Power

8.3 / 10
58 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
anonymous geeft "Power - Seizoen 1" een 5.
Geschreven door anonymous op 13 september 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Power - Seizoen 1

Respect voor Starz. Respect, dat de zender diversiteit een kans geeft. Starz biedt een platform aan een serie die grotendeels gedragen wordt door minderheden. Dat zou niet vreemd moeten zijn in 2014, maar het is nog steeds eerder uitzondering dan regel. Dat Power vervolgens teleurstelt, neem ik maar voor lief. Power lijkt meer op een videoclip dan een serieuze drama serie. Een videoclip van acht afleveringen van bijna een uur waar bar weinig gebeurt dat boeiend is. Toch heeft Starz de serie enkele maanden geleden vernieuwd. Dat is eerder een vloek dan een zegen. Dat betekent dat ik, tegen beter weten in, waarschijnlijk klaar ga zitten voor het tweede seizoen. Geef mij de power om een weloverwogen keuze te maken, mijn lieve heer!

Power gaat over James 'Ghost' St. Patrick (Omari Hardwick, Being Mary Jane), een nachtclubeigenaar die zijn etablissement naar grote hoogtes wil brengen. Echter, Ghost is niet alleen een entrepreneur. Ghost is tevens de lokale drugsdistributeur van een grote criminele organisatie. Kortom, het is een man die gevreesd moet worden. Een man wiens naam vol angst uitgesproken dient te worden. Zijn nachtclub is voor Ghost een manier om legale zaken te doen. Dat is wat hij ambieert. Maar zijn criminele activiteiten beletten dat. Ghost zal dus keuzes moeten maken. Hij heeft een familie waarvoor hij dient te zorgen. Hij heeft ook een beste vriend en partner, Tommy (Joseph Sikora, True Detective), die juist hun criminele activiteiten wil uitbreiden. Waar kiest Ghost dus voor? Daarnaast worden hij en zijn handlangers ook in de gaten gehouden door de FBI.

Power... Power is een serie die ik, na dit seizoen gezien te hebben, niet snel aan iemand zal aanraden. Het is het gewoon niet. Deze serie mist urgentie. Deze serie geeft nergens een nieuwe draai aan al overbekend en, inmiddels, vermoeiend materiaal. Wij hebben dit allemaal al gezien, Power! Dit is een serie die weinig doet en weinig zegt. De afleveringen, vooral de eerste afleveringen, kabbelen maar voort. Het wordt nergens opwindend, of spannend. Maar, dit is waarschijnlijk het ergste: nergens heb ik het gevoel gehad dat Ghost iemand is om te vrezen. Power zegt dat Ghost een man is om te vrezen, maar laat Ghost dat nergens waarmaken. Ghost legt twee mensen om in dit seizoen. Een van de twee helpt hij, nog net niet met zakdoekjes in de hand, om zeep met tranen in de ogen. Verder speelt de man huisje, boompje beestje met zijn ex-geliefde. Hij streelt haar... Hij wandelt met haar... Geeft haar kusjes... En, hij zegt hoe graag hij met haar wil zijn. Nee, Ghost weet geen indruk te maken. Waar liggen je prioriteiten, Ghost? Op deze manier zul je geen macht vergaren, Ghost!

Alleen Tommy heeft nog een beetje pit. Wanneer hij op het scherm verschijnt is de serie, in ieder geval, boeiender. Joseph Sikora is de meest waardevolle speler in deze serie. Maar over het algemeen vertelt Power ongeïnspireerde verhalen over personages die weinig inspireren. Ik val wel degelijk in de doelgroep van deze serie. Ik heb acht afleveringen lang gewacht tot er iets zou gebeuren van enige importantie. En, geachte lezers, helaas moet ik mededelen dat ik voor niks in de wachtkamer heb gezeten. Ik kan mijzelf dus niet verwijten dat ik de serie geen kans heb gegeven. Echter, diepgang is deze serie vreemd. Daarom deze dringende mededeling: probeer Power alleen als je iets hebt met series/films over de straatcultuur, de onderwereld, bendes en criminaliteit. Is dat je ding: dan is dit niet de serie die een nieuw perspectief op die wereld zal geven. Is dat niet je ding: dan zal het weinig power kosten om Power links te laten liggen.
Volg Power
Vorige aflevering
Exactly How We Planned
Exactly How We Planned
06x15
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5