Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Rodney Rietveld geeft "Glitch - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Rodney Rietveld op 27 februari 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Glitch - Eerste aflevering

Glitch is een serie van de Australische zender ABC1 en kan, zoals zovelen, geplaatst worden in het rijtje "hoi ik ben dood en kom weer terug tot leven" series. Men mag zich afvragen of er in de seriewereld überhaupt nog wel ruimte is voor wederom zo'n serie nadat we Les Revenants, The Returned (US) en Resurrection pas geleden nog hebben gehad.

Het verhaal is als volgt. Politiesergeant James Hayes (Patrick Brammall) krijgt een oproep om te gaan kijken bij de lokale begraafplaats. Daar treft hij een zevental graven aan die ernstig beschadigd zijn. James heeft op dat moment nog geen idee wat er allemaal gebeurd is en men verwacht dan ook dat dit door baldadige jeugd is veroorzaakt.

Vanaf dat moment krijgt het verhaal direct een andere wending. Zonder al teveel direct te verklappen komen er van alle kanten mensen (naakt) aanlopen die geen idee hebben wie of waar ze zijn. James belt Dr. Elishia McKellar (Genevieve O'Reilly) en samen zorgen ze ervoor dat deze personen worden opgevangen en geholpen.

Ik moet zeggen dat, ondanks dat ik vind dat dit genre wel aardig uitgemolken is, de serie mij wel pakt. Het acteerwerk is goed en ze verwerken veel persoonlijke dingen in de serie. Dit zorgt ervoor dat je snel een binding krijgt met de acteurs. Natuurlijk zitten er wel een aantal foutjes in de serie maar dit stoort mij niet. Iemand die 200 jaar dood is geweest, zou natuurlijk van de ene in de andere verbazing moeten vallen en daar wordt eigenlijk geen aandacht aan gegeven. Maar omdat Glitch werkt met meerdere perspectieven blijft het verhaal boeiend. Het is geen sappig liefdesverhaal en de serie wordt niet alleen vanuit de hoofdpersoon verteld.

Het acteerwerk is goed en ze verwerken veel persoonlijke dingen in de serie



Dit gaf voor mij de doorslag om ook de andere afleveringen te gaan kijken en de serie blijft stabiel. Glitch kijkt lekker weg en op een druilerige zondagmiddag waarbij de regen op je raam klettert, is het prima te doen. Daarnaast wordt de serie door Netflix uitgezonden en dat betekent lekker bingewatchen met Nederlandse ondertiteling (het zijn immers maar zes afleveringen).

Al met al een hele fijne serie, waarvan ik denk dat er een tweede seizoen aan zit te komen.

Glitch
© ABC1
Volg Glitch
Vorige aflevering
Little Gidding
Little Gidding
03x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
27 feb 2017 09:04 -
Ik heb het hele seizoen gezien en ik vond hem erg goed. De eerste aflevering was een voorstelrondje van personages, daarna wordt er dieper ingegaan op elk persoon. Hopelijk kot er een tweede seizoen.
Reageer
avatar_crix
27 feb 2017 09:33 -
Helemaal mee eens leuke serie
Reageer
avatar_Javelin
27 feb 2017 12:03 -
Altijd leuk als mensen het eens zijn met de recensie :) Ik heb inmiddels het hele seizoen gekeken en moet zeggen dat ik eigenlijk uit kijk naar seizoen 2. Gedurende de afleveringen blijf je echt geboeid en ze overdrijven het stukje Sci-Fi niet waardoor het leuk blijft en interessant. Ik kan op internet helaas nog niet veel vinden maar hoop toch echt op een 2e (wellicht langer) seizoen.
Reageer
avatar_anonymous
27 feb 2017 23:58 -
Ik vindt em erg veel weg hebben van ressurection. Maar verder een goede serie en hoop idd op seizoen 2
Reageer
Glitch