Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Javelin

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De zevende Onbekende Seriekijker is Rodney Rietveld (29).

Rodney Rietveld

Aantal serie-uren per week: Poe uhmm, de ene week meer dan de ander maar probeer toch elke avond wel een aflevering of twee te kijken. Dus dat is 1,5 x 7 = zo’n 10 uurtjes.
Allereerste serie ooit gezien: Dit was zeker Stargate SG-1, (…). Dit is naar mijn mening ook één van de beste series op gebied van sciencefiction. Eigenlijk weet ik alles nog van Stargate SG-1 en was ik zelfs van plan om alle seizoenen te gaan kopen om die op dvd te hebben. Uiteindelijk heb ik ook Stargate Atlantis en Stargate Universe gekeken en vind ik het nog steeds zonde dat de franchise gestopt is. Het concept is fantastisch.
Beste serie ooit: Ik vind het moeilijk om één serie te noemen, maar als ik dan toch een keuze moet maken dan is dat voor mij Band of Brothers. Toen de serie werd uitgezonden woonde ik nog thuis en keken we allemaal de dubbele afleveringen die werden uitgezonden op de televisie. Met het hele gezin werden we diep in het verhaal getrokken en dat doet het nog steeds. De emotie die zij weten te vertellen in deze serie vind ik van ongekend niveau. Iets dat met een andere oorlogsfilm of –serie nog niet is gelukt.
Beste serie op dit moment: Tyrant en Outlander zijn voor mij echt de uitschieters. Iedereen kiest vaak voor The Walking Dead of Game of Thrones, maar deze series zijn door de media gewoon zwaar gehypet. Outlander en Tyrant voegen iets bijzonders toe in de toch al grote wereld van de series. Daarbij is het acteerwerk super en blijft je continu gevangen in het verhaal.
Serie die op de planning staat: Niet echt, ik ben wel begonnen aan Sons of Anarchy en Homeland. Maar ik heb dan nog een hoop om in te halen.
Rodney Rietveld, zijn gebruikersnaam is Javelin, is al 3 jaar en 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik woon samen met mijn vriendin en onze 20 weken jonge zoon in Den Helder. Ik ben denk ik al serie fan vanaf het moment dat Stargate SG-1 uit werd gezonden op de televisie en het illegaal downloaden in opkomst kwam. (…). Wekelijks zoek ik naar nieuwe spannende series die mijn horizon doen verbreden. Om een idee te geven: momenteel lopen er op mijn persoonlijke pagina zo’n 25 series die ik volg. Je komt natuurlijk niet aan alles toe in één keer, maar ik doe mijn uiterste best. Series zijn voor mij zeker een vorm van ontspanning. Nu ik ook recensies schrijf over series kijk je er soms wel met een ander perspectief naar. Maar de reden dat ik series kijk is toch wel om even helemaal niets te hoeven doen en een uurtje weg te kijken.”

De top vijf van Rodney ziet er als volgt uit: 1. Band of Brothers, 2. Stargate SG-1, 3. Breaking Bad, 4. Fringe, 5. Spartacus: Gods of the Arena. Hij is nog nooit verslaafd geweest aan een serie, wel fan. We vroegen hem wat de slechtste serie was die hij ooit heeft gezien: “Dit is een serie die momenteel nog loopt maar ik kan er wel honderden opnoemen. Z Nation vind ik momenteel echt de meest dramatische serie die er nog loopt. Al vind ik Dark Matter een goede tweede. Beide zijn overigens verlengd met een tweede seizoen, iets wat me echt enorm verbaasd heeft. Het acteerwerk is gewoon super slecht en de verhaallijn voegt ook al niet veel toe. Na twee afleveringen vraag je jezelf af waar je naar zit te kijken en het wordt er eigenlijk nooit beter op. Under the Dome maakt trouwens het lijstje goed af.” Rodney volgt te veel series om op noemen, maar The 100, Arrow, The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Tyrant, Outlander, The Man in the High Castle, Suits, Continuum, Mr. Robot, Homeland, The Bastard Executioner, The Strain en Extant zijn daar een paar van.Met afstand is sciencefiction het meest favoriete genre van Rodney: “Ik vind het heerlijk om weg te dromen in een serie waar de mogelijkheden oneindig zijn en de mensheid het weer eens goed verprutst heeft. Vooral series met tijdlijnverhalen en alternatieve realiteiten spreken mij direct aan.” Hij heeft geen favoriet land waar een serie vandaan moet komen als het maar niet Nederland is: “Ik heb echt een hekel aan Nederlandse series, alsof ik altijd naar de zelfde mensen zit te kijken.” Rodney kijkt meestal thuis, achter de computer, samen met zijn vriendin: “Dit kan ook wel eens verplaatsen naar de bank en dan Netflix (hij heeft een abonnement) via de televisie.” Hij streamt en wacht nooit op de televisiezenders om iets te gaan kijken.

Richard Dean Anderson uit Stargate SG-1
Op de vraag of hij ook een favoriete acteur/actrice heeft antwoordt Rodney: “Hierin eigenlijk ook niet [een echte favoriet], al vind ik Richard Dean Anders die Col./Gen. Jack O'Neill speelt in Stargate SG-1 (en natuurlijk MacGyver) wel fantastisch..”

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Rodney: “Toch wel een 9. Ik struin regelmatige alle series van het komende jaar af om te kijken of er weer iets nieuws tussen zit om te gaan kijken. Vervolgens kijk ik twee aflevering om het materiaal te beoordelen. Vaak laat ik sommige series dan bewust liggen omdat ik toch denk dat ze gecanceld worden. Ik heb er moeite mee series te kijken die niet meer lopend zijn of die niet worden verlengd. Het boek is dan een beetje uit en dan verlies ik mijn interesse.”

Rodney(Javelin) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 14 december komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Rodney, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Javelin
30 nov 2015 16:20 -
Vind ik leuk! :D
Reageer
avatar_Mandy1966
30 nov 2015 19:20
Gelukkig, vond het leuk om te schrijven.
Reageer
avatar_toetje1977
01 dec 2015 23:40 -
Leuk item elke keer, levert ook steeds weer titels op om eens nader te gaan onderzoeken! Keep up the good work!
Reageer
avatar_Mandy1966
02 dec 2015 08:24
Dat is heel fijn om te horen, dank je wel.
Reageer