Van Helsing

7.4 / 10
43 min
Sciencefiction, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Rodney Rietveld geeft "Van Helsing - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Rodney Rietveld op 10 oktober 2016.
Leuk?
6
5
Bekijk stemmen

Van Helsing - Eerste aflevering

Wat valt er tijdens een recensie over Van Helsing eigenlijk nog te schrijven. Het verhaal is denk ik bij iedereen wel een beetje bekend. Deze serie gaat echter niet over de beroemde Abraham van Helsing (Vampire Hunter) maar over een ver familielid van hem genaamd Vanessa Helsing (Kelly Overton, True Blood), (zelfs het 'van' hebben ze weggelaten in de achternaam).

De serie start heel rommelig, niet zozeer in dat je niet weet wat er gebeurt, maar voornamelijk in het feit dat er niemand aan je wordt voorgesteld. Ik denk dat dit een bewuste keuze is geweest van de makers. Inmiddels zijn er meer afleveringen van de serie uitgezonden en hier wordt ook meer ingegaan op de hoofdrolspelers en hun keuzes.

Fijn is dat er geen rekening is gehouden met tere zieltjes en het bloed spat dan ook op je beeldscherm zo nu en dan.

We bevinden ons in een apocalyptische wereld waarbij een virus is uitgebroken. Gelukkig hebben we dit concept nog helemaal niet uitgemolken, dus dacht Syfy waarschijnlijk dat zij ook nog wel even meekonden in deze rage (The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Z Nation, etcetera). Er ligt een dame (Helsing) in coma op een tafel die beschermd wordt door één soldaat genaamd Axel Miller (Jonathan Scarfe, Raising the Bar). In dezelfde ruimte bevindt zich ook een "vampier" die in deze serie overigens wel heel erg op een zombie lijkt, waarover straks meer. Waarom de dame beschermd moet worden wordt verderop in de aflevering bekend gemaakt, ik zal niet teveel spoilers weggeven.

De gehele eerste aflevering laat je direct kennismaken met hoe de wereld ervoor staat en dit valt zeker niet tegen. De vampieren zien er goed uit en omdat ze niet zo traag zijn als zombie's stijgt het spanningsniveau snel. Fijn is dat er geen rekening is gehouden met tere zieltjes en het bloed spat zo nu en dan ook op je beeldscherm. Er zit veel vaart in de serie en dat doet de serie goed. Het is een juiste keuze geweest om niet meteen alles mede te delen over de hoofdrolspelers, het laat je namelijk na de eerste aflevering achter met een hoop vragen. Deze vragen worden in de andere afleveringen snel beantwoord, dus blijf kijken.

Kan Van Helsing opboksen tegen de vele virusseries die we al hebben?

Kan Van Helsing dan opboksen tegen de vele virusseries die we al hebben? Dat zal moeten blijken na één heel seizoen. Wel is de eerste aflevering zeker positief bij mij binnengekomen en ben ik nieuwsgierig naar de rest. Zoals ik hierboven al aangaf is het wel zonde dat er eigenlijk gekozen is voor een 'zombie-look' terwijl we het over vampieren hebben. Bij tijd en wijlen heb ik af en toe niet meer door of ik nu naar een vampierserie zit te kijken of naar een zombieserie, laten we hopen dat ze dit rechttrekken in de overige afleveringen.

Al met al zeker de moeite waard even te blijven hangen! Inmiddels heb ik aflevering twee ook gekeken en gelukkig is die van hetzelfde niveau als de eerste.

© Syfy
Volg Van Helsing
Vorige aflevering
The Beholder
04x13
Leuk?
6
5
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Hunters - Seizoen 1

7

Bancroft - Seizoen 2

8

High Fidelity - Eerste aflevering

7

The Magicians - Seizoen 3 (DVD)

8.5

World on Fire - Seizoen 1

8

Spinning Out - Seizoen 1

8.5