Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 19

"It's Showtime everybody. Showtime"

Breaking Bad

Breaking Bad heeft heel wat prijzen gewonnen en ook vele lovende kritieken gehad. Vanaf 2008 volgen we Walter White en zijn leven is vanaf dan een soort Ripley’s believe it or not.

Als we kennis maken met White is hij een saaie scheikundeleraar van bijna 50 jaar, met een bijbaantje als kassier bij een autowasstraat. Hij is getrouwd met Skyler die onbedoeld zwanger is geworden en ze hebben een zoon van zestien, Walter Jr. (bijnaam Junior of Flynn). Een nietszeggende man die woont in een nietszeggende straat in de stad Albuquerque te New Mexico.

Als White maar niet van het vervelend hoestje afkomt gaat hij naar de dokter, het vervelende hoestje blijkt vergevorderde longkanker te zijn. En om de peperdure behandelingen te kunnen betalen neemt hij het aanbod van twee oude studiegenoten niet aan om hen de kosten te laten betalen. Nee, Walter White doet het ondenkbare en hij gaat methamfetamine ‘koken’.

Daarbij krijgt hij hulp van de jonge, sympathieke drugsverslaafde Jesse Pinkman. En dan stapelen de bizarre gebeurtenissen zich aflevering na aflevering op. White, de man die al niet uitblonk in empathie, verandert langzaam in de nietsontziende, geniale, egoïstische, narcistische en levensgevaarlijke drugsbaron Heisenberg, inclusief hoed en zonnebril.

En White komt er mee weg. Omdat niemand achter White, Heisenberg ziet staan. Iedereen die naar White kijkt ziet de zielige, egocentrische scheikundeleraar die binnenkort de strijd zal verliezen tegen kanker. Ik persoonlijk heb nog nooit zoveel hekel gehad aan een karakter in een serie. Ik kon ook niets positief ontdekken aan White noch aan Heisenberg. En misschien is dat precies wat de makers voor ogen hadden.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.De plaat van de week is Coldplay – The Scientist

Tot over vier weken (24 september) en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meer van Mandy Gelling-Potharst