voor. Dat is de code voor meer patiënten dan bedden en medisch personeel. Maar in het LA County Hospital komt die Code Black 300 maal per jaar voor. Die hectiek zie je direct terug in de eerste aflevering en het is een rommelzooitje. Wie wat is en wie tot wie verhoudt is niet direct duidelijk. Maar één ding is wel duidelijk je wilt geen patiënt zijn op die drukste dagen. Hoewel het medisch personeel alles op alles zet om hun patiënten te redden zie je dat dat niet altijd lukt.

© CBS

Marcia Gay Harden (Damages) die arts Leanne Rorish speelt is duidelijk getraumatiseerd maar heel goed opgewassen tegen Code Black. Ik vermoed zelfs dat ze dan op haar best is. Jesse Sallander (Luis Guzman, Narcos) is de verpleegkundige die alles ziet en weet. Hij breekt niet onder de enorme druk en heeft ook nog eens het toezicht op een aantal jonge honden (artsen in opleiding). Die jonge honden moet je als kijker leren kennen, en dat lukt niet helemaal in de hectiek van de eerste Code Black aflevering. Waarschijnlijk zullen ze niet altijd even accuraat zijn en het met de protocollen zal soepel omgegaan worden, maar Code Black is niet slecht.

Voor nu 6,5 punt voor een redelijk maar hectisch begin.

De eerste aflevering blijft wat oppervlakkig en net als in ER komen er patiënten voorbij die wel emoties moeten losmaken, maar ze zijn zo snel weer weg dat dat deels aan je voorbijgaat. En in een ziekenhuis waar 300 keer per jaar een Code Black wordt afgegeven heb je ook geen tijd om te lang stil te staan bij de patiënten. Wel hoop ik dat de medische staf meer uitgediept gaat worden. Graag wil ik weten waarom arts Neal Hudson (Raza Jaffrey, Elementary) zo de regeltjes wil volgen, waarom Pineda (Melanie Chandra) medicijnen is gaan studeren en wat voor trauma Rorish heeft.

In november heeft CBS besloten om vijf extra afleveringen te bestellen van Code Black, wat het totaal in het eerste seizoen op achttien brengt. Of er een tweede seizoen gaat komen is nog niet bekend gemaakt. Voor nu 6,5 punt voor een redelijk maar hectisch begin.
Volg Code Black
Vorige aflevering
The Business of Saving Lives
The Business of Saving Lives
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Marsjuh87
24 jan 2016 14:02 -
Ben ook wel benieuwd naar deze serie. :D
Reageer
avatar_wichitavrijkom
26 jan 2016 19:03 -
Vind een 6,5 erg netjes inderdaad voor de eerste aflevering. Had zelf denk ik een 6 gegeven, al vond ik de tweede aflevering wel alweer ietsje beter. Het is een serie met potentie al kan het wel nog alle kanten op gaan denk ik.
Reageer
Code Black