Stalker

7.8 / 10
43 min
Misdaad, Drama, Thriller
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
3
anonymous geeft "Stalker - Eerste aflevering " een 3.
Geschreven door anonymous op 5 oktober 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Stalker - Eerste aflevering

Stalker is unaniem door televisiecritici verkozen tot een van de slechtste series van het seizoen 2014-2015. In het jaarlijkse 'Critics picks' segment van Yahoo kwam Stalker onder zeventien bekende televisiecritici als slechtste serie naar boven. Vele publicaties noemen Stalker zelfs "the worst show of the season". Tijdens een persconferentie van Stalker werd maker Kevin Williamson geconfronteerd met kritische vragen. Zijn antwoord op de kritiek: "turn the channel" (zet een andere zender op). Daarna begon Williamson een Twitter-ruzie met Todd van der Werff en Sonia Saraiya van The A.V. Club. Stalker staat nu op twintig procent (van de honderd) op Rotten Tomatoes, met uitzonderlijk veel vernietigende kritieken. Daarnaast spreken belangrijke instanties, prominenten en groeperingen zich al uit tegen de serie. Deze serie heeft het dus niet makkelijk.

In Stalker volgen wij de agenten van de Threat Assessment Unit (TAU). Maggie Q (Nikita) speelt Beth Davis. Dylan McDermott (Hostages) speelt Jack Larsen. Hun team is belast met het opsporen van stalkers. Daarnaast heeft Beth een eigen geschiedenis met stalken. Jack Larsen is eveneens bekend met het thema, maar niet op dezelfde wijze als Beth. In deze pilot onderzoeken zij de moord op een jonge vrouw. In shows als Stalker maakt het onderzoek niet veel uit. De jonge vrouw, Kate Edwards, is niet meer dan kanonnenvoer. Een object waar de serie haar gruwelijkheden omheen bouwt. Daarnaast zien wij nog een andere zaak waarin een student wordt gestalkt door een oud kamergenoot.

Stalker... Wow! Series moet je, over het algemeen, niet meteen af schrijven, máár dit is zó... Na The Following komt meneer Williamson wéér met een serie op de proppen die totaal nutteloos is. Kevin Williamson zei tijdens die beruchte persconferentie dat Stalker niet gaat om het terroriseren van vrouwen. In de eerste scène van de serie wordt een vrouw op gruwelijke wijze levend verbrand. Dat is serieus de introductie aan deze serie! Later in de pilot wordt een vrouw op dezelfde gruwelijke wijze belaagd. Is dit entertainment? Ik heb niks tegen geweld in films/series. Echter, het moet wél een functie hebben. In Stalker wordt stalken geglorificeerd. Het wordt op flitsende, gruwelijke wijze in beeld gebracht: de serie likt haar vingers er bij af! Het gaat meer om dit soort gruwelijkheden dan het lot van de slachtoffers. En dat lieve mensen... dat is verwerpelijk.

Daarnaast hebben Q en McDermott geen chemie. Vervolgens zijn zij even verwerpelijk bezig als de stalkers die zij proberen tegen te houden. Dat is vrij problematisch, want in deze mensen dienen wij geïnvesteerd te raken. Nog zorgelijker is dat Williamson het idee heeft dat hij écht wat inhoudelijks te vertellen heeft over het onderwerp. Meneer Williamson, het gaat om de slachtoffers van dit soort praktijken! Bent u daar écht in geïnteresseerd, óf wilt u wekelijks tonen hoe luguber u mensen het leven zuur kan maken? Michael M. Garcia, directeur van de Stalking Resource Center, vraagt al om een boycot van de serie. Adverteerders wordt gevraagd niet te adverteren tijdens reclames. Tevens wordt CBS gevraagd de serie te verwijderen van haar programmering. In een open brief aan Les Moonves (baas van CBS) staat het volgende: "zou CBS een serie uitzenden met de naam 'Rapist' (verkrachter), en dat vervolgens rechtvaardigen door te zeggen dat de serie aandacht schenkt aan seksueel geweld?"

Máár, is er dan niks positief aan Stalker? Nou, Maggie Q is niet slecht hier. Zij deelt, helaas, hetzelfde lot als Kevin Bacon: beiden zijn zij veel beter dan het materiaal dat zij gepresenteerd krijgen. Als het materiaal niet verder komt dan 'geweld om geweld', krijgen de personages nooit de ruimte om een interessante invulling te geven. Dylan McDermott? Tja... Net als in Hostages is het weer een lul eerste klas. Heel veel critici concentreren zich voornamelijk op het geweld tegen vrouwen. Ik, persoonlijk, erger mij voornamelijk aan wat Kevin Williamson met series als The Following en Stalker wil zeggen. Aan de luie 'stijl boven inhoud' stijl die hij hanteert. Aan de goedkope en simplistische verhalen die hij presenteert. Alle diepgang ontbreekt. Stalker gebruikt elk cliché uit het boekje. Het gaat letterlijk en figuurlijk nergens over.

Nee, Stalker moet zo snel mogelijk gecanceld worden! De wereld kent veel zieke mensen. Er lopen heel wat gestoorden rond. Stalken is een thema waar echt een serie over gemaakt kan én mag worden. De manier waarop is, echter, essentieel. Dit? Dit is exploitatief. Dit is martelporno. Stalken is niet cool! Als je als kijker hiervan geniet, dan dient er gevreesd te worden voor de mensheid. De serie debuteerde met aardige kijkcijfers, dus het vrezen kan beginnen. De vraag is of CBS het hoofd recht houdt na alle negatieve kritieken en de commotie die nu ontstaat rond de serie. Negatieve publiciteit is ook publiciteit, maar Stalker zal héél goed moeten blijven presteren wil CBS haar ogen blijven sluiten. Hou december in de gaten, want deze serie kun je terug vinden op de meeste 'slechtste series van 2014' lijsten. En, dat... dat is het enige juiste wat Stalker toekomt!
Volg Stalker
Vorige aflevering
Love Kills
Love Kills
01x20
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (15)

John Doe
Ellen Van Genechten (gast)
05 okt 2014 18:20 -
Ik vond deze serie wel heel goed. spannend begin. En is Tv kijken niet een beetje een zoete zonde. Meegenieten van zaken waar je als (normale gezonde) mens niet aan mag denken. Dat doen series over moordzaken ook. Ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg en de geheimen die aan bod gaan komen!
Reageer
avatar_anonymous
05 okt 2014 19:39 -
Ik ben het hier zo niet mee eens en vind het een geweldige serie.. kan niet wachten op de volgende aflevering. Er is juist wel een chemie tussen Maggie Q en Dylan Mcdermott. . Beiden geweldige acteurs.. ik blijf deze serie zeker volgen!!
Reageer
avatar_Arjensky
05 okt 2014 21:01 -
Goede recensie Virgil maar bereid je ook bij deze recensie maar voor op een shitstorm aan reacties. Ik heb zelf eerst de aflevering gezien en heb daarna de recensies opgezocht omdat ik benieuwd was of iedereen het zo slecht vond als ik.
Ik was dan ook erg (positief) verrast door de massale negatieve recensies.
Ik had zelf eigenlijk het idee dat ik naar een parodie a la Scream zat te kijken. De voor de hand liggende link legde ik later pas :)
Reageer
John Doe
Tine (gast)
05 okt 2014 21:57 -
Ik vind dit wel goed dus zonde als ze het cancelen
Reageer
avatar_anonymous
06 okt 2014 08:03 -
Tis niet echt een positief recensie Virgel, Ik heb gister de pilot gekeken en ik vond hem erg goed, ik moet zeggen ik ben wel fan van Maggie Q. maar om een serie zo af te kraken.
en dat het gruwelijks is, kom op nou tis een actie/crime serie en geen love serie kijk eens naar Spartacus om een voorbeeld te noemen (wat ook een top serie is). Ik hoop dat ze de kijkcijfers hoog houden.
Reageer
avatar_anonymous
06 okt 2014 17:02 -
Ik vond de pilot ook zeer goed :)
Reageer
avatar_alexanderleveld
06 okt 2014 21:10 -
Het is een redelijke serie, maar dit klinkt al weer veel te positief. Redelijk in de zin van een simpel verhaal met de nodige cliche's, alleen is het is precies wat Vevie zegt, dit gaat meer om de shock, de thrill. Mensen moeten met opengeslagen mond de aflevering doorkomen en dat is dan 'vermaak'. Wat mij betreft laag en simpel vermaak, want plak er spannende muziek onder, wat gruwelijkheden en je hebt een opengeslagen mond van shock. Sowieso zou die Kevin Williamson beter dit vakgebied kunnen verlaten, want zijn series slaan natuurlijk nergens op (om bovenstaande redenen). Verder zou het me verbazen als meneer McDermott nog een rol aangeboden krijgt hierna, wat beroerd...
Reageer
avatar_anonymous
07 okt 2014 18:50 -
Naar mijn idee een beetje extreem negatieve recensie met zo te zien al veel te veel vooroordelen. Zo slecht was het niet! Nee het is geen topserie, en okee ik twijfel zelf ook of ik hem blijf volgen maar dit gaat wel ver...

Het is echt niet zo dat stalken gepromoot wordt, er wordt juist getoond op hoeveel verschillende manieren dit kan en waarom het voor slachtoffers juist zo lastig is.
Reageer
avatar_karin1809
07 okt 2014 20:11 -
Ik vond hem eigenlijk wel oké. Stalken werd naar mijn mening niet gepromoot. Soms is een serie gewoon een serie, waar je niet teveel over na moet denken. Ik vind een drie wel erg overdreven. Wat ik wel mooi vond om te zien is dat stalken in alle lagen van de bevolking voorkomt en dat elk persoon op straat een potentiële stalker kan zijn. Ik kijk nog een aflevering aan en besluit dan of ik hem verder ga kijken.
Reageer
avatar_Helgoned
08 okt 2014 00:52 -
Weer een recensie die de nodige reacties oproept. Mooi om te lezen al die meningen. Vanaf maandag 3 november op SBS6 te zien. Ik zag vandaag de promo tijdens de reclame van NCIS. Ben wel benieuwd na al deze reacties.
Reageer
avatar_antimidant
16 okt 2014 14:54 -
T verveelt niet...
Reageer
avatar_antimidant
16 okt 2014 23:38 -
Nu alle afleveringen gezien en het valt, na een stroef begin, zeker niet tegen.
Ik geloof niet in politieke statements of thema´s die kennelijk in series iets aan mijn algemene meningvorming zouden moeten bijdragen. Het blijft simpel vermaak en geen levensovertuiging.
Ook behoorlijk voorbarig om na één aflevering te mogen veronderstellen dat deze serie de slechtste serie van 2014 zal worden, zeker nu je mening door overige `kritikasters`liet beinvloeden en je vooringenomen menig omtrent Williams vooraf al gekleurd was.
Smaken verschillen. Het niveau van Banshee of Rectify gaat Stalker wellicht niet halen, but who cares. Het kijkt lekker weg.
Reageer
John Doe
Shiva (gast)
08 dec 2014 22:56 -
Tv kijken doe ik zelden en er zijn maar weinig series die me genoeg boeien om er wekelijks naar te kijken maar Stalker lukt het! Jammer van alle negatieve verhalen hier, ik vind hem geweldig! Hoop dan ook dat er nog vele afleveringen volgen!
Reageer
avatar_Jokkekv
19 dec 2014 17:30 -
Straf, dat jij gaat bepalen welke serie gecanceld moet worden?
Reageer
John Doe
Johanna (gast)
08 jan 2015 03:03 -
Komt er ook nog een seizoen 2 ik vond het namelijk wel een mooie serie
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5