The Fall

8.1 / 10
57 min
Drama, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Fall – Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 2 april 2014.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Fall – Seizoen 1

Door een nieuwsbericht op Mijnserie.nl kwam ik bij The Fall. Het heeft maar vijf aflevering van één uur en dat was dus voor mij in twee dagen bekeken. Helaas moet ik nu een tijd wachten op het tweede seizoen, want BBC 2 heeft een uitstekende eerste seizoen afgeleverd.

The Fall vertelt het verhaal van twee verschillende soort jagers. De één is de briljante commissaris rechercheur Stella Gibson, gespeeld door een beeldschone en ijskoude Gillian Anderson (The X-Files). En de ander is seriemoordenaar Paul Spector, gespeeld door Jamie Dornan (Once Upon a Time). Paul Spectors speelterrein is in Belfast en Gibson wordt gevraagd om te helpen bij het onderzoek. Al gauw ontdekt Gibson dat Belfast niet een stad is waar je makkelijk rondloopt. Om het minste geringste slaat de vlam in de pan en dan is zelfs de politie niet meer veilig voor de opgefokte menigte.

Gibson ontdekt dat er een verband is tussen drie moorden op jonge vrouwen. De jacht is dan geopend op Spector die naast seriemoordenaar ook nog een baan heeft als rouwcounselor. Hij is ook getrouwd en vader van twee kinderen. Hoe hij de ‘buit’ deelt met zijn dochter is eng en tegelijkertijd ontroerend. Hoe hij ook gebruik maakt van de kamer van zijn dochter is onbegrijpelijk. Maar kennelijk houdt hij wel van zijn gezin. Zijn handelingen als seriemoordenaar maar ook als vader en echtgenoot zijn walgelijk en komt bij mij als kijker nogal rauw en emotieloos over.

The Fall maakte op mijn veel indruk. Vooral de ijskoude, bijna uitdrukkingsloze Gibson als rechercheur is briljant gekozen voor een omgeving als Belfast. De iets wat nonchalante, emotieloze Spector past perfect naast Gibson. Hun leven is zo in beeld gebracht dat het lijkt alsof ze aan elkaar gelinkt zijn. Ook de rust en sereniteit die de serie uitstraalt staat haaks tegenover de hectiek van het vinden van de seriemoordenaar en de gevaarlijke omstandigheden in Belfast. De beide hoofdrolspelers staan garant voor vijf uur aan kijkgenot. Ze weten om te gaan met het script en maken er een prachtig kat en muis spel van.

Het einde is open en geeft daardoor voldoende ruimte voor het al aangekondigde tweede seizoen.

8.5 punten voor een boeiend eerste seizoen.
Volg The Fall
Vorige aflevering
Their Solitary Way
Their Solitary Way
03x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
04 apr 2014 19:13 -
Kijk dat is nou een recensie waardoor ik benieuwd wordt naar een serie!
Ik zet hem op mijn kijklijst :)
Reageer
avatar_Mandy1966
04 apr 2014 19:21 -
@NGroen, bedankt. Ik zou zeggen absoluut gaan kijken het is echt de moeite waard.
Reageer
avatar_anonymous
20 feb 2017 16:52 -
Na de tweede Fifty Shades (Darker) film ben ik benieuwd geworden naar de andere vaardigheden van Jamie Dornan (Christian Grey). Met Fifty Shades nog in het achterhoofd, ben ik begonnen aan The Fall. Wat een omschakeling, en wat een acteur! Ik ben onder de indruk van zijn ijskoude, nare plannetjes. Hij is echt scary as hell. Eerste seizoen in twee dagen gekeken en meteen doorgegaan met seizoen twee. Wat een beklemmende serie. Af en toe zat ik met hartkloppingen te kijken, gewoon omdat ik mijn adem inhield.
Reageer
The Fall