Superman & Lois

7.8 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Superman & Lois - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 2 Maart 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Superman & Lois - Eerste aflevering

Na Arrow, The Flash (2014), Supergirl, DC's Legends of Tomorrow, Vixen, Black Lightning en Batwoman is het dan eindelijk tijd voor de officiële intrede van één van de twee grootste helden van DC; Superman.

The world is always gonna need Superman – Lois.

Ik heb inmiddels een aardige portie ‘Arrowverse’-afleveringen gezien om van tevoren te kunnen voorspellen hoe de serie eruitziet. Maar laten ze me nu net heel erg verbaasd hebben. Of dat positief is? Lees snel verder!

Voor iedereen die het alom bekende verhaal niet Kent (;-)), hier een kort overzichtje. Kal-El, zoals Superman eigenlijk echt heet komt in een klein alien-vliegtuigje, als baby, naar de aarde nadat zijn planeet wordt vernietigd. Eenmaal op aarde neemt hij de alias aan van Clark Kent (Tyler Hoechlin, Teen Wolf). Hij wordt liefdevol opgevoed op een boerderijtje in Smallville, Kansas. Later, als ie groot is, komt hij de wereldberoemde journaliste Lois Lane (Elizabeth Tulloch, Grimm) tegen en ze trouwen.

In deze versie van het verhaal hebben de twee inmiddels twee zoons. Jordan (Alexander Garfin, New Amsterdam) en Jonathan (Jordan Elsass, Little Fires Everywhere).

Wat meteen, vanaf moment één, opvalt is dat de serie compleet anders voelt, anders wordt verteld, en er anders uitziet dan iedere andere serie in de Arrowverse van The CW. Er wordt op andere locaties gefilmd, de kleuring van de shots is heel anders en de computer gegenereerde afbeeldingen (CGI), de speciale effecten, zijn veel beter. Toegegeven, dat is vaak zo bij een eerste aflevering van The CW. Daar zit vaak net wat meer geld en tijd in dan een normale aflevering. Maar het moet worden genoemd.

Superman & Lois
© The CW


De karakters Superman en Lois waren natuurlijk al enigszins geïntroduceerd in die andere superheldserie Supergirl. En of je dat nou gezien hebt of niet, er wordt totaal niet aan gerefereerd. Sterker nog, ik weet bij het zien van deze serie niet eens zeker of het zich wel in hetzelfde universum afspeelt als de andere series. Geen enkele connectie of referentie aan de andere series (of eerder meegemaakte gebeurtenissen in de welbekende crossovers). Dat voelt toch een beetje vreemd. Natuurlijk willen ze dit los laten staan van de rest, maar geen enkele referentie aan Kara voelt toch wel een beetje vreemd.

Het verhaal van deze 63(!) minuten durende pilot is een prima inzet voor een nieuwe serie. We leren de familie goed kennen, krijgen alle karakters even netjes uitgelegd zonder dat het een saaie opsomming wordt en zet het verhaal goed op voor de rest van het seizoen. Voor pilots is dit één van de betere qua verhaaltechniek van de laatste tijd. Waar veel series last hebben van het ‘overcrowded-pilot-syndrome’, zó veel informatie en plot stoppen in de eerste aflevering dat er werkelijk niets van blijft hangen, levert Superman & Lois met de eerste aflevering een keurig afgerond verhaal af.

Als je fan bent van de Arrowverse van The CW, dan is deze serie denk ik een prima extra, nieuwe smaak om toe te voegen. Je kunt prima instappen zonder dat je alle voorgaande series gezien moet hebben. Al met al een dikke voldoende voor deze eerste aflevering.

Een 7,5
Video on youtube
Volg Superman & Lois
Vorige aflevering
Waiting for Superman
Waiting for Superman
02x15
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_xlucasverbunt
02 maa 2021 20:42 - 22 sep 2021 04:50
Had er totaal niks van verwacht, maar vond de pilot erg sterk!
Reageer
avatar_Nightwing_Enemy
07 maa 2021 13:03 -
Waar is deze in NL te zien met ondertiteling..?
Reageer
avatar_Faceman
07 maa 2021 13:10
Bijgewerkt op: 07 maa 2021 13:10
Nergens. Niet op een legale manier in ieder geval.
Reageer
avatar_IsabelZuidema
18 maa 2021 09:45
Netflix misschien?
Reageer
Superman & Lois