Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tien fantastische series voor Pride-maand

Tien fantastische series voor Pride-maand

Elk jaar is het in juni Pride-maand! Hoog tijd om te genieten van deze fantastische series met queer hoofdpersonen.
Elk jaar staat juni in het teken van Pride-maand. Dit ter nagedachtenis van de Stonewall-rellen die eind juni 1969 plaatsvonden in New York City en resulteerde in de daaropvolgende 'gay liberation movement'. Tegenwoordig is er in Hollywood veel meer diversiteit te vinden en kan iedereen zich wel in een personage herkennen. Gelukkig maar! Opgroeien is ongelofelijk ingewikkeld en jezelf kunnen herkennen op televisie en in films geeft een ontzettend fijn gevoel. Representatie is daarom enorm belangrijk. Hieronder heb ik dan ook in alfabetische volgorde een aantal series op een rijtje gezet waarin queer zijn centraal staat. Sommigen zijn heerlijk luchtig, terwijl andere zware onderwerpen bespreken.

Everything Sucks!

- te zien op Netflix
Everything Sucks!
Een heerlijk middelbare school drama. Nog steeds hoor je van alle kanten bezwaren over het cancelen van Everything Sucks! na slechts één seizoen in 2019. Gelukkig is het nog steeds de moeite waard om te kijken. Met Sydney Sweeney pre-Euphoria!

First Kill

- te zien op Netflix
First Kill
De nieuwste serie in deze lijst is First Kill. Ik zeg twee woorden: lesbische vampiers. Wat wil je nog meer? Gebaseerd op een kort verhaal van de fantastische auteur Victoria Schwab!

Generation

- te zien op HBO Max
Generation
Onlangs verscheen er een studie waarin bekend werd dat 21% van de Amerikaanse Gen Z-ers zichzelf identificeert als queer. Generation staat dan ook volledige in het tekenen van generatie Z en diens ontplooiing en zelf-ontdekking, van alle ongemakken voorzien. Heerlijk om te zien hoe deze tieners gewoon zichzelf kunnen en durven zijn.

Heartstopper

- te zien op Netflix
Heartstopper
Heartstopper heeft menig hart gestolen toen het eerder dit jaar op Netflix verscheen. Wat zo verfrissend is aan Heartstopper is dat het simpelweg gaat over twee jongens die tijdens hun middelbare school tijd verliefd worden op elkaar. Geen trauma, geen verdriet, geen ellende (wat vaak in LGBTQIA+-series aan bod komt). Daarnaast is de diversiteit in de cast reuze: van trans tot lesbisch tot homoseksueel!

It's a Sin

- te zien op HBO Max
It's a Sin
It's a Sin is een indrukwekkende en geprezen miniserie waarin een groep jonge homomannen samen met hun vrienden zichzelf wegwijs moeten maken tijdens de Aids-crisis in het Engeland van de jaren '80. Een emotioneel serie waarin ik het niet droog heb gehouden.

Love, Victor

- te zien op Disney+
Love, Victor
In de spin-off van de populaire film Love, Simon, Love, Victor zien we hoe Victor leert om te gaan met zijn seksualiteit, zijn religieuze familie, zijn rol in de queer-gemeenschap en eerste vriendjes. Het is allemaal niet gemakkelijk natuurlijk.

One Day at a Time (2017)

- te zien op Netflix
One Day at a Time (2017)
One Day at a Time (2017) is een heerlijke sitcom waarin we een diverse, hilarische en ingewikkelde Cubaanse familie volgen. Lesbische en non-binaire representatie staan hier hoog in het vandaal. Humor en serieuze onderwerpen zijn altijd een fantastische combinatie in mijn ogen.

Pose

- te zien op Disney+
Pose
Als je het dan toch wil hebben over trauma dan is Pose een fantastische en vooral belangrijke serie. In Pose staat de ballroom-scene in New York centraal. Het New York van de jaren '80 om precies te zijn, te midden van de Aids-epidemie. Dit zorgt voor indrukwekkende en beklemmende scenes, maar ook voor bewustwording en erkenning. Een groot deel van de cast bestaat uit trans actrices!

Sense8

- te zien op Netflix
Sense8
Als je om een serie vraagt met een fantastisch en origineel plot én geweldige representatie dan zit je bij Sense8 goed. De cast komt uit alle hoeken van de wereld en benut niet alleen queer acteurs, maar laat ook fantastische en liefdevolle queer-relaties zien. Van de makers van de The Matrix!

Young Royals

- te zien op Netflix
Young Royals
Young Royals is een Zweedse serie waarin de Zweedse prins naar een internaat wordt gestuurd en daar verliefd wordt op een plaatselijke jongen. Deze serie laat wederom zien dat er het nog lang niet in alle situaties jezelf mag en kunt zijn. Het laat echter ook zien hoe de jonge generatie zich daar tegen verzet. Ik kan niet wachten op het tweede seizoen.

Natuurlijk is dit bij lange na niet alles. Er is nog zoveel meer content te vinden met centrale queer personages. Ik ga er gewoon nog een rijtje opnoemen, kijk maar wat je er mee doet (hint: alles gewoon kijken natuurlijk): AJ and the Queen, Anne+, Elite, Grace and Frankie, Looking, Now Apocalypse, Orange Is the New Black, Q-Force, Queer as Folk (US), Schitt's Creek, Sex Education, Shadowhunters, Special, The L Word: Generation Q. Genoeg om te bingen dus.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Faceman
Faceman 17 juni 2022, 10:19
Everything Sticks is van Netflix. En hoe kan the L-word niet in deze lijst staan?
Log in om een reactie achter te laten