The Orville

7.8 / 10
46 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Rodney Rietveld geeft "The Orville - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Rodney Rietveld op 15 september 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Orville - Eerste aflevering

The Orville speelt zich 400 jaar af in toekomst, in het jaar 2417. We zien in een korte flits hoe de planeet is veranderd en dat er inmiddels een intergalactische planeet is ontstaan.

Ed Mercer (Seth MacFarlane, Family Guy) is zojuist gepromoveerd tot captain van “The Orville”, een intergalactisch ruimteschip dat bedoeld is om op verkenning te gaan in het sterrenstelsel. We leren Mercer (volgens zijn leidinggevende) kennen als een nietsnut die enkele keren zelfs dronken op zijn werk was verschenen. Bij gebrek aan mensen krijgt Mercer echter zijn laatste kans als captain van het ruimteschip.

De pilot is niet zeer slecht, maar met de maker van Family Guy in de hoofdrol mag je toch verwachten dat de humor op een iets hoger niveau ligtNu ik de pilot wat heb laten inzinken, zitten er nogal wat tegenstrijdigheden in. Mercer wordt bijvoorbeeld al in de eerste minuten verraden door zijn vrouw, die aangeeft dat hij alleen maar aan zijn werk denkt in plaats van aan haar. Dit terwijl Mercer’s leidinggevende aangeeft dat hij helemaal niet met zijn werk bezig is geweest en langzaam is afgegleden. Ik wil niet teveel dingen weggeven, maar gedurende de aflevering komt de beschrijving van het begin niet helemaal overeen met de aflevering zelf.

In de navolgende minuten wordt even snel het nieuwe team van “The Orville” voorgesteld. De sci-fi kant wordt niet geschuwd. Iedereen komt bijna van een andere planeet.

Wat vinden we er dan van? Lastig. De pilot is niet echt slecht, maar met de maker van Family Guy in de hoofdrol mag je toch verwachten dat de humor op een iets hoger niveau ligt. Daarnaast is de rode draad van de serie nog totaal niet aan bod gekomen. Gaan we elke week een nieuwe aflevering zien op weg naar een andere planeet of volgt de serie een verhaallijn? Dit zijn allemaal vragen die we zeker in de pilot niet hebben kunnen waarnemen.

Er zit gelukkig wel tempo in de serie en dat maakt het wel leuk om naar te kijken. Vooralsnog vind ik het lastig om de serie aan te bevelen om af te schrijven. De pilot maakt geen fantastische indruk, maar is ook niet heel slecht. Vooralsnog een 7. We blijven nog even hangen.

© Hulu
Volg The Orville
Vorige aflevering
Future Unknown
Future Unknown
03x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_The_Phenom
15 sep 2017 10:17 -
De tegenstrijdigheid van nooit thuis en slecht werk zit een jaar tussen.
Als je thuis komt en je vind een ander bij je vrouw in bed kan dat invloed hebben op je werk.
Voor de rest ben ik het wel met je eens.
Ik blijf hem nog even volgen.
Reageer
avatar_anonymous
15 sep 2017 11:18
Dat krijg ik ook mee van het begin. Voordat hij zijn vrouw betrapt met Grote Smurf, was hij heel ambitieus, het jaar er na laat hij het gaan en verzaakt op het werk.

Ik blijf voorlopig wel kijken. Het Sci-Fi gedeelte maakt het voor mij extra aantrekkelijk.
Reageer
avatar_renzoroy
15 sep 2017 16:28
Inderdaad. Er zit een jaar tussen en zijn werkgever zegt zelfs nog dat ze MacFarlane al eerder commander wilde maken, maar dat die hun het laatste jaar niet echt het vertrouwen ervoor heeft gegeven plus dat die een aantal keren met een mega hangover op werk aankwam. Zijn werkgever zegt zelfs ook nog dat die zich nog de tijd kan herinneren dat MacFarlane 1 van de meest veelbelovende rekruten was. Ik vind de films en series van MacFarlane juist veel leuker en beter dan dat %[email protected] Family Guy en American Dad. .
Reageer
avatar_Javelin
15 sep 2017 17:53 -
Sorry mensen. Dat was mij dan even ontgaan. Ik heb de pilot wel als leuk ervaren en ben helemaal geen fan van family guy en American Dad. Blij dat ook niet die humor gebruikt voor de serie. Ik blijf lekker kijken en hoop dat het wat moois wordt.
Reageer
avatar_anonymous
17 sep 2017 19:27 -
best grappige eerste aflevering, met veel knip ogen naar STAR TREK
blijf zeker kijke
Reageer
avatar_anonymous
18 sep 2017 14:37 -
ziet er leuk uit en de comedy is niet te overdreven dus zeker de moeite om te kijken
Reageer
avatar_Davemaaan
26 nov 2017 19:37 -
Er is geen vergelijking met family guy etc.. . Na 8 afleveringen gezien te hebben kan ik eerder zeggen dat het een volwaardige af serie is met veel potentieel.
Reageer
avatar_Davemaaan
26 nov 2017 19:37
Af is sci fi. (Autocorrectie)
Reageer
The Orville