Vikings

8.4 / 10
44 min
Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "Vikings - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 9.
Geschreven door anonymous op 7 april 2013.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Vikings - Seizoen 1 (Eerste deel)

Soms zegt een poster meer dan duizend woorden. Zo ook de poster van Vikings.

De felblauwe ogen van de onbekende Noorman priemen in de jouwe, terwijl zijn gezicht verborgen zit achter het teken van de Noormannen. Dat vraagt om meer, wie is deze onbekende man met die blauwe ogen?

De serie begint direct met een bloedbad waarbij het bloed en de modder je om de oren vliegt. De raven, die een grote rol spelen in de serie, vliegen over de met doden bezaaide grasgrond. We maken dan ook kennis met de Vikingen Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel, Tarzan) en zijn broer Rollo (Clive Standen, Camelot).

Ragnar heeft het plan opgevat om een boot te laten bouwen om daarmee naar het Westen te varen. Het westen dat in de achtste eeuw alleen nog niet bekend is. De Vikingen denken dat er in het Westen geen landen liggen en iedereen verklaart Ragnar dan ook voor gek. Het kost hem moeite om een botenbouwer en manschappen te vinden die mee willen reizen naar het onbekende westen, Engeland.

Vikings laat zien dat het in de tijd van de Vikingen geen peis en vree was. Plunderingen, verkrachtingen en doodstraffen zijn aan de orde van de dag. De mannen zuipen, feesten, plunderen, vreten en genieten van de ene na de andere dame. Toch is het leven in de achtste eeuw geen pretje en zeker geen groot feest. Grote gevechten met een enkele reis naar Walhalla zijn zeker geen uitzondering. Naast het brute geweld, de liefde tussen Ragnar en zijn vrouw en de plunderingen is daar ook nog de prachtige natuur. Wat een prachtige beelden van de rotspartijen, immense watervallen en groene weiden krijg je te zien in Vikings.

Hoofdrolspeler Travis Fimmel zet de rol van Ragnar overtuigend neer. Een zeer stoere Viking met prachtig mooie blauwe ogen en lang ingevlochten blond haar. Niet alleen is hij een prima acteur, een tijd geleden was hij ook te zien in menig tijdschrift en op menig billboard als ondergoed model voor Calvin Klein. Helaas is het weer in deze serie niet echt van dien aard dat ze in ontblote bovenlichamen rondlopen. Je moet het (als vrouw zijnde) dus echt hebben van de blauwe ogen van Ragnar, de wapperende haren van Rollo en de gekke glimlach van Floki (Gustaf Skarsgård, broer van Alexander).

Al met al vind ik Vikings een hele goede serie en hij krijgt van mij dan ook een dikke negen! Alles wordt vol overtuiging neergezet, het verhaal is fascinerend, de gevechten zijn mooi om naar te kijken, de schepen zijn prachtig en de verhalen over de Goden die verteld worden bij het kampvuur zijn indrukwekkend.

Vikings is geen Game of Thrones, maar het gevoel is wel een beetje vergelijkbaar. Ik denk dat dat komt door hoe de sfeer wordt neergezet. Het is een serie die bijvoorbeeld vergeleken kan worden met Rome en Spartacus.

Op dit moment zijn er zes afleveringen uitgezonden en er komen er nu nog drie. 5 april is bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt van Vikings. Deze zal bestaan uit tien afleveringen. Gelukkig maar, want oude verhalen zijn te mooi om niet gehoord, of verteld te worden.
Video on youtube
Volg Vikings
Vorige aflevering
The Last Act
The Last Act
06x20
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_jan56
11 Mei 2013 16:21 -
Goede serie en moeite waard om naar te kijken alhoewel de de hoofdrolspeler ..ragnar..en vreemde indruk achterlaat
Reageer
avatar_TonE
06 feb 2020 19:36 -
Niet mijn ding. Had er meer van verwacht.
Reageer
Vikings