Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Henk Vernout geeft "Brooklyn Nine-Nine - Seizoen 8" een 9.
Geschreven door Henk Vernout op 4 Oktober 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Brooklyn Nine-Nine - Seizoen 8

En met het uitdoen van het licht, valt het doek definitief voor Brooklyn Nine-Nine. Cool cool cool cool cool cool cool.

In the end, we quite rubbed off on each other. Title of your sex movie. – Holt to Jake

Een sitcom die door de jaren heen zijn eigen verwachtte populariteit enorm oversteeg. Wat ooit begon als kleine comedy op FOX transformeerde naar een succesvolle sitcom met een torenhoge cult-status op NBC. Maar hoe was seizoen acht zelf? Nou, het niveau ging álle kanten op…

Laat ik meteen met de lift het politiebureau invallen: het grote ‘probleem’ dit seizoen was het feit dat de serie en de schrijvers voelde dat ze iets moesten met problematiek rondom de politie in Amerika. En hoewel ik ze volledig begrijp en het ook zeker raar was geweest als ze er niets over hadden verteld, schuurde het. Brooklyn Nine-Nine (ook B99) stond bekend als een serie die altijd vrolijkheid ademde. Zelfs als ze zeer ingewikkelde materie zoals discriminatie- of LGBTQ+ gerelateerde onderwerpen behandelden, deden ze dit oprecht, kundig en met liefde, maar met altijd een vrolijke ondertoon. Hierdoor werden zulke onderwerpen ook makkelijker bespreekbaar. Die vrolijke ondertoon kon niet echt bij de heftigheid van dit onderwerp en hoewel moedig, voelde de eerste paar afleveringen van seizoen acht, daardoor niet als échte B99 afleveringen.

Na een moeizame start kwam vanaf de helft van het seizoen de B99 trein echt op stoom, met als culminerend hoogtepunt de laatste twee afleveringen. Er zijn veel - heel veel - series die hun einde totaal verpesten, maar het einde van B99 gaat de boeken in als een oprecht voorbeeld voor anderen. Het is een optelling van werkelijke alles en iedereen wat het beste werkte de afgelopen acht seizoenen, samen met veel terugblikken, in de vorm van…de ultieme ‘heist’. En als je inmiddels de recensie van seizoen acht leest, hoef ik je niet uit te leggen waarom een ‘heist’ uiteindelijk de allerbeste manier is om B99 af te sluiten.

If I had had a son, and he would’ve turned out like you, I would be very proud of him. – Holt to Jake

Met finesse worden allerlei historische grappen (de Backstreet boys, ‘BONE’ en Meep-morp) tussen nieuwe absurde situaties gepropt. De laatste twee afleveringen van Brooklyn Nine-Nine zijn dan ook een absoluut genot en één lange huilbui aan lachsalvo’s voor degene die B99 een warm hart toedragen.

Ik kan hier nog pagina’s vullen over B99 in het algemeen, want ik vind dit een aanrader voor iedereen die zich ook maar enigszins een serie-liefhebber noemt (ja, ook voor de mensen die ‘niet zo’n fan zijn van (Amerikaanse) komedies in het algemeen’), maar ik houd het hierbij.

Ook al was de eerste helft van het seizoen misschien niet top, zo’n einde voor een serie verdient een heel, heel goed cijfer. NINE-NINE!

Een 9!
Video on youtube
Volg Brooklyn Nine-Nine
Vorige aflevering
The Last Day (2)
The Last Day (2)
08x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Brooklyn Nine-Nine