Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Henk Vernout geeft "The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen" een 8.
Geschreven door Henk Vernout op 24 november 2021.
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

The Wheel of Time - Eerste twee afleveringen

Groots en bombastisch werd deze nieuwe Amazon Original aangekondigd. Dit moet dé vervanger worden van Game of Thrones en zo bijzonder worden als The Witcher van Netflix.

Of dat allemaal lukt is nog wat vroeg om te zeggen, maar één ding is zeker: Amazon zet fors in op échte fantasy. En dat loont.

You don’t listen to the wind, the wind listens to you – Moiraine

Gebaseerd op de veertien-delige (!) boekenreeks The Wheel of Time, is dit één van de grotere Amazon Originals die het platform tot zover heeft gelanceerd. En wat meteen opvalt is dat dit er een is die gemaakt is voor de echte fantasy-liefhebber.

Dit is een veel vermeden genre omdat het vaak ingewikkelde, grote en vooral veel verhaallijnen heeft, maar voornamelijk omdat het intens kostbaar is om het geloofwaardig te maken. De kosten van de VFX (de speciale effecten) van een serie als deze zullen immens hoog zijn. Maar Amazon heeft het er duidelijk voor over gehad, want het ziet er erg goed uit.

In het kort gaat The Wheel of Time, tot dusver, over een Aes Sedai, een soort tovenares, die opzoek is naar The Dragon. Een ziel die herboren is als iemand, maar niemand weet als wie. Wat volgt zijn magische krachten, diepe quotes, trollen en duistere profetieën. Had ik al gezegd dat dit een échte fantasy-serie was?

The Wheel of Time
© Prime Video


Het moge duidelijk zijn dat kosten noch moeite zijn gespaard. Zeker als je alleen al kijkt naar de indrukwekkende locaties en sets die gevonden en gebouwd zijn. Adembenemende natuurshots maken je als kijker weemoedig dat je niet echt deze wereld kunt betreden. En dat is volgens mij cruciaal voor een fantasy-serie.

Acteer-technisch schieten we nog alle kanten op. Aes Sedai Moiraine wordt gespeeld door Rosamund Pike (State of the Union). Ze doordrenkt haar performance met precies genoeg mystiek en charisma om het een interessant karakter te maken. Dat heeft ze nodig want qua dialogen is het nogal standaard de-wereld-vergaat-praat.

Ook de rest van de cast, want het zijn veel personages die we al meteen in de eerste twee afleveringen tegenkomen, is voor nu prima. Eentje die er voor mij nog uitspringt is Zoe Robins (The Shannara Chronicles) als Nynaeve. Ik voel aan alles dat zij iets gaat doen – ken je dat gevoel? – maar wat, daar heb ik nog geen idee van. En dat intrigeert.

Al met al ben ik, als liefhebber van het genre, best wel tevreden met het resultaat van de eerste afleveringen. Nu maar hopen dat ze niet, zoals bij veel van dit soort series, dit seizoen als een trage opstart van het echt grote verhaal zien. Want ik weet niet of veel kijkers daar tegenwoordig nog het geduld voor hebben.

Een 8!
Volg The Wheel of Time
Vorige aflevering
Daes Dae'mar
Daes Dae'mar
02x07
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_ellenvangenechten10
25 nov 2021 09:33 -
Beter dan The Witcher! Ik zat meteen in het verhaal, het is niet té verwarrend en heeft een echte LOTR-vibe! I'm in!
Reageer
avatar_BlackBiker
25 nov 2021 19:16 -
Ik ken de boeken niet en heb dus geen voorkennis. Dat kan een voordeel zijn, want die voorkennis deed mij bijvoorbeeld de Foundation serie compleet haten.
Maar deze serie begint goed. Geeft genoeg informatie om het verhaal te begrijpen en ziet er fantastisch uit. De visual effects zijn op filmniveau.
Deze ga ik zeker verder volgen.
Reageer
avatar_Xcobra
26 dec 2021 21:33 -
Leuke en onderhoudende serie
Reageer
avatar_cock1959
08 sep 2023 09:19 -
Aflevering 1 van seizoen 2 heb ik moeten gokken wat er gebeurde, veel te donker opgenomen, dat was nooit in seizoen1
Reageer
The Wheel of Time