One Tree Hill

8.3 / 10
43 min
Drama, Sport
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Eline Hermans geeft "One Tree Hill - Seizoen 8" een 6.
Geschreven door Eline Hermans op 2 oktober 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

One Tree Hill - Seizoen 8

Als je nog nooit een aflevering van One Tree Hill hebt bekeken, raad ik je aan om met seizoen 1 te beginnen. Deze serie heeft niet de eigenschap dat de kijker gewoonweg bij een willekeurige aflevering of seizoen kan inspringen. De kracht van One Tree Hill bestaat juist uit dat je mee groeit met de personages, hun grootste triomfen en hun diepste dalen mee beleeft. Dus als je alle seizoenen hebt bekeken en er nu aan denkt om aan seizoen 8 te beginnen, wil dat zeggen dat je de personages in je hart hebt gesloten. Dat je met andere woorden niet kunt wachten om jezelf ook in dit seizoen weer helemaal te verliezen.

Zoals zo vele fans van One Tree Hill, had ook ik mijn twijfels toen Chad Michael Murray (Lucas) en Hilarie Burton (Peyton) aan het einde van het zesde seizoen uit de serie verdwenen. Toen seizoen 7 ons een gloednieuw arsenaal aan boeiende personages bood, werden de hooggespannen verwachtingen ingevuld. Nieuwe personages zoals Quinn (Shantel VanSanten, The Final Destination) en Clayton (Robert Buckley, 666 Park Avenue) ‘vervingen’ de plaatsen van Lucas en Peyton, terwijl Julian (Austin Nichols, Ray Donovan) een vaste rol kreeg in de serie. Het succesvolle zevende seizoen deed me reikhalzend uitkijken naar seizoen 8.

In seizoen 8 kan de kijker, zoals oudsher, meeleven met zijn geliefde personages en krijgen we hier en daar enkele belangrijke levenslessen mee. One Tree Hill is allang niet meer die zoveelste tienerserie die een paar vrienden volgt tijdens hun avonturen naast en op het schoolterrein. De personages zijn gegroeid en proberen nu door hun volwassen leven te worstelen. Daarom wordt dit seizoen gevuld met zwangerschappen, een carrièreomschakeling, enkele (bijna-)doodervaringen en een heleboel andere plotomwentelingen. Om het in de woorden van Nathan Scott te zeggen:

“It’s the oldest story in the world. One day you’re seventeen and planning for someday. And then quietly and without you ever really noticing, someday is today. And that someday is yesterday. And this is your life.”

Helaas verliest het achtste seizoen van One Tree Hill zijn perfecte tempo waardoor het lang duurt vooraleer je in de levens en de verschillende verhaallijnen van de personages geraakt. Ongeveer in de helft van het seizoen voel je je als kijker opnieuw verbonden met de aangrijpende gebeurtenissen. De serie heeft echter altijd te maken gehad met een onzekere toekomst omdat One Tree Hill altijd pas laat bevestiging kreeg of er een nieuw seizoen ging komen. De goedkeuring voor een negende seizoen kwam extreem laat. Hierdoor dachten de makers dat, tijdens het filmen van seizoen 8, dit seizoen het laatste zou zijn. Dit heeft tot gevolg gehad dat in de laatste 4 afleveringen gigantische tijdsprongen worden gemaakt.

De makers van deze serie wilden de trouwe kijkers een mooi afscheid geven van hun favoriete show. Waardoor de laatste afleveringen bijzonder gehaast aanvoelen. Ter verduidelijking: de eerste seizoenen van One Tree Hill hebben per seizoen telkens een tijdspanne van zes maanden. De vier laatste afleveringen hebben samen een tijdspanne van ongeveer een jaar. De belangrijke gebeurtenissen in deze vier afleveringen worden zodanig versneld weergeven, dat ze hun charme verliezen. Dit is bijzonder spijtig, aangezien One Tree Hill toch nog toestemming voor een laatste seizoen heeft gekregen (weliswaar met maar dertien afleveringen).

Het is hoe dan ook een must om ook dit seizoen van One Tree Hill te bekijken. Al zal seizoen 8 toch een wat bittere nasmaak achter laten. Hoezeer ikzelf van deze serie heb genoten, het achtste seizoen toont pijnlijk aan dat het tijd is om One Tree Hill af te ronden en afscheid te nemen. Gelukkig hebben de makers met een negende seizoen nog de kans gekregen om in schoonheid te beëindigen.
Volg One Tree Hill
Vorige aflevering
One Tree Hill
One Tree Hill
09x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_lampje
02 okt 2014 11:55 -
goede recensie!
Reageer

Nieuwste recensies

Bäckström (2020) - Seizoen 1

8

Lovecraft Country - Seizoen 1

6

The 100 - Seizoen 7

7.5

For All Mankind - Seizoen 1

9

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5