Sense8

8,0 / 10
58 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Henk Vernout geeft "Sense8 - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Henk Vernout op 28 juni 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Sense8 - Seizoen 1

Een sci-fi serie, een Netflix-serie én geschreven door The Wachowski’s (bekend van onder andere The Matrix en Cloud Atlas); dit moet fantastisch worden! Dat is het eerste dat ik dacht toen ik van deze, bijzondere, combinatie hoorde. Maar maakt de serie dit ook waar?

De serie gaat over acht mensen, die na een tragische gebeurtenis, ineens emotioneel en mentaal met elkaar verbonden zijn. Acht totaal verschillende mensen; van een Hindoestaanse die op het punt staat om te trouwen, een politieagent uit Chicago, een Koreaanse zakenvrouw tot een Mexicaanse acteur die in het geheim van mannen houdt; en dan noem ik er nu pas vier op!

Het verhaal begint als een onbekende vrouw in een kerk ligt. Nadat ze, wat lijkt, een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt, weet ze niet meer wat ze moet doen. Zodra de serie begint, wordt je meteen van de ene verbazing in de andere gegooid. Als enkele seconden later verschillende mensen zomaar lijken te ‘verschijnen’, raak je het spoor in eerste instantie volledig bijster. Ik wilde het erg graag snappen, maar dat lukte me (nog) niet. Naarmate de serie vordert, begint zich een verhaal te ontvouwen dat zijn weerga niet kent.

Er wordt flink wat tijd(!) gestopt in het verkennen van de persoonlijke levens van de acht hoofdpersonen. Je begint ze echt te leren kennen en dat werkt. Sense8 verschilt daarin enorm van andere series die op dit moment te bekijken zijn. Er gebeurt niet elke seconde iets heftigs; er zijn ook minutenlange gesprekken te horen waarin je de achterliggende gedachtes en motivaties van een persoon begint te begrijpen.

Nu schets ik misschien een heel saai beeld; maar dat is absoluut niet het geval! Er is ook regelmatig wél actie te zien. Dan heb ik het over schietpartijen, seksscènes (en die zijn intens) en karate-achtige gevechten.

De grote verhaallijn van dit seizoen lijkt de vervolging van mensen met deze krachten te worden. Pas in aflevering vier krijg je een glimp van de grote slechterik van dit seizoen te zien. Alhoewel zijn motivaties wel erg intrigerend zijn. (Maar die ga ik nog niet verklappen!)

Het sci-fi element van de serie lijkt zich wat traag te ontwikkelen. De hoofdpersonen lijken niet onder de indruk van het feit dat ze met zeven andere verbonden zijn. In de eerste afleveringen wordt de kracht van een ‘Sensate’ (zo worden de hoofdpersonen genoemd) nog niet echt optimaal benut. Maar wat niet is, kan nog komen toch?

Het is ongelofelijk lastig om een recensie te schrijven over deze serie die voor iedereen herkenbaar is. Ik denk namelijk dat de ene helft van de kijkers deze serie intens briljant geschreven vindt, waar de andere helft dit een complete verspilling van zijn tijd vindt. Ik geef toe dat ik voornamelijk onder de eerste categorie val, maar ik kan mij goed voorstellen dat je niet in dat hokje te plaatsen valt! Mocht je de eerste aflevering doorkomen dan staat er een oprecht goede serie voor je klaar. De serie is mooi geschoten; de beelden van alle verschillende culturen zijn ongelofelijk goed gefilmd, de muziek is bewust uitgekozen en draagt goed bij aan het beeld én er staat je een bijzonder verhaal te wachten.

Als je Sense8 een kans geeft kan het een favoriet worden, maar als je na aflevering één niet de motivatie kan vinden om verder te kijken kan ik je ook heel goed begrijpen.
Omdat ik zelf toch naar de ‘intens briljante categorie’ gekropen ben, krijgt deze serie een 8.0!
Volg Sense8
Vorige aflevering
Amor Vincit Omnia
Amor Vincit Omnia
02x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_monique1963
28 jun 2015 11:04 -
Mooi verwoord.. ik ben ook blij dat ik na 1 aflevering niet afgehaakt ben. Bij aflevering 3 was ik om... Prima Serie en een mooie recensie!
Reageer
avatar_MadebyArt
28 jun 2015 15:56 -
Wel een aparte serie om te volgen.
Reageer
avatar_anonymous
28 jun 2015 20:35 -
Ik liep niet echt warm van deze serie,
Had er wel wat meer van verwacht.
Reageer
John Doe
loek.cats (gast)
15 jul 2015 12:49 -
de eerste aflevering bekeken maar kon er geen touw aan vastknopen misschien als je verder kijkt dat het dan begint te dagen
Reageer
avatar_anonymous
15 jul 2015 13:28 -
ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar deze serie! Ik zal zeker eens gaan kijken of het wat voor me is, en dan ga ik zeker door tot aflevering 3, hoop ik, en haak ik niet eerder af!:-D
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5