The Mentalist

8.1 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "The Mentalist - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door anonymous op 19 april 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Mentalist - Seizoen 1

"Someone who uses mental acuity, hypnosis, and/or suggestion. A master manipulator of thoughts and behavior."

Met deze definitie begint iedere aflevering van het eerste seizoen van The Mentalist, een serie die draait om het personage Patrick Jane, een mentalist. Jane, gespeeld door Simon Baker, assisteert de agenten van het Californian Bureau of Investigation als consultant bij hun zaken, en met zijn mensenkennis en observatievermogens ontmaskert hij menig crimineel. Jane heeft echter een persoonlijke reden om de agenten te helpen; voordat hij bij het CBI kwam werken, gaf hij zich uit voor medium en beweerde seriemoordenaar Red John te kunnen vangen. Als antwoord op Jane’s hoogmoed heeft Red John Jane’s vrouw en dochter vermoord, en nu is Jane erop gebrand wraak te nemen op de moordenaar. Jane’s obsessie met Red John is de leidraad door de serie heen, en elke afleveringstitel verwijst naar de kleur rood.

Het team waarmee Jane samenwerkt binnen de CBI bestaat uit Teresa Lisbon (Robin Tunney), de baas van het team, en agenten Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) en Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Hoewel ze hun zaken serieus nemen, is er altijd wel tijd voor grappen tussendoor en wat romantische toespelingen tussen Rigsby en Van Pelt. Hoewel Lisbon de baas van het team is, gaat Jane toch zijn eigen weg en botsen de twee af en toe in de strijd om het leiderschap. Maar uiteindelijk biedt Jane altijd weer zijn excuses aan, en blijft het hechte team bij elkaar.

Ondanks Jane’s obsessie met de seriemoordenaar, die af en toe heftig naar voren komt, is de serie over het algemeen vrij luchtig met veel komische momenten. Vooral Jane’s vaardigheden om mensen te lezen zorgen vaak voor een komische noot; hij gebruikt ze om weddenschappen te winnen van zijn collega’s en ze te bedotten, waardoor zijn collega’s, samen met de kijker, verward proberen te achterhalen wat hij nu precies doet.

Het is een aardig eerste seizoen, maar in de latere seizoenen zijn de personages (en hun acteurs) beter op elkaar ingespeeld en is de dynamiek binnen het team duidelijker. Desondanks is er elke aflevering weer een nieuwe zaak voor het team, waarvan de oplossing een interessante twist bevat die de kijker verrast. Het is alleen jammer dat de hints die naar Red John leiden zo minimaal voorkomen in de afleveringen; voor een serie waarvan elke afleveringstitel naar de kleur rood verwijst, is er verdacht weinig Red John aanwezig.
Volg The Mentalist
Vorige aflevering
White Orchids
White Orchids
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5