The Flash (2014)

8.1 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Rodney Rietveld geeft "The Flash (2014) - Seizoen 3" een 9.
Geschreven door Rodney Rietveld op 19 juli 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Flash (2014) - Seizoen 3

Als ware fan van het DC Universum, en dan met name The Flash, kon ik niet wachten op de start van het nieuwe seizoen van onze vriendelijke speedster Barry Allen. Barry heeft Zoom inmiddels achter zich gelaten en focust zich op zijn nieuwe leven in “Flashpoint”. Het eerste deel van seizoen drie gaat dan ook over Barry zijn nieuwe leven, in naar wat hij dacht het perfecte leventje te zijn.

Het eerste deel van seizoen drie gaat dan ook over Barry zijn nieuwe leven, in naar wat hij dacht het perfecte leventje te zijn.

Al snel komt Barry erachter dat zijn keuze om zijn moeder te redden (eind seizoen twee) niet zonder gevolgen zal zijn. Immers is eerder uitgelegd in de serie dat tijdreizen altijd gevolgen met zich mee brengt en ook bij Barry zal dat niet anders zijn. Hier ontstaat dan ook het nieuwe kwaad, Savitar, die zichzelf ook wel de God van de Snelheid noemt (of in het Engels, God of the Speedforce, wat toch iets beter klinkt).

Net als in de voorgaande seizoen worden er weer wat nieuwe vrienden geïntroduceerd. Zo krijgt Barry hulp van zijn forensisch collega Julian Albert (Tom Felton, Harry Potter-films) en wordt er wederom een nieuwe Harrison Welsh geïntroduceerd van Earth-19 (ditmaal afgekort als “H.R.”).

Ik moet zeggen dat de makers er wederom in zijn geslaagd om een ijzersterk seizoen neer te zetten. Barry zit veel met zichzelf in de knoop vanwege de keuzes die hij heeft gemaakt. En daarom lopen ook de relaties met zijn vrienden, familie en Iris niet op rolletjes. De serie is duidelijk volwassener geworden en dit komt ook terug in de emotie die verwerkt is in de verhaallijn. Tel daarbij op dat er ook aan andere DC-series wordt gedacht met een leuke cross-over.

Het verhaal van Barry blijft gedurende het seizoen vermakelijk. Dit omdat er ook goed is nagedacht over het tijdreizen. In de aflevering “The once and Future Flash’” reist Barry bijvoorbeeld naar 2024. Hierin zien we weer een alternatieve tijdlijn met alternatieve personages. Dit houdt de serie gewoon ontzettend vermakelijk.

Het verhaal van Barry blijft gedurende het seizoen vermakelijk

Zijn er dan ook minpuntjes? Wellicht ééntje. De makers hebben het niet voor elkaar gekregen om de identiteit van Savitar voor de gemiddelde kijker goed te verhullen. Maar wanneer ik wederom weer zit te wachten op de aflevering van volgende week, kan ik niet anders concluderen dat het een prima seizoen is geweest.

Op naar seizoen 4! Waarin we weer uitkijken naar alle nieuwe problemen die bij onze speedster op het pad zal komen.

© The CW
Volg The Flash (2014)
Vorige aflevering
Negative (2)
Negative (2)
08x20
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BadWolf
19 jul 2017 16:40 -
Uitstekende recensie waar ik me volledig bij aan sluit.
Reageer
avatar_Javelin
19 jul 2017 16:50
Leuk om te lezen Badwolf, bedankt voor je reactie :)
Reageer
avatar_svandenberg86
20 jul 2017 14:24 -
Heerlijke serie! Vergeet alleen heel snel aflevering 17, die hebben ze bedacht na een team uitje van de makers, waar iets te veel gedronken is.
Reageer
avatar_Petertjuh4
21 jul 2017 13:22 -
Goede recensie waar ik het ook mee eens ben, misschien geen 9, maar dat is natuurlijk discutabel. The flash is op dit moment de beste DC serie. Waar Arrow steeds minder wordt, blijft The flash op een goed niveau.
Reageer
avatar_seriefan90
25 jul 2017 18:28
Seizoen 5 van Arrow was anders wel veel beter als seizoen 3 van The Flash.
Reageer
The Flash (2014)