SGU Stargate Universe

8,0 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
2seizoenen/40afleveringen/2009 - 2011 
NetwerkSyfy
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20092011 (Beëindigd)
Netwerk:Syfy
SGU Stargate Universe is een Amerikaans-Canadese sciencefictionserie van de zender Syfy. De serie ging in première op 2 oktober 2009.

SGU Stargate Universe geeft antwoord op de functie van de negende 'Chevron' op de Stargate, een mysterie dat in de voorgaande shows nog onbekend was.

Bij aanvang, in de episode "Air", blijkt dat het Amerikaanse leger in het geheim een basis gebouwd heeft op een andere planeet, omdat de negende chevron een enorme hoeveelheid energie nodig heeft die alleen te vinden is op dat type planeet. Wanneer de basis onder vuur komt te liggen door de Luciaanse Alliantie, waardoor de onstabiele planeet op ontploffen staat, lukt het een groep aanwezige militairen, wetenschappers en burgers om het enige bruikbare adres te 'draaien'. Men komt zo uit op een onbekend ruimteschip van de Ouden, genaamd "Destiny".

Dit schip werd samen met enkele andere schepen honderdduizenden jaren eerder erop uitgestuurd om overal in het universum Stargates te bouwen en te installeren. Om de stargate van het schip zelf te bereiken dient gebruik te worden gemaakt van de negende Chevron.

Veel van de systemen aan boord zijn net zoals bij de Stad Atlantis onbekend of zwaar beschadigd. Het is niet mogelijk voor de groep om naar de aarde terug te keren en men zit dus vast op het schip - enkele miljarden lichtjaren van huis. Wel legt Destiny van tijd tot tijd automatisch contact met stargates op de planeten waar de groep essentiële materialen kan vinden om het schip eventueel te repareren, samen met nieuwe voorraden voedsel en drinkwater.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 20
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 20
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie SGU Stargate Universe.

Populaire reacties (5)

avatar Javelin
7
20 sep 2012
Zo zonde, ik mis de hele Stargate franchise nog steeds. Maar wat hebben ze het verkloot met Stargate Universe zeg. Geen off-world activity meer, het was allemaal veel te donker en psychologisch. En als ik dat wil, dan kijk ik wel iets anders dan een sci-fi. Ik verlang terug naar SG1. Wat was die serie goed.
avatar mrkm50
8
29 maa 2016
Mocht zeker verdere reeksen krijgen , die donkere rand maakte het net dat tikje interessanter . Scifi hoeft helemaal niet enkel luchtig te zijn.

Vergelijkbare series

SGU Stargate Universe