Timeless

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Timeless (2016) - Complete serie" een 8.
Geschreven door anonymous op 5 april 2019.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Timeless (2016) - Complete serie

In 1905 bedacht Einstein zijn (speciale) relativiteitstheorie en sinds die tijd begrijpen we beter hoe tijd en ruimte met elkaar verbonden zijn. De kans dat mensen ooit door de tijd kunnen reizen is klein, maar gelukkig hebben we de series en films nog. Weinig spreekt bij mij meer tot de verbeelding dan tijdreizen. Blijkbaar ben ik niet de enige. De lijst met series en films over de mogelijkheid je te bewegen in de tijd is eindeloos. Om een paar series te noemen: Dr Who (vanaf 1963), It's about Time (1966-1968), Quantum Leap (1989-1993), Continuum (2012-2015), Outlander (vanaf 2014) en 12 Monkeys (vanaf 2015).

Timeless (2016) past naadloos in bovenstaande lijst en daarmee in een traditie van films en series die zich richten op de mogelijkheid terug te gaan in de tijd en daarmee het verleden te beïnvloeden. Dat tijdreizen zo vaak centraal staat in verhalen heeft vooral te maken met dat we allemaal ooit gewenst hebben dat het mogelijk was. Of het nu gaat om dierbaren terug te zien, onszelf afhouden van een grote blunder, invloed uitoefenen op wereldgebeurtenissen of voor de lol meevechten in middeleeuwse riddergevechten. De meesten van ons hebben wel één of meerdere reden(en) om terug te willen naar vroeger.

Zoals gezegd is Timeless (2016) een vrij traditionele serie over tijdreizen. Er is een groot bedrijf dat een machine heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt om door de tijd te reizen, er is een genootschap dat de wereld wil overheersen en er zijn helden die zich hiertegen verzetten. Uiteraard met de nodige onderlinge romantiek. Timeless werd in 2016-2018 uitgezonden op NBC en werd gemaakt door dezelfde producenten als The Blacklist. Uiteindelijk zijn er twee seizoenen verschenen. Nadat na het eerste seizoen bekend werd dat NBC van plan was de serie te cancelen (te duur en te weinig kijkers) brak er een rel uit onder de fans. Uiteindelijk werd er een tweede seizoen opgenomen en uitgezonden. Beide seizoenen zijn sinds kort te zien op Netflix Nederland.

Voor een serie die gaat over tijdreizen (je hebt het dan toch al snel over miljoenen jaren aan geschiedenis) focussen de reizen zich wel erg op het Amerikaanse continent en de Amerikaanse geschiedenis. Toch brengt de serie deze (beperkte) geschiedenis tot leven. Ik heb ervan genoten en vind het jammer dat de serie gecanceld is.
Volg Timeless
Vorige aflevering
The Miracle of Christmas Part I/II
The Miracle of Christmas Part I/II
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Timeless