Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Rodney Rietveld geeft "Stargate: Origins - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Rodney Rietveld op 26 februari 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Stargate: Origins - Eerste aflevering

Stargate Origins is een web-based tv-serie van ongeveer tien minuten per aflevering. Na Stargate SG-1, Stargate Atlantis en het “geflopte” Stargate Universe is er gekozen voor een kleine terugkomst op het witte doek, met dus hele korte
afleveringen.

De vraag die eigenlijk iedere Stargate fan zich direct af zal vragen: waarom maar afleveringen van 10 minuten? Het antwoord blijft u nog verschuldigd maar het zal vast te maken hebben met het peilen van de interesse en de kosten. Stargate Command (de website) vraagt u om een lidmaatschap van éénmalig €20,- en hiermee kunnen alle afleveringen online gezien worden (inclusief alle oude series).

Omdat de afleveringen maar tien minuten zijn, zal ik niet echt ingaan op de afleveringen zelf. Stargate Command heeft ervoor gekozen om direct de eerste drie afleveringen vrij te geven en die heb ik dan ook allemaal gezien.

Het verhaal speelt zich af voor Stargate SG-1, maar of dit nu echt een prequel of een losstaand verhaal is, is na drie afleveringen nog niet helemaal duidelijk. Ook is niet duidelijk of de serie zich nu echt bevind in het “Stargate-Universum” of dat de serie hier helemaal los van staat. Katherine Langford (Ellie Gall) doet onderzoek naar de Stargate, samen met haar vader Paul Langford (Connor Trinneer, die Michael speelde in Stargate Atlantis) en daarmee is alles in de eerste afleveringen ook wel gezegd.

Eerlijk is eerlijk, het acteerwerk is bij sommige acteurs niet van een heel hoog niveau. Er komen een aantal Nazi’s in de serie voor die wat mij betreft regelrecht terug naar de acteeropleiding mogen. Ik denk echter niet dat het verhaal hierom zal draaien.

Stargate Origins heeft de potentie om een hele goede serie te worden, maar dan zal er wel iets meer moeten gebeuren dan afleveringen van tien minuten. Het Stargate concept heeft een gigantische fanbase en ik geloof dan ook dat de serie op internet een succes zal zijn.

Stargate Origins heeft de potentie om een hele goede serie te worden



Een echt oordeel geven over de serie vind ik nog moeilijk. Ik heb nu 30 minuten gekeken en de serie ademt natuurlijk wel Stargate, het is alleen nog veel te kort. Willen ze een van deze serie een kijkcijferkanon maken, dan wacht ik met smart op een serie met afleveringen van 45 minuten. Iets waar ik als mega-Stargate fan alleen maar naar uit kan kijken.
Stargate: Origins
© web
Volg Stargate: Origins
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BadWolf
26 feb 2018 19:45 -
Eerlijk gezegd heb ik na 4 afleveringen het gevoel dat ik naar een klucht zit te kijken. De vechtscènes, de humor. het lijkt meer op een parodie. Niet echt onder de indruk dus
Reageer
avatar_Javelin
27 feb 2018 09:36
Volledig mee eens. Ik heb nu zelf aflevering 4 en 5 ook gezien en ik moet zelfs toegeven dat het me irriteert. Het acteerniveau is echt dramatisch en elke scene wordt volledig volgestampt met niet grappige one-liners. Laten we hopen dat wanneer er een volledige serie komt deze niet in vervolg op origins zal zijn.
Reageer
Stargate: Origins