Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 34

Weekoverzicht 34

Weekoverzicht van 22 augustus tot en met 28 augustus

* Weetjes:
-The Walking Dead zal zijn schijnwerpers gaan verdelen tussen Rick en Negan. Greg Nicotero vertelde: “Het wordt nog veel erger, voordat het beter zal gaan met onze groep. Het wordt echt intens. Ik bedoel, de serie, begint nu met een nieuw hoofdstuk. Rick gaat de schijnwerpers delen met Negan, wat ze al doen in de comics. Negan heeft een belangrijke rol in waar de serie over gaat. Het is de anticipatie en spanning van nieuwe werelden die we gaan ontdekken, zoals Hilltop, zoals The Kingdom en The Sanctuary waar Negan leeft. Iedereen heeft zoveel gevoel hierin gelegd.” Op 23 oktober gaat het zevende seizoen van The Walking Dead van start bij AMC.


Datums Series
September
- Welke series starten wanneer in en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, welke kabelzender of welke streamingdienst? We hebben het hier netjes op een rijtje gezet.

The Royals
- Je hoort het zelf van de Queen, op 4 december gaat het derde seizoen van The Royals bij E! van start.

Gecancelde Series
Boom!
- Boom!, het explosieve spelprogramma van FOX is na één seizoen met tien afleveringen ten grave gedragen naar de begraafplaats van gecancelde series. Het programma die als ondertitel explosieve entertainment had, ging op 25 juni 2015 in première en de nu allerlaatste aflevering was op 10 september 2015.

Cedric's Barber Battle
- Het spelprogramma Cedric's Barber Battle is gecanceld na slechts één seizoen door The CW. De spelshow, geleid door Cedric the Entertainer, ging in april 2015 in première en heeft slechts acht afleveringen gehad. Nu meer dan een jaar later heeft The CW eindelijk de knoop doorgehakt en de serie ten grave gedragen naar de begraafplaats van gecancelde series.

The Jim Gaffigan Show
- TV Land heeft de komedieserie The The Jim Gaffigan Show gecanceld. Er zal geen derde seizoen komen, dit hebben Jim en Jeannie Gaffigan samen besloten.

Significant Mother
- The CW heeft besloten om de sitcom Significant Mother niet te vernieuwen met een tweede seizoen. Seizoen 1 heeft slechts negen afleveringen gehad en op 5 oktober 2015 is de nu allerlaatste aflevering uitgezonden.

Nieuwe Series
Blackmail
- Aaron Paul, die vooral bekend werd door Breaking Bad en onlangs een hoofdrol speelde in The Path, gaat zijn pijlen nu richten op productiewerk. Paul ontwikkelt op dit moment een serie voor de NBC Blackmail. Blackmail zal gaan over een jong getrouwd stel dat na een ingrijpend ongeluk wraak wil nemen op de man die er verantwoordelijk voor was. Als ze erachter komen dat de man vreemdgaat, dreigen ze dit te vertellen aan zijn verloofde. Wanneer de man in kwestie niet zo kwetsbaar blijkt dan gedacht, ontstaat er een kat-en-muisspel dat zijn weerga niet kent. Het is nog niet bekent of Paul ook een rol gaat spelen in de nieuwe serie.

Overzicht nieuwe series
- In september komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, klik hier om de lijst te bekijken.

Snatch
- Crackle heeft een volledig eerste seizoen besteld van de serie die gebaseerd is op de Guy Ritchie cultfilm uit 2000 Snatch. Ruper Grint (Harry Potter-films), Dougray Scott (Mission: Impossible 2) en Ed Westwick (J. Edgar) zullen de hoofdrollen gaan spelen. Snatch de serie gaat over een groep criminele twintigers die op een vrachtwagen vol goud stuiten en zo beland raken in de wereld van de georganiseerde misdaad, die wemelt van de corrupte politieagenten, internationale gangsters en plaatselijk gespuis. Grint zal de rol spelen van Charlie Cavendish, een chaotische, verwaande oplichter. Scott is Vic Hill, een oplichter die vanuit de gevangenis zijn zaakjes voortzet. Westwick neemt op zijn beurt de rol van nachtclubeigenaar Sonny Castillo voor zijn rekening. Als alles gaat zoals bedoelt zal Snatch in 2017 in première gaan.

The Departed
- Er komt een televisie reboot van de Scorsese film The Departed. Het is de bedoeling dat Amazon Studios de serie zal gaan aanbieden aan de streamingdiensten. Warner Bros. TB, Vertigo Entertainment, Initial Entertainment Group en Plan B Entertainment gaan de Oscar Winnaar The Departed naar het kleine scherm brengen. Jason Richman, Graham King, Roy Lee, Michael Connolly, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Sarah Esberg, Tripp Vinson, Doug Davison en Gianni Nunnari zullen de serie gaan produceren. The Departed zal zich in de serie gaan afspelen in het hedendaagse Chicago, waar een jonge agent moet infiltreren in een genadeloze Latino-bende. Deze bende laat tegelijkertijd een van zijn mannen infiltreren bij de politie van Chicago. Wanneer de serie in productie gaat of wanneer het uitgezonden gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

Lost Boys
- Het lijkt erop dat The CW een waardige vervanger heeft gevonden voor The Vampire Diaries. The CW heeft namelijk bekend gemaakt dat het een reboot van de film 'Lost Boys' uit 1987 gaat maken in de vorm van een serie. The CW gaat hiervoor samenwerken met de maker achter de series Veronica Mars en iZombie Rob Thomas. Het eerste seizoen van de serie zou zich afspelen tijdens de zomer van 1967 in San Francisco. Deze zomer stond ook wel bekend als de 'Summer of Love'. Tijdens elk seizoen van de reeks zouden de mensen evenals de setting veranderen, alleen de vampiers in de vorm van de Lost Boys blijven dezelfde. Wanneer de serie The Lost Boys in première gaat is nog niet bekend gemaakt.

Vernieuwde Series
Borderline (2016)
- Channel 5 heeft de mockumentary Borderline (2016) vernieuwd met een tweede seizoen, die van start zal gaan in 2017.


Happy Valley
- Sally Wainwright heeft officieel bevestigd dat er een derde seizoen gaat komen van de misdaadserie Happy Valley. Helaas voor de fans zal het derde seizoen pas in 2018 worden uitgezonden bij BBC One.

Marcella
- ITV en Netflix hebben de donkere misdaad-/dramaserie Marcella vernieuwd met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal in 2017 van start gaan bij ITV om daarna uitgezonden te worden door Netflix in Amerika en wereldwijd. Het tweede seizoen krijgt acht afleveringen van 60 minuten.

Private Eyes
- Het eerste seizoen van de misdaad-/dramaserie van Global Private Eyes is goed ontvangen door de kijker en critici. Genoeg reden voor Global om de serie te vernieuwen met een tweede seizoen. Het tweede seizoen gaat dit najaar in productie en krijgt achttien afleveringen.

Survivor's Remorse
- Starz! heeft de basketbal dramedy Survivor's Remorse vernieuwd met een vierde seizoen. Op dit moment is het tiendelige derde seizoen nog bezig, de laatste aflevering zal op 25 september worden uitgezonden. Het is de bedoeling dat het vierde seizoen in 2017 te zien zal zijn bij Starz!. Starz! algemeen directeur Carmi Zlotnik vertelde: “We zijn bijzonder tevreden dat we vandaag mogen aankondigen dat er een vierde seizoen komt van de reeks 'Survivor's Remorse'. Critici hebben aangegeven dat het niet alleen één van de slimste, maar tevens ook één van de grappigste komedies is van het ogenblik op de televisie en daar willen we natuurlijk maar wat graag verder op bouwen."

Casting Nieuws
Feud
- Al in het achttiende weekoverzicht van dit jaar vermelden wij dat er een nieuwe FX serie zit aan te komen genaamd Feud. Nu is bekend gemaakt dat Catherina Zeta-Jones (foto) na 20 jaar terug komt op het kleine scherm. In 1996 was zij voor het laatst te zien op het kleine scherm in de miniserie Titanic. Zeta-Jones gaat in Feud Olivia de Havilland spelen een vriendin van Bette Davis (Susan Sarandon).


Into the Badlands
- Nick Frost zal een reguliere rol gaan spleen in de actie-/dramaserie van AMC Into the Badlands. Frost (Mr. Sloane) zal Bajie gaan spelen, een man met een niet geheel zuivere moraal, die altijd kijkt naar manieren om makkelijk te scoren, en een ongewone bondgenoot voor Sunny blijkt. Al op 12 maart 2016 werd de serie vernieuwd met een tweede seizoen, de kijker zal alleen nog tot 2017 moeten wachten voordat het tiendelige tweede seizoen van start gaat.

Columns
De Onbekende Seriekijker
- Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we EvelineH gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en met wie zij dan kijkt.

Showtime, aflevering 19
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Uit het leven van een bingewatcher: #wie vraagt heeft pech!
- Klik hier om de tweede column van Jenny Veerman te lezen.


Kijkcijfers
Week 33
- Klik hier voor de kijkcijfers van 15 augustus tot en met 21 augustus.

MijnSerie
Recensies
- Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te kunnen lezen en te lezen of je nog een serie kan toevoegen of verwijderen aan je kijklijst.

Overlijdensberichten
Steven Hill
- Steven Hill is op dinsdag 23 augustus overleden. De acteur werd vooral bekend door zijn rol in de serie Law & Order als officier van justitie Adam Schiff van 1990 tot en met 2000. Ook speelde Hill in Mission: Impossible, The Real World, Colombo en The Fugitive (1963). Hill speelde diezelfde rol ook één keer in Law & Order: Special Victims Unit in 2000. Steven Hill wordt overleefd door zijn vrouw en negen kinderen. Solomon Krakovsky is 94 jaar geworden, R.I.P.

Toots Thielemans
- Op maandag 22 augustus is jazzmuzikant en componist Toots Thielemans in zijn slaap overleden overleden. Thielemans speelde niet alleen mondharmonica maar ook gitaar en fluit. Seriekijkers zullen Thielmans vooral kennen door zijn muziek in de series Baantjer, Witse en Sesamstraat. Baron Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans is 94 jaar geworden, R.I.P.
Toots Thielemans in 2009


Prijsvragen

Antwoorden prijsvragen week 33
- De antwoorden op de prijsvragen van vorige week zijn:

* Ray Donovan
Vraag: In wat voor auto rijdt Ray Donovan?
Antwoord: Mercedes-Benz CLS

* Reign (2013)
Vraag: Hoe oud was Adelaide Kane toen ze de rol van de 15-jarige Mary, Koningin van Schotland, begon te spelen?
Antwoord: 22

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
Narcos
- Netflix heeft een trailer vrijgegeven van het tweede seizoen van Narcos die op 2 september te zien zal zijn bij de streamingdienst.
Video on youtube


Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van augustus.

-Dinsdag 30 augustus:
21.30 - Holland's Next Top Model – Seizoen 9 (RTL4)
22.00 – Through the Wormhole – Seizoen 7 (Science Channel)

-Woensdag 31 augustus:
21.00 – The Ultimate Fighter – Seizoen 24 (Spike TV)

* Wist je Dat?:
-Kit Harington, hij speelt Jon Snow, vertelde dat Game of Thrones wel erg donker gaat worden. Harington: “Het is belangrijk om te benadrukken dat ik nog geen scripts gelezen heb, dus dat ik alleen maar kan gissen. Maar ik denk dat het erg troosteloos gaat worden, waarna we een vrolijk einde krijgen, wat dan een soort win-moment of heldenmoment voor Jon en iedereen anders wordt. Ik denk echter dat het eerst erg duister gaat worden, voordat het beter wordt. Ik denk dat dit seizoen de White Walkers en hun leger van de doden zich echt zullen laten gelden. En dat wordt erg spannend om te zien. Ik weet niet wat het betekent. Maar ik denk wel dat het hele ‘winter is hier’ gebeuren betekent dat het heel erg zwaar wordt voor iedereen.”

Met overzichtelijke groet

Mandy

White Walker uit Game of Thrones

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

CC11
CC11 29 augustus 2016, 11:23
"Snatch", "The Departed", "Lost Boys"... Het begint er toch echt op te lijken dat de inspiratiebron van de huidige generatie serieproducenten helemaal opgedroogd is.

Wat "Narcos" betreft heb ik niet heel lang geleden nog ergens gelezen dat de serie niet zal stoppen na de onvermijdbare dood van Pablo Escobar in het tweede seizoen, want hij stierf natuurlijk in 1993.

Gezien het succes van de serie gaat men gewoon verder op de, deels fictieve, toer met ander bekend schorremorrie dat rijk/beroemd/berucht werd in de drugshandel.
Men heeft dus nog wel voldoende stof voor een paar seizoenen extra.
Log in om een reactie achter te laten