Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Weekoverzicht 18

Heb jij gekeken naar de Koning, de Koningin en hun drie beeldige dochters? Wat vond jij van Koningsdag nieuwe stijl? Wij hebben die tijd vooral besteed om de achterstand in series wat in te halen. We hebben ook op de vrijmarkt gezocht naar Dvd boxen van series die we nog niet hadden gezien, voor zover dat mogelijk is. Maar helaas is één feestdag niet genoeg om series te kijken en/of in te halen. Wij van MijnSerie pleiten dan ook voor meer nationale vrije dagen, de verjaardagen van onze prinsesjes zouden daarvoor uitstekend geschikt zijn, toch? Maar voordat we nog meer nationale vrije dagen gaan bedenken is hier eerst het weekoverzicht van 27 april tot en met 3 mei.

Series
Awkward.
- Het vijfde en laatste seizoen van de MTV komedieserie Awkward. gaat op 31 augustus van start. Het laatste seizoen zal 24 afleveringen krijgen en worden opgesplitst in twee miniseizoenen.

Aquarius
- De nieuwe zomerserie van NBC blijkt geen lang leven beschoren, althans als we de berichten mogen geloven. Aquarius met David Duchovny (Californication) zou op 28 mei in première gaan en er waren plannen voor zeker zes seizoenen. Nu heeft NBC aangekondigd dat alle dertien afleveringen in één keer online beschikbaar zullen zijn voor een periode van vier weken. Dit kan ook betekenen dat NBC een nieuwe richting op wil gaan om meer kijkers te trekken, want de serie zal wel elke donderdag vanaf 28 mei worden uitgezonden door NBC.

Beauty and the Beast
- De startdatum voor het derde seizoen van Beauty and the Beast is verschoven. De oorspronkelijke datum was 21 mei maar The CW heeft die verplaatst naar 11 juni. Voor de fans is dit geen reden om te denken dat de serie misschien gecanceld gaat worden want Beauty and the Beast is al vernieuwd door The CW met een vierde seizoen.

Flikken
- De politie in Rotterdam kan volgend voorjaar rekenen op versterking!

Goede Tijden, Slechte Tijden
- Bartho Braat heeft na 24 jaar genoeg van Jef Alberts, hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Braat speelde niet vanaf het begin mee in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na één jaar kwam Jef Meerdijk binnengewandeld en na 24 jaar zal hij Meerdijk weer uitwandelen. Hoe het einde van Jef Alberts eruit gaat zien is niet bekend gemaakt. De enige van de oorspronkelijke cast die nog rondloopt in Meerdijk is Laura Selmhorst (Jette van der Meij).

Green Eggs and Hamm
- Netflix heeft een dertiendelige animatie serie besteld, gebaseerd op het klassieke verhaal van Dr. Seuss, Green Eggs and Hamm. In deze rijkelijk geanimeerde productie gaan de afstandelijke uitvinder (Guy, by name) en Sam-I-Am, die van wereldwijde bekendheid, beginnen aan een crosscountry reis waarmee de grenzen van hun vriendschap worden getest. Als ze leren om nieuwe dingen te proberen, weten ze wat het avontuur kan brengen. Natuurlijk krijgen ze ook die beroemde groene en smakelijke traktatie op hun bord!

Helix
- De Syfy serie Helix krijgt geen derde seizoen. Ondanks de cliffhanger climax van het tweede seizoen, heeft Syfy besloten niet door te gaan met een derde seizoen van de lage-gewaardeerde en de door vele belachelijk gevonden thriller. Helix is nu de tweede gecancelde serie van Syfy. Ascension was de eerste om ten grave te worden gedragen naar de begraafplaats van gecancelde series door Syfy.

Revenge
- ABC geeft Revenge geen vijfde seizoen.

Shadowhunters
- ABC heeft castleden toegevoegd aan de nieuwe serie Shadowhunters. Alberto Rosende (Blue Bloods) en Emeraude Toubia zullen aanschuiven bij Dominic Sherwood (The Cut) in de televisie remake van de boekenreeks The Mortal Instruments van Cassandra Clare, die ook verfilmd is. De rechtstreeks tot serie bestelde dertiendelige serie zal in mei 2015 in productie worden genomen, de première zal waarschijnlijk begin 2016 zijn.

Stitchers
- De nieuwe serie van ABC Family Stitchers gaat op 2 juni in première. Stitchers gaat over een jonge vrouw die bij een geheime overheidsinstelling komt te werken. Zij wordt in onlangs overleden mensen gestopt en via de herinneringen van die persoon onderzoeken ze moorden. Bekijk hier de trailer:
Video on youtube


Strike Back
- Cinemax heeft in een zeer kort bericht aangekondigd dat het vierde en laatste seizoen van Strike Back zal beginnen op 31 juli. Er zullen tien afleveringen komen om de Emmy genomineerde serie af te ronden.

The Bold and the Beautiful
- Toen Ridge en Brooke eindelijk gingen trouwen vorig jaar en op huwelijksreis gingen naar Europa, keerde Brooke alleen terug naar huis. Maar nu heeft Ridge genoeg van Europa, en heeft hij ook een iets ander uiterlijk aangenomen. Hij keert terug naar de soapie armen van The Bold and the Beautiful familie. Thorsten Kaye (All My Children) zal de rol van Ridge Forrester gaan spelen, wat inhoud dat Ron Moss definitief niet zal terugkeren naar de soap (al weet je dat met soaps nooit helemaal zeker).

Omroepen, Netwerken en Streamingdiensten
BBC
- Het kanaal BBC First van de BBC is binnenkort te ontvangen in Nederland!

NBC
- NBC heeft er drie nieuwe series bij!

Overlijdensberichten
Philip S. Goodman
- Philip S. Goodman, schrijver en regisseur voor film, televisie en toneel is op 2 mei overleden. Goodman schreef in de jaren ’50 en ’60 afleveringen voor onder andere Profiles in Courage, Alfred Hitchcock Presents, Danger en Johnny Staccato. Hij wordt overleefd door zijn dochter Jody, zijn zoon Nicholas en twee kleinkinderen. Goodman is 89 jaar geworden.

Ruth Rendell
- Ruth Rendell, The Queen of Crime, is overleden. Zij is de schrijfster van de Inspector Wexford verhalen die in een serie zijn vertaald als The Ruth Rendell Mysteries. De serie begon in 1987 en heeft twaalf seizoenen gehad. Het laatste seizoen met slechts één aflevering is in oktober 2000 uitgezonden. Ruth Rendell is 85 jaar geworden.

De tijd vliegt als je plezier hebt. En deze week is voorbij gevlogen, althans voor ons. Heb jij ook een leuke oranje getinte of baby gekte (is het geen schatje het nieuwe Britse prinsesje?) week gehad? Dan is het nu alweer mei, de maand dat veel series hun laatste seizoen of serie aflevering(en) zullen krijgen. Aankomende week 19 alvast een aantal. Revenge bijvoorbeeld, die volgens vele te lang is doorgegaan. Of Forever waarvan er nog steeds geen officieel bericht is geweest dat deze serie gecanceld gaat worden, maar waarvan het zeer waarschijnlijk zal zijn dat deze niet zal terugkeren. Maar gelukkig is er nog steeds veel te genieten op serie gebied. En aan alles komt een eind of je nu plezier hebt of niet. Tot volgende week.

Met plezierige overzichtelijke groet

Niek en Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

alexanderleveld
alexanderleveld 4 mei 2015, 10:51
Wat betreft NBC, dat is denk ik een nieuwe strategie die ze gaan gebruiken. Zelfde als Netflix.
Elby
Elby 4 mei 2015, 12:35
Ik vond Koningsdag nieuwe stijl saai dit in tegenstelling tot een heleboel series die verre van saai zijn. Puntje van mijn stoel bij The Blacklist, Revenge, Person of Intrest en The Stalker bv.
Dus Koningsdag kan wat mij betreft worden vervangen door spannede series..:-)
Log in om een reactie achter te laten