Terra Nova

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Jos Herbrink geeft "Terra Nova - Eerste aflevering" een 0.
Geschreven door Jos Herbrink op 5 november 2012.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Terra Nova - Eerste aflevering

Na maanden van wachten was het gisterenavond dan eindelijk zo ver: Terra Nova beleefde haar première. Terra Nova is een serie die in de afgelopen periode behoorlijk gehyped is. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat een van de executive producers van deze serie Steven Spielberg is. En van de man die verantwoordelijk was voor megahits als Jurassic Park en Minority Report verwachten we natuurlijk een hele hoop.

De serie draait om de mensheid in de late 22ste eeuw. De wereld staat op de afgrond. Door de grote hoeveelheid vervuiling is de planeet eigenlijk niet meer leefbaar. Maar Terra Nova biedt de uitkomst. Terra Nova is een nederzetting die is gebouwd op de prehistorische aarde van 85 miljoen jaar geleden. Door de ontdekking van een scheur in de tijd heeft de mensheid een tweede kans gekregen en kunnen zij helemaal opnieuw beginnen.

Maar uiteraard is het leven op de aarde 85 miljoen jaar in het verleden niet zo eenvoudig. De bewoners van Terra Nova moeten hun samenleving helemaal opnieuw opbouwen. En ze moeten de strijd aangaan met de originele bewoners van de aarde in deze tijd: de dinosauriërs.

De serie draait om de familie Shannon. Zij zijn uitgekozen om in Terra Nova te gaan wonen. Na een aantal pittige obstakels overwonnen te hebben, komen zij uiteindelijk in de nederzetting aan. Daar ontdekken ze direct dat het niet enkel het paradijs is dat ze beloofd is, maar dat er wel degelijk een aantal addertjes onder het gras zitten.

Terra Nova lost alle beloftes direct in. De première van de serie was geweldig. Het was een slimme zet om deze eerste aflevering dubbel zo lang te maken. Het geeft de kijkers de kans om de karakters en de setting direct goed te leren kennen. En dat is fijn, want er gebeurt in de eerste aflevering direct een hele hoop. De première legt ook direct de grond voor de rest van het seizoen. Een allesomvattend mysterie wordt knap geïntroduceerd en daarmee staat de wereld die Spielberg en de zijne hebben bedacht direct als een huis.

Het acteerwerk in de serie is ook dik en orde. Hier en daar waren er nog wel een paar ruwe kantjes maar die zullen er in de aankomende afleveringen wel vanaf gepoetst worden. Aan de casting zal het in ieder geval niet liggen. Stephen Lang is in één woord geweldig als leider van Terra Nova maar ook Jason O’Mara als vader (Jim Shannon) blijkt een goede keuze. De overige acteurs en actrices lijken het ook dik voor elkaar te hebben, maar deze twee heren staken er met kop en schouders bovenuit.

Kortom, gaat dat zien! De spanning en sensatie zorgde bij mij geregeld voor hartkloppingen. Het is een serie die op alle fronten lijkt te kloppen en na de eerste paar uur wil je alleen maar meer, meer, meer weten over Terra Nova en haar geheimen!
Volg Terra Nova
Vorige aflevering
Occupation / Resistance
Occupation / Resistance
01x11
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_JanPieter
28 sep 2011 14:50 -
Was ook erg onder de indruk van de serie.
Er waren natuurlijk hoge verwachtingen van maar dit hebben ze zeker ook waar gemaakt! Top serie, kan niet wachten op het volgende deel!
Reageer
avatar_MtotheAtiash
03 okt 2011 18:30 -
De eerste aflevering smaakte zeker en vast naar meer :)
Ik ben benieuwd voor de andere afleveringen!
Reageer
avatar_anonymous
05 okt 2011 08:36 -
Wij hebben blijkbaar een compleet andere smaak dan onze serie-kijkende vrienden in de U.S. Ik vond de aflevering van deze week helemaal top! Maar ik hoor vanuit daar veelal negatieve geluiden.

Ik vraag me af of er aan deze kant van de oceaan ook mensen zijn die de serie echt niet goed vinden. En waarom?

Persoonlijk vind ik dat Stephen Lang al voldoende reden is om deze serie helemaal geweldig te vinden ;)
Reageer
John Doe
Maarten (gast)
11 jan 2012 15:16 -
Ik heb seizoen 1 helemaal gtezien 13 afleveringen . Erg goed en zeer zeker de moeite waard op ze allemaal te zien. Ik kan niet wachten op seizoen 2 . Ik hoop wel dat het een vervolg gaat krijgen. Top serie
Reageer
John Doe
Jimmie Toel (gast)
19 jul 2012 20:12 -
Sorry maar ik snap echt niet dat iedereen hier de serie goed vind. Het is een slap aftreksel van land of de lost meets simpsons familie. De eerste aflevering zit vol met onlogische zaken. Hoe kan de vader die in een zwaar beveiligde gevangenis zomaar zonder problemen ontsnappen wat niemand lijkt op te vallen, en dan pak ie doodleuk een rugzak die zomaar ergens op een hoek staat op en loopt de zwaar beveiligde basis binnen waar de portal is en dat valt ook weer niemand op. Wapens uit de toekomst hebben schijnbaar ook geen effect op de dinosaurussen, want ze moeten en tig keer op schieten voordat er wat gebeurd. En dan in de laatste aflevering, een biodome waarbinnen schoorstenen staan te roken?? wtf?
Reageer

Nieuwste recensies

The Liberator - Seizoen 1

7

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

7.5

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5