True Detective

8.2 / 10
61 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Eline Hermans geeft "True Detective - Seizoen 2 (Bluray)" een 6.
Geschreven door Eline Hermans op 5 Mei 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

True Detective - Seizoen 2 (Bluray)

Deze recensie van het tweede seizoen van True Detective zal waarschijnlijk een beetje anders klinken dan de andere recensies over dit seizoen. Ik heb namelijk nog niet het genoegen gehad om het, naar verluid, fenomenale eerste seizoen van deze serie te kunnen bewonderen. Naar mijn mening geeft dat een frisse en onbevooroordeelde kijk op het tweede seizoen. Of dat ervoor zorgt dat ik positiever ben over True Detective: seizoen 2 valt echter nog af te wachten.

Seizoen 2 biedt ons de volgende sterrencast: Colin Farrell (In Bruges) als detective Ray Velcoro, Rachel McAdams (The Notebook) als detective Ani Bezzerides, Taylor Kitsch (Friday Night Lights) als agent Paul Woodrugh en de ongenaakbare Vince Vaughn (The Break-up) als Frank Semyon.

Het feit dat het script van dit seizoen in alle haast werd geschreven, is vanaf het begin duidelijk. De serie wordt gecategoriseerd binnen het genre ‘mysterie’, maar het mysterie is soms ver zoek. Over het algemeen zijn de verhaallijnen (en bepaalde invullingen van de personages, met voorsprong die van Ray Velcoro) voorspelbaar, of soms zelfs té toevallig om door de vingers te zien. Meermaals heb je het gevoel dat het groot aantal acteertalent verspild werd en gewoon werd aangekocht om het seizoen meer geloofwaardigheid te geven. Op zich zijn de acteerprestaties zeker niet slecht, maar geen enkele acteur kan de matige dialoog en de vreselijke oneliners rechttrekken. Vooral de oneliners doen je afvragen welke amateur het script heeft geschreven.

© HBO

Na een beetje opzoekwerk is het niet helemaal eerlijk om de schrijvers volledig de grond in te hameren. Het wordt snel duidelijk dat het tweede seizoen enkel diende als cashcow. De tijd die men kreeg om dit seizoen uit te denken en neer te pennen, valt in het niets vergeleken met het eerste seizoen. Seizoen één heeft zo’n lange creatieve broedtijd gekregen, dat de kans groot was dat de verhaallijnen bijzonder goed in elkaar zaten. Dat is uiteraard ook nodig bij een serie die zichzelf ‘mysterieus’ noemt. Dat creatief proces was echter niet aanwezig in het tweede seizoen van True Detective, waardoor het op bepaalde vlakken nooit echt een kans maakte.

De tijd die men kreeg om dit seizoen uit te denken en neer te pennen, valt in het niets vergeleken met het eerste seizoen.

Is dit een verschrikkelijk seizoen? Neen, helemaal niet. Dit had echter beter een lange film kunnen zijn, dan een serie van acht afleveringen. Er was gewoon niet genoeg geloofwaardig materiaal aanwezig om alles uit te rekken tot een serie. Kijkers hadden er gewoon meer van verwacht, waardoor ze aan dit seizoen een onaangename nasmaak hebben overgehouden. Verdient dit seizoen het om bekeken te worden? Jawel, maar het biedt de kijker helemaal niets aan om hem te overtuigen dit seizoen voor een tweede keer te bekijken.

Over de kwaliteit van deze Blu-ray uitgave valt geen slecht woord te zeggen. Zowel video als audio zijn uitstekend. Er zijn een paar extra’s aanwezig op de discs, maar uiteraard was het leuker geweest mocht deze uitgave iets meer beladen zijn met extra’s.
Volg True Detective
Vorige aflevering
Now Am Found
Now Am Found
03x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
05 Mei 2016 17:02 -
Weinig op aan te merken natuurlijk, want dit was waarschijnlijk één van de grootste teleurstellingen van het voorbije jaar rekening houdend met het eerste seizoen.
Niet alleen was het verhaal gewoon minder en de sfeer die de voorganger wel uitstraalde volledig weg maar ook het inruilen van Woody Harrelson en Matthew McConaughey tegen Colin Farrell en Rachel McAdams bleek geen echt succes.
Als je dan ook nog eens script hebt waarvan het lijkt dat er hier of daar een pagina ontbreekt valt er weinig meer te redden.
Jammer, want dit was het eerste seizoen onwaardig.
Reageer
avatar_KoNijn
06 Mei 2016 09:16 -
Het eerste seizoen was gewoon steengoed....het verhaal is duidelijk minder, maar er wordt toch hier en daar een een mooie sfeer gecreëerd, die het toch weer de moeite waard maakte. En dit seizoen bevat ook mooie muziek... oa van Lera Lynn..
Reageer
avatar_seriefan90
01 okt 2016 12:05 -
Ik ben het volledig met dit review eens ik vond het best een redelijk leuk seizoen zeker niet zo goed als het eerste seizoen maar wat een afschuwelijk einde wat een dramatische slechte laatste episode en dat zelfs nog voor een 90 durende finale de spanning werd in afl 7 goed opgebouwd dus m'n verwachtingen waren best wel hoog voor de extra lange finale en dat was een zware teleurstelling ik vond de dood van het personage dat stierf in afl 7 erg onnodig er was geen enkele reden om hem af te maken ik snap wel waarom de andere 2 personages afgemaakt werden in de finale gelukkig heeft die vrouwelijke detective het tenminste nog overleefd misschien in seizoen 3 een kruising die 2 detectives uit seizoen 1+die vrouwelijke detective uit het 2e seizoen dat zou wel eens interessant kunnen worden.
Reageer
True Detective