The Following

8,0 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4.5
anonymous geeft "The Following - Seizoen 3" een 4.5.
Geschreven door anonymous op 26 Mei 2015.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

The Following - Seizoen 3

Na drie geblinddoekte seizoenen ben ik eindelijk van die verdomde stoel. Mijn fonkelzwarte mitrailleur glimt als nooit tevoren en heeft zich net ontdaan van mijn agressor. Vijfenveertig afleveringen lang was wraak het enige wat mij op de been hield. De ondergang van Joe Carroll en zijn nutteloze bende, die dag zou ooit eens komen. Die dag is eindelijk gekomen, maar niet zonder prijs. In mijn vorige recensie (https://www.mijnserie.nl/the_following/recensie/864/the-following-seizoen-2-vevie/) ben ik mijn ziel verloren. Maar, als een feniks uit zijn as kan herrijzen, vind ik ook een plek om te dealen met mijn afgrijzen. Daar houd ik mij maar aan vast. Dat zijn echter zorgen voor morgen. Nu vier ik de bevrijding van mijn overheerser.

The Following... Wat kun je er in het derde seizoen nog over zeggen. Nou, in ieder geval dat er een nieuwe schurk is. Ooh, en Ryan Hardy (Kevin Bacon, Mystic River) heeft een vrouw in zijn leven. De relatie tussen Mike (Shawn Ashmore, X-Men) en Max (Jessica Stroup, 90210) is echter bekoeld. Dat terwijl zij gedwongen zijn om samen te werken wanneer de moordpartijen weer losbarsten. Want moordpartijen, die zijn er genoeg. Mark (Sam Underwood, Dexter) loopt, natuurlijk, nog rond. Mark en de zijnen (een moordend koppel) zijn trouwens maar een opwarmertje voor de eerder genoemde grote schurk die Ryan veel kopzorgen zal bezorgen. Lukt het Ryan om een relatie te hebben én al deze dreigingen de kop in te drukken?

Luister: dit seizoen is het beste seizoen van The Following. De vele mensen die hun huis al hebben gebarricadeerd voor deze serie zal ik wellicht niet kunnen overtuigen, maar het is écht zo! Tot de zevende aflevering zat ik nog op een zes minnetje. Dit is het eerste seizoen waar je niet continu Russisch roulette wilt spelen. Dit seizoen heeft zélfs voor het eerst een schurk die weet te overtuigen. Het hele seizoen wordt eigenlijk gered door Michael Ealy (Almost Human). Echt, godzijdank voor Michael Ealy! De eerste afleveringen van het seizoen zijn niet sterk, maar zeker niet slecht. De acteurs doen hun best, dus daar ligt het zeker niet aan. Wanneer The Following de uitgezette verhaallijnen moet samenbrengen (en het tweede deel van het seizoen begint), gaat het echter op zéér karakteristieke wijze mis. Dan zie je weer wat deze serie zo mankeert, namelijk constant leunen op plot, maar niet nadenken hoe alle absurditeit op een logische en doordachte manier samenkomt.

Laten we eerlijk zijn: niemand kijkt The Following om intellectueel uitgedaagd te worden. Iedereen die deze serie kijkt, weet dat je een heleboel ongeloofwaardigheid en alomvattende woede op de koop toe moet nemen. Maar, nu wij toch eerlijk zijn: als wij alleen maar bezig zijn totaal de hersens uit te schakelen tijdens het kijken, zegt dat dan niet dat wij eigenlijk naar troep zitten te kijken? Denk er eens over na... Als wij steeds maar oogjes dicht moeten knijpen of alle logica op de koop toe moeten nemen, betekent dat dan niet dat wij onszelf moeten dwingen om van iets te kunnen genieten? Betekent 'vermaak' het geheel loslaten van gezond verstand? Als je om het plot van a naar b te brengen continu moet leunen op de incompetentie van personages, dan stinkt er wat. De kleine verbeteringen wegen, helaas, niet op tegen de vele dingen die nog steeds fout gaan. Zelfs als je probeert The Following met je verstand uit te kijken, slaan de vele slecht uitgewerkte dingen je spontaan weer wakker.

Zo zijn er nog genoeg zinloze moorden die totaal niet functioneel zijn voor het verhaal. Er is een moordend stel om wiens relatie je zou moeten geven, terwijl de karakterontwikkeling die zij krijgen totaal niet verbloemt dat het (nog steeds) moordende gekken zijn. De FBI lijkt minder stupide, maar ook dat blijkt tegen te vallen. Er is een driehoeksverhouding tussen Mike, Max en haar vriend, die even interessant is als drie schapen in de wei. Echt, een bezoek aan het toilet is spannender dan dit drietal. De relatie tussen Ryan en zijn nieuwe vriendin Gwen is eveneens niet de moeite waard. Zeker niet wanneer Zuleikha Robinson niet meer te doen krijgt dan de 'bezorgde en zeurende vriendin' uithangen. Eerlijk: waarom zit Joe Carroll nog in dit seizoen? Wat voegt zijn aanwezigheid toe? De tiende aflevering, Evermore, is onnodig slecht. Simpelweg omdat de showrunner een personage erbij probeert te houden dat de serie nooit goed heeft gedaan. Het gevolg is een zéér ongeloofwaardige, ridicule en repeterende aflevering! Een belediging van onze intelligentie.

The Following is trouwens gecanceld. Het brevet van onvermogen van de schrijvers, en showrunners, wordt nogmaals duidelijk wanneer de seizoensfinale nadert. De kijkcijfers waren vanaf het tweede seizoen slecht. Dit seizoen waren de cijfers zelfs dramatisch. De serie eindigde met een 0.9 in de demografie en drie miljoen kijkers. Dat is niet zo best. Het was een publiek geheim dat deze serie, zeer waarschijnlijk, niet vernieuwd zou worden. Waarom laten zij de fans van deze serie dan met vragen achter? Waarom de serie niet zo goed mogelijk beëindigen, zodat de fans er een uitroepteken achter kunnen zetten? In plaats daarvan slaan zij een nieuwe (en zéér clichématige) weg in, zonder rekening te houden dat Ryan 'Hardly' (zoals ik hem liefkozend noem) wellicht nooit aan dat avontuur zou kunnen beginnen. Zo verlaat een van de slechtste series van de afgelopen jaren roemloos het toneel. Een toneel dat na het eerste seizoen al in de fik gestoken had mogen worden. Kevin Bacon, je bent eindelijk vrij! Vlieg, Kevin, vlieg!! Vaarwel, The Following. Uw grafsteen leest: 'hier rust een zéér slechte serie'!
Volg The Following
Vorige aflevering
The Reckoning
The Reckoning
03x15
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_patrick_1987
27 Mei 2015 01:12 -
Ik blijf het apart vinden Vevie, waarom jij deze serie nog volgde, Seizoen 1 gaf je al een slechte score van een 4, en Seizoen 2 zelfs een 3,5, en dan kijk je ook nog Seizoen 3, waar je gedachten al bij hebt, van dit wordt weer niks, toch zonde van je tijd?? Volgens mij vindt je de serie helemaal niet zo slecht, anders besteed je geen 33 uur aan een serie lijkt mij :D
Reageer
avatar_anonymous
27 Mei 2015 08:50
Je hebt helemaal gelijk, Patrick. Helaas kan ik slechte televisie moeilijk naast mij neerleggen. Het is toch, stiekem, leuk om te kijken naar een ramp. Het os verschrikkelijk, maar je kunt je ogen er niet van af houden. Toen ik hoorde dat Michael Ealy aan de cast werd toegevoegd (en hoorde dat hij het goed deed), ben ik na een aflevering of tien toch maar gaan kijken. In de recensie zeg ik ook dat ik de eerste helft van het seizoen niet eens slecht vindt. Maar de tweede helft is gewoon weer slecht, helaas. Plus kijkend naar de kijkcijfers wist ik dat deze serie gecanceld zou worden dus dacht ik: laat ik dit seizoen maar ook kijken, dan heb ik de hele serie gezien. In reflectie op de hele serie: een zéér slechte serie, absoluut een van de slechtste series van dit decennia. Ik had er idd nooit aan moeten beginnen of zo lang door moeten kijken.
Reageer
avatar_anonymous
28 Mei 2015 12:44 -
Persoonlijk vond ik het een pracht serie met hier en en daar een vette dip
Reageer
avatar_sophis
28 Mei 2015 17:14 -
Ik heb zelfs de eerste reeks niet afgekeken, een origineel idee om te beginnen, maar al na een paar aflevering verzandt in verveling en ongeloofwaardig
Reageer
avatar_anonymous
28 Mei 2015 17:40
Dan is jou gelukt waar ik in heb gefaald te doen: stoppen met deze puinhoop van een serie.
Reageer
avatar_seriefan90
14 maa 2016 16:39 -
Ik heb nog nooit zo'n slechte review gelezen als dit jemig wat een verschrikkelijk lachwekkende review. Sorry maar ik kan jou vevie en je review totaal niet serieus nemen dit is te erg voor woorden,wat kan jij een drama maken. Jij vind een serie minder goed en dat verpest meteen jou hele leven? Als je een serie niet goed vind prima dat is jou mening maar ga er geen hele drama van maken dat je hier nachtmerries van heb gekregen en dat het voelde alsof je vastgebonden zat en werd gemarteld sorry hoor maar zo'n review vind ik zielig en belachelijk. Als je voortaan een review wilt schrijven doe het minder dramatisch en iets meer serieus,En ik vind het helemaal belachelijk dat als je het eerste seizoen al niet goed vond dat je alsnog door bent gegaan met de volgende seizoenen iedereen kan makkelijk stoppen wanneer ie maar wilt. Sorry maar als ik eerlijk mag zeggen door jou geschreven reviews over the following begon ik je spontaan uit te lachen ik denk echt niet dat iemand jou serieus kan nemen door z'n overdreven gedoe. Persoonlijk vind ik de serie helemaal niet slecht,Het is inderdaad niet de beste serie ik zie genoeg fouten in de serie maar dat maakt het nog niet de aller vreselijkste slechtste serie ooit gemaakt. Dus nogmaals doe voortaan alsjeblieft iets minder dramatisch misschien kunnen mensen je reviews dan wel serieus nemen.
Reageer
avatar_anonymous
14 maa 2016 16:48
Haha, thanks voor de complimenten! I fucking love it! Maar, misschien voortaan wel letten op je spelling en grammatica, want je komt niet echt intelligent over. Vooral als je de woorden "serieus nemen" in de mond neemt. Lees voor de grap je reactie even terug, haha. Wow.
Reageer
avatar_seriefan90
14 maa 2016 16:53
Iedereen maakt wel eens typfouten dat heeft niks met intelligent zijn te maken.
Reageer
avatar_anonymous
14 maa 2016 17:13
Klopt, maar ik hoop dat je beseft dat je vrij stupide overkomt met zo een bijdrage. Ik vind het een prachtige bijdrage, trouwens. Heb er, as we speak, een screenshot van gemaakt en lach er hartelijk om met een paar jongens van me! Heerlijk. Een tip voor de toekomst: laat je niet zo kennen, jongeman. Het is maar een recensie. Je kunt het er mee eens zijn, of niet. Geen enkel probleem, trouwens. Je zet jezelf alleen maar voor schut met dit soort reacties. Echt, trust me.
Reageer
avatar_seriefan90
14 maa 2016 17:20
Ik denk niet dat ik namens mezelf sprak misschien durven sommige het niet te zeggen om beleefd te blijven ik daarop tegen durf gewoon hardop de waarheid te zeggen en ik denk echt niet dat ik mezelf zo erg voor schut heb gezet met m'n reactie als ik jou reviews over the following lees want daar zet je jezelf alleen maar voor schut. Ik heb ook kennisen en ik weet zeker dat ze net zo hard om jou reviews gaan lachen als ik.
Reageer
avatar_anonymous
14 maa 2016 17:31
Hahaha, prachtig! Mooi, 'smooth criminal'. Ik zou zeggen 'heal the world' of 'beat it'. Terug de boeken in jij. Hup!
Reageer
avatar_seriefan90
16 maa 2016 15:12
hahahah echt weer zo'n zielig hopeloze kinderachtige opmerking. Jij bent echt een triest figuur vevie denk niet dat jij in het echt een populair figuur bent. Het lijkt me ZEER sterk dat er mensen zijn die het met jou kunnen opschieten,Ik heb echt medelijden met je. Jij bent zeker zo'n 15 jarige puber dat kickt van aandacht doe iets nuttigs in je leven klein kind.
Reageer
The Following