Code Black

8.2 / 10
42 min
Drama, Medisch
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/47afleveringen/2015 - 2018 
NetwerkCBS
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:42 min20152018 (Beëindigd)
Genres:DramaMedisch
Netwerk:CBS
Code Black is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender CBS. De serie ging in première op 30 september 2015.

Een medische drama gesitueerd in het drukste en beruchtste ziekenhuis van het land. Het buitengewone personeel strijdt tegen een gebroken systeem om hun idealen, en de patiënten die hen het meeste nodig hebben, te beschermen.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 18
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 16
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 13
Seizoen 3

Populaire reacties (5)

avatar Mauma
10
24 apr 2017
Het was even doorbijten de eerste paar afleveringen. Chaotisch, druk, personages om aan te wennen, maar na aflevering 3 was ik hooked. Heb zojuist laatst aflevering 2e seizoen gezien. Beide seizoenen gezien in 2 dagen. Kan niet wachten op seizoen 3
avatar gumstarr
8
17 dec 2015
Het lijkt er steeds meer op dat ziekenhuisdrama’s de little black dress onder de series zijn. Zonder piepende hartmonitoren en zusters die op Crocks met enorme zakken O+ door de E.R. rennen, is als zender je garderobe blijkbaar niet compleet. Shonda Rhimes schuift ieder jaar weer een Grey’s Anatomy script over tafel waar ze bij ABC geen nee tegen kunnen zeggen; bij Global proberen ze het sinds vorig jaar met Remedy; NBC heeft het niet zo op daglicht en richt zich al een aantal seizoenen op The Night Shift (Al kunnen patiënten sinds kort ook overdag bij de zender terecht met Chicago Med) en ook CBS komt nu met achttien afleveringen kots, pus en andere gutsende ellende. Jammie.

In Nederland kennen we eigenlijk alleen Code Oranje. Code Oranje is als het K.N.M.I. zegt dat we allemaal gaan sterven aan bruut natuurgeweld, maar de wind uiteindelijk niet eens sterk genoeg is om m’n buurmeisje van d’r driewieler te blazen. Nee, dan het USC Medical Center in Los Angeles, daar hebben ze Code Black. Los van het feit dat Code Black vele malen cooler klinkt, betekent het ook nog eens dat de pleuris écht is uitgebroken. Tijdens Code Black zit de E.R. van het ziekenhuis zo vol, dat de artsen zelfs tegen de entourage van Biggie gezegd zouden hebben dat ze bij de receptie maar om een pincet moesten vragen om al die kogels er uit te vissen. De stress, de chaos, de rondslingerende lichaamsdelen van volkomen onbekenden, het leek beginnend arts Ryan McGarry een prima uitgangspunt voor een documentaire, Code Black, en omdat “beter goed gejat, dan slecht bedacht” echt niet alleen in Nederland een gezegde is, ging CBS er vervolgens mee aan de haal met een serievariant.

Ik had mijn serie game nog niet helemaal op orde toen ER hier in Nederland werd uitgezonden, dus voor mij is Grey’s Anatomy de moeder aller ziekenhuisseries. Tuurlijk is het door de jaren heen meer en meer een soap geworden en zou al dat gevoos zich intussen net zo goed kunnen afspelen onder het personeel van een willekeurige bouwmarkt, maar toch. Daar waar Grey’s nu dus meer lijkt te gaan over wie er nú weer in de on call room liggen te krikken, focust Code Black zich vooral op de patiënten en hun vaak benarde situaties. Vraag is alleen hoelang CBS dat interessant kan houden. Inmiddels kennen we het trucje van de arts in opleiding die volgens de ouders van een bloedhoestend kind niet goed genoeg is om een juist oordeel te vellen wel. Hetzelfde geldt voor de meeste kwetsuren waar het schrijversteam mee over de brug komt. Massale car crash? Been there. Houthakker met een halve boomstronk door z’n borstkas? Gezien. De enige manier om de kijker aan z’n scherm gekluisterd te houden, is de combinatie van lekkere freak accidents én de hoofdpersonen een gezicht geven. Dat laatste gebeurt nu nog te weinig. Vanaf aflevering zes/zeven merk je wel dat er steeds meer lijn in het verhaal komt, waardoor de schrijvers er gelukkig niet aan ontkomen om de karakters van de verschillende personages verder uit te diepen. Keek jij nog nooit iets met slangetjes en stethoscopen en heb je geen zin om je door meer dan 250 afleveringen (de tering) Grey’s Anatomy heen te ploeteren, geef dan zeker Code Black een kans. De basis staat, de look & feel is zeker niet verkeerd en nu is het alleen nog hopen op meer verhaallijn, die er voor gaat zorgen dat je aan één aflevering per keer niet genoeg hebt.

www.gumstarr.com

Vergelijkbare series

Grey's Anatomy
30 stemmen
Chicago Med
21 stemmen
Chicago Fire
16 stemmen
The Blacklist
10 stemmen
Saving Hope
8 stemmen
Quantico
6 stemmen
Code Black