Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Lindsay geeft "Atypical - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Lindsay op 16 augustus 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Atypical - Eerste aflevering

Eindelijk is hij er; Atypical. Een nieuwe Netflix-serie waar iedereen op heeft gewacht. Het was een beetje spannend hoe er op gereageerd zou worden. We zijn de reacties op de serie '13 Reasons Why' zeker niet vergeten. Sommige waren een beetje bang dat het erop zou lijken, maar de eerste aflevering bewijst dat dat niet zo is.

De serie ‘Atypical’ gaat over een autistische jongen, genaamd Sam (Keir Gilchrist; It Follows, The Good Neigbor). Sam woont samen met zijn zus Casey (Brigette Lundy-Paine) en met zijn vader (Michael Rapaport; Prison Break) en zijn moeder (Jennifer Jason Leigh). In de eerste aflevering zie je hoe Sam met zijn arts, Julia (Amy Okuda), praat over hoe hij aan een vriendin moet komen. Volgens Julia kan ook Sam een vriendin krijgen en ze wil dat Sam gaat daten. Sam wil dat niet zo snel geloven maar besluit wel het advies van Julia te volgen en gaat beginnen met daten. De overbezorgde moeder van Sam is het niet eens met de dating-plannen van haar zoon. De vader van Sam en zijn zus vinden het alleen maar leuk en Casey steunt Sam er ook in.

De eerste aflevering geeft je een beeld over hoe het gezin is. Casey plaagt haar broertje zo af en toe, maar beschermd hem ook als het moet. De ouders van Sam hebben zo hun eigen problemen met elkaar, maar ze staan ook beide anders in de opvoeding van Sam. Als Sam zich aanmeld voor een datingsite, helpt Casey hem daarbij en al snel krijgt hij een reactie. Wanneer dat niet zo goed afloopt besluit Sam het zelf te doen en vraagt iemand voor de eerste keer in zijn leven mee uit. Hoe dat afloopt zie je ook in de aflevering, wat erg ontroerend is.

De serie laat zien hoe Sam als een autistische jongen zijn eigen weg wil gaan. Er word uitgelegd hoe hij denkt en hoe hij zelf denkt te leven. Het laat zien dat je als een autistische jongen ook zeker kan daten. De aflevering is erg komisch maar ook heel erg ontroerend. Ik kwam er een beetje moeilijk in, maar het was zeker de moeite waard. Het hele seizoen is te vinden op Netflix. Hopelijk brengt dat ook mooie en ontroerende momenten zoals in de eerste aflevering!
Volg Atypical
Vorige aflevering
Dessert at Olive Garden
Dessert at Olive Garden
04x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_anonymous
16 aug 2017 09:04 -
Goed geacteerd door de hoofdrolspeler. De verhaallijn omtrent de ouders had van mij niet gehoeven.
Reageer
avatar_anonymous
16 aug 2017 09:28 -
Ben er na twee afleveringen mee gestopt. Prima acteerwerk, maar persoonlijk hou ik niet zo van series die niet kunnen kiezen tussen comedy en drama. Netflix heeft wel meer van dat soort series.
Reageer
avatar_Javelin
16 aug 2017 10:33 -
Niet om azijn te zeiken hoor, maar is de recensie überhaupt wel nagekeken? Hij zit echt bomvol met spelfouten.
Reageer
avatar_anonymous
17 aug 2017 18:45
Iedergeval bedankt voor je reactie. Ik weet niet of iemand het nog kan veranderen of iets maar gelukkig ben ik ook maar een mens die fouten maakt ;)
Reageer
avatar_Javelin
18 aug 2017 10:57
Bijgewerkt op: 18 aug 2017 10:57
Ja ik bedoel het ook niet als aanval hoor. Maar die foutjes maak ik zelf ook wel eens en dan worden ze eruit geplukt door het "nakijkteam" haha :)
Reageer
avatar_anonymous
21 aug 2017 21:42
Wel bedankt voor je reactie! Ook een goede tip dan voor het 'nakijkteam' ;)
Reageer
avatar_renzoroy
16 aug 2017 16:17 -
al helemaal gezien, top serie. Ik vind het juist altijd wel wat hebben om drama en comedy in 1 serie te combineren (dramedy noemen ze dat) In het echte leven maak je ook grappige momenten mee, maar ook dramatische.
Reageer
avatar_Mrdanger
18 aug 2017 07:15 -
Ik ben er niet zo zot van.
Reageer
avatar_MirikaLJ
30 aug 2017 14:04 -
Ik ben er als autist-zijnde niet zo fan van, maar nou wist ik al dat de media niet heel goed kan omgaan met het onderwerp. Heb het wel een kans gegeven.
Reageer
Atypical