Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: EvelineH

De Onbekende Seriekijker: EvelineH

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 26ste Onbekende Seriekijker is Eveline Hey (26)

Eveline Hey

Aantal serie-uren per week: Dat kan heel erg verschillen per week, maar ik denk dat ik gemiddeld zo’n tien uur per week naar series kijk, en dan voornamelijk ’s avonds een aflevering of twee.
Allereerste serie ooit gezien: Oef, de allereerste serie die ik keek? De eerste serie waar ik echt sterke herinneringen aan heb is Ik Mik Loreland. Ik weet nog goed dat we dat elke vrijdag op school met de klas keken en hoe ontzettend spannend ik dat vond. Volgens mij had iedereen in de groep nachtmerries van Karbonkel en met een paar vriendinnetjes hadden we een soort van eigen show voor Sokje bedacht dat we dan in de pauze speelden. Maar het is een paar jaar later dat ik echt series begon te volgen en ik het ook echt jammer vond als ik een keer een aflevering miste. Ik was vooral groot fan van Buffy the Vampire Slayer en Charmed, maar ook The Pretender keken we heel vaak met het hele gezin. (Mijn zus en ik kijken elkaar soms nog wel eens aan en barsten spontaan uit in ‘As a young boy, I was taken from my parents’, (wat het hoofdpersonage praktisch elke aflevering zei). En daarnaast kijkt mijn hele familie eigenlijk detectives, dus zag ik van jongs af aan ook al series als A Touch of Frost en The Inspector Lynley Mysteries.
Beste serie ooit: Dat is waarschijnlijk toch Lost. Ik heb werkelijk aan de televisie gekluisterd gezeten en dit is denk ik ook de eerste serie waarbij ik op het internet ging opzoeken hoe het nou in elkaar zat en wat voor theorieën andere mensen erbij bedacht hadden. Telkens als het iets duidelijker leek te worden, kwam er weer een nieuw mysterie bij en was je nergens meer zeker van. Net als heel veel andere mensen heb ik me ontzettend geërgerd aan de laatste aflevering, maar eigenlijk is dat haast het grootste teken van hoe geïnvesteerd je in het verhaal bent.
Beste serie op dit moment: Wat een moeilijke vraag. Het duurt vaak even voordat ik nieuwe series oppak en ben dan ook lang niet up-to-date met alles wat op dit moment uitgezonden wordt en loopt. Maar om toch iets te noemen, ga ik hier voor Endeavour. Britse detectives behoren tot mijn favoriete genres, en Endeavour is door het sterke spel van de acteurs en de nieuwe insteek op een klassiek personage wat mij betreft echt een van de beste Britse detectives van dit moment.
Serie die op de planning staat: Heel veel! Ik ben niet altijd de snelste met het oppakken van nieuwe series, en dus moet ik nog beginnen met onder meer Jessica Jones, Fargo, Orphan Black en Orange Is the New Black. Maar ook oudere series zoals Prison Break, Twin Peaks en The X Files wil ik nog graag een keer zien.



Eveline, haar gebruikersnaam is EvelineH, is 3 jaar en 4 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Eveline, 26 jaar oud en eigenlijk al van jongs af aan seriefan. MijnSerie.nl heb ik zo’n drie jaar geleden ontdekt, door een artikel in de krant, en toen ik erachter kwam dat je je ook kon aanmelden om recensies te schrijven over series, heb ik dat meteen gedaan.”

De top vijf van Eveline ziet er als volgt uit; 1. Buffy the Vampire Slayer, 2. Charmed, 3. Fringe, 4. The Tudors, 5. Castle. Eveline zegt over haar top vijf: “Dit is puur op wat er het eerste bij me opkwam, want hoe langer ik hier over nadenk, hoe meer series ik erbij wil zetten.”



Naast een top 5, heb je ook een serie die je echt heel erg slecht vond?: “Hier kan ik echt even niets bij bedenken. Als een serie mij na één aflevering of een paar niet grijpt (of omdat het slecht is, of omdat het mij niet boeit), dan stop ik ermee en verdwijnt de serie vrij snel van mijn radar. Ik moet er dan echt actief aan herinnerd worden dat die serie bestaat. Maar dat gezegd hebbende, vind ik series eigenlijk niet snel echt slecht; ik kan vrij veel hebben en zie vaak de charme van een niet heel erg gepolijste serie ook nog wel in.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Echt verslaafd zou ik het niet noemen, maar lichtelijk geobsedeerd toch wel. Recentelijk nog met Jane the Virgin - elke aflevering had ik een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht en voor ik het wist was ik alweer door het eerste seizoen heen. Als ik lichtelijk geobsedeerd met een serie ben, betekent dat vooral dat ik de behoefte heb om tegen iedereen te zeggen hoe geweldig het wel niet is en dat ze het toch echt moeten gaan kijken. Gelukkig had in dit geval een vriendin van mij het seizoen ook net gezien, dus konden we het er samen over hebben hoe geweldig Jane the Virgin wel niet is en waarom we het zo leuk vinden.”



Al die series komen uit verschillende landen en hebben ook verschillende genres. Waar kijk jij het liefst naar? Dus uit welk land komt jouw favoriete serie en welk genre heeft die serie dan?: “Dan kies ik toch voor Engeland, en specifiek BBC (mini)series. Al hun (mini)series worden met zo veel aandacht gemaakt, je ziet dat er grote budgetten aan uitgegeven worden. Dit jaar springen er voor mij tot nu toe vooral The Night Manager en War and Peace (2016) uit qua BBC miniseries - allebei hadden een goede spanningsboog, prachtige aankleding en cinematografie, en hele goede acteurs. Daarnaast houd ik ook heel erg van Britse detectives zoals Midsomer Murders, Lewis, Endeavour en het wat oudere Jonathan Creek. Mijn hele familie houdt van dat soort series en daar ben ik dan ook soort van mee opgegroeid. Ik vind zulke series heel ontspannend om naar te kijken. Aan de ene kant heb je de spanning van de moordzaak of het mysterie, maar aan de andere kant blijft de toon vaak lekker luchtig en blijf je na afloop niet met een zwaarmoedig gevoel zitten. En om nog specifieker te zijn een combinatie van bovennatuurlijk en detective.”

David Tennant uit Broadchurch
Heb je ook een favoriete acteur of actrice? En waarom is dat je favoriet?: “Dat moet David Tennant zijn. Hij speelde de Doctor toen ik Doctor Who begon te kijken en een van de redenen dat ik een groot fan van die serie werd. Ik had een ontzettende ‘celebrity crush’ op hem tijdens de middelbare school, en in interviews en televisieoptredens komt hij altijd als een hele leuke man over. Maar daarnaast is het ook gewoon een hele goede acteur, met veel diversiteit in de rollen die hij speelt. Zo ben ik nadat ik hem ‘ontdekt’ had in Doctor Who oudere series met hem gaan kijken, zoals Blackpool en Casanova, wat allebei ook weer heel anders is. Hij is heel goed in grappige rollen/series, maar tegelijkertijd is hij ook heel goed in serieuze rollen en series, zoals Broadchurch. Jessica Jones wil ik ook nog heel graag zien, onder meer omdat ik gehoord heb dat David Tennant daarin weer een heel ander soort personage neerzet.



Wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of iets anders? En hoe , waar en met wie kijk je naar series?: “Series kijken is vooral ontspanning voor mij. Ik vind het heerlijk om even helemaal op te gaan in een serie, en de wereld om je heen te vergeten. Daarnaast heeft het ook een sociaal aspect; veel van mijn vrienden houden ook van series kijken en met hen bespreek ik dan ook vaak series, of we kijken samen naar series. Als ik een serie kijk, is dat haast standaard lekker onderuitgezakt op de bank (of in het weekend soms zelfs lekker lui in bed) met een grote mok thee in mijn handen. Soms alleen, en soms met mijn huisgenootjes, vrienden of familie ernaast.” Stream je of kijk je rechtstreeks via de televisie? Heb je een abonnement op Netflix of een andere betaalzender of streamingdienst?: “Het liefst wacht ik toch tot een serie op televisie is. Dat maakt het serie kijken voor mij gevoelsmatiger iets specialer. Je moet moeite doen om de serie te zien, door er op een specifiek tijdstip voor te gaan zitten en dan na een aflevering weer een week wachten tot de volgende aflevering op televisie is. Hoewel ik het ook heel fijn vind om meerdere afleveringen achter elkaar te kijken, krijg ik daar soms een beetje een oververzadigd gevoel van. Door een serie uit te smeren kun je er extra lang van genieten en daarnaast vind ik het stiekem ook gewoon leuk om me een week lang te moeten afvragen wat er nu verder gaat gebeuren. Ik heb een Netflix account. Eerlijk gezegd is de enorme keuze van series die je nu, meteen op dit moment, kunt kijken soms wel wat overweldigend. Het is dan ook niet vreemd dat ik tot nu toe op Netflix voornamelijk series opgepakt heb waarvan ik ooit het begin op televisie gezien heb, maar waarvan de latere seizoenen niet meer uitgezonden zijn.”



We zijn er bijna, de één na laatste vraag. Welke series volg je op dit moment?: “De series die ik op dit moment actief kijk zijn Elementary, Penny Dreadful en Breaking Bad. Er zijn nog veel meer series die ik volg, maar ik hou er niet van om bijvoorbeeld op Netflix teveel series tegelijkertijd te kijken. Dus zodra ik dan een seizoen van een serie af heb, pak ik een andere serie weer op en kijk ik daar een seizoen van.

Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Eveline: “Nou, ik denk een 7,5. Zoals gezegd, ik kan helemaal opgaan in een serie en vind het ook heel leuk om die series dan met andere mensen te bespreken of er een recensie over te schrijven voor MijnSerie. Ook vind ik het leuk om op MijnSerie de recensies van anderen te lezen en op die manier weer nieuwe series te vinden om te kijken. Het is echter niet zo dat ik al mijn vrije tijd aan series kijken besteed of een nieuwe serie meteen moet zien. Alles op zijn tijd.”

Eveline (EvelineH) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 5 september komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Eveline, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
,5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Ivanho
Ivanho 23 augustus 2016, 06:29
Eveline als je een fan bent van David Tennant dan moet je zeker naar Broadchurch en Jessica Jones kijken totaal verschillende rollen acteert hij zeer goed.
Log in om een reactie achter te laten