The Walking Dead

8.4 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lindsay geeft "The Walking Dead - Seizoen 9 (Eerste aflevering)" een 7.
Geschreven door Lindsay op 15 oktober 2018.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

The Walking Dead - Seizoen 9 (Eerste aflevering)

The Walking Dead is terug met een nieuw seizoen. De kijkers gaan met een wat onzeker gevoel het nieuwe seizoen is. The Walking Dead is niet meer zoals de seizoenen daarvoor, het is wat gaan vervelen. Met dit nieuwe seizoen moeten ze zich dan ook daadwerkelijk gaan bewijzen, afgelopen week ging seizoen negen van populaire serie van start.

De titel van deze aflevering is; ‘A new beginning’ en dat was ook wel te zien. Het is snel te merken dat er een tijdsprong is gemaakt. Ik zelf zag dit aan Maggie Greene (Lauren Cohan; The Boy) waarbij je merkt dat zij een beetje de leiderschap heeft overgenomen. Als we terug gaan naar het vorige seizoen weten we dat Negan (Jeffrey Dean Morgan; the Possesion) tijdelijk is uitgeschakeld, en dat Maggie het totaal niet eens was met hoe Rick Grimes (Andrew Lincoln; Love Actually) het oploste met Negan. Sindsdien is het oorlog tussen Maggie en Rick, al kan je de oorlog niet zien in deze aflevering.

[image-92360]

Je ziet dat de twee beste vrienden Rick en Daryl Dixon (Norman Reedus; Hello Herman) elkaars vijanden beginnen te worden. Wat tevens pijnlijk is om te zien: de twee grote vrienden worden uit elkaar gedreven en dat zie je al vrij snel. Door de tijdsprong is er veel veranderd, iedereen verwerkt nog steeds de dood van een goede overleden vriend. En daarnaast hebben twee hoofdrolspelers elkaar gevonden in de liefde. Ook al zijn de groepen verdeeld en is het niet meer zo hecht als voorheen, iedereen probeert elkaar te helpen. En zoals het al seizoenen lang doorgaat; het is een kwestie van samen overleven. Zoals bij elke aflevering van The Walking Dead eindigt ook deze voor het eerst in zoveel tijd schokkend.

Wat kan ik zeggen… The Walking Dead is nu eenmaal een beetje aan het opraken. Het verhaal over Walkers is aan het vervagen en het wordt steeds meer en meer een échte drama-serie. Dit kan heel goed uitpakken of juist heel slecht. Voor mij was het leuker geweest als het nog steeds en meer gericht zou zijn op Walkers. Al is het voor mij al twee seizoenen klaar, ik kan niet stoppen met kijken. Tevens was deze aflevering heel erg goed. De spanning kwam er goed in en het leek erop dat er dit seizoen heel wat moois terug ging komen. Ik ben daarom erg benieuwd naar dit seizoen. Wat ik mij wel afvraag is of het na dit seizoen niet gewoon afgelopen is. Laten we eerst maar weer genieten van het negende seizoen van The Walking Dead die met een geweldige eerste aflevering is begonnen.

© AMC
Volg The Walking Dead
Vorige aflevering
Home Sweet Home
Home Sweet Home
10x17
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_tweemaalh
15 okt 2018 17:50 -
Ik vond de eerste aflevering van dit seizoen ook best goed. Het is inderdaad heel anders dan het Walking Dead dat we uit de eerste vijf seizoenen kennen, maar dat hoeft niet per se erg te zijn. Waar ik vooral verrast over was, was dat de makers wisten hoe ze met een toch wel betrekkelijk grote cast goede dingen konden doen. De tweede aflevering vond ik ook vrij goed, en ik hoop echt dat ze dit vast kunnen houden.
Reageer

Nieuwste recensies

The Stranger (2020) - Seizoen 1

7.5

Death In Paradise - Seizoen 10

7

Superman & Lois - Eerste aflevering

7.5

Truth Be Told (2019) - Seizoen 1

8

The Pembrokeshire Murders - Miniserie

7

Tribes of Europa - Seizoen 1

5.5