Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 3

Week Overzicht 3

Voor als je de overvloed aan nieuwsberichten gemist had, is er het Nieuws Overzicht. Deze keer in XXL uitvoering want de perstour van The Critic Association is natuurlijk in volle gang. Een uitgelezen kans voor zenders, acteurs en producenten om alles te vertellen over nieuwe en bestaande series. Dus ga er goed voor zitten want we hebben weer heel veel serienieuws voor je op een rijtje.

Agent Carter
- Oeps, de cijfers voor de nieuwe serie Agent Carter zijn niet bepaald Marvel-sterrenklas niveau. Dat terwijl Agents of S.H.I.E.L.D. de drempel toch best laag gelegd had. “We zijn er optimistisch over,” zegt ABC president Paul Lee alsnog. “Agent Carter doet dubbel voor ons wat we vorig jaar in het tijdslot hadden,” legt Lee uit. De nieuwe gelimiteerde serie wordt bejubeld door recensenten voor het tackelen van feministische problemen in de jaren ’40. De derde aflevering scoorde slechts een 1,5 in de demo. Het moet wel gezegd worden dat het nog te vroeg is om je zorgen te maken over een tweede seizoen. De première groeide tot een 2,7 in de demo dankzij uitgesteld kijken.

Benched
- Die serie die je niet keek? Ja, die is beëindigd.

Brooklyn Nine-Nine
- De komedie heeft een derde seizoen gekregen van FOX na de succesvolle verhuizing naar de zondagavond dit seizoen. B99, zoals de fans het noemen, scoort een 2,7 in de demo.

Broad City
- De meiden gaan nog even door.

Celblok H
- Het derde seizoen van Celblok-H wordt tevens het laatste vertelt producent Pollo de Pimentel van FourOne Media aan het Algemeen Dagblad.

CSI: Cyber
- Het is weliswaar geen vierde stad, maar cyberspace is de locatie van de nieuwe CSI. Het is een “reboot en de toekomst van de franchise,” verklapt Anthony E. Zuiker. “We wisten dat digitale misdaad in het verschiet lag vijf jaar geleden. Het is een van die dingen die erg beangstigend was toen we er voor het eerst over hoorden.” Uitvoerend producent Pam Veasey, die samen met Zuiker ook de originele CSI runt, zegt dat de nieuwe spin-off verzegeld werd met het optreden van Patricia Arquette in de backdoor pilot. “Het voelt als het begin van een nieuw tijdperk,” zegt Arquette, die zojuist een Golden Globe heeft gewonnen, zowel over de serie als over haar rol. CSI: Cyber begint vanaf 4 maart in Amerika.
- Zoals elke CSI krijgt ook CSI: Cyber een The Who lied als leader. In dit geval wordt het toepasselijk I Can See You For Miles.

Empire
- In de meest logische vernieuwing van de week geeft FOX een tweede seizoen aan Empire. Hoewel de zender er eerder een handje van heeft om series na drie afleveringen te beëindigen in plaats van te vernieuwen is Empire het succes dat de zender nodig had. Gotham was de grote hit van het najaar, maar Empire weet dat te overtreffen. Het is de best bekeken nieuwe serie van het seizoen, gelijk aan How to Get Away with Murder, in de demo. Empire groeide zelfs in haar tweede week, als enige dit seizoen. Met een 5,3 in de demo en 11,7 miljoen mensen die kijken is een tweede seizoen meer dan verdiend.

Freedom Run
- NBC heeft de achtdelige miniserie Freedom Run besteld. De serie is gebaseerd op het boek Forbidden Fruit: Love Stories From the Underground van Pulitzer Prijs finalist Betty DeRamus. Het serie vertelt drie verhalen over een grote ontsnapping van gewone mannen en vrouwen, slaven en vrije mensen, blank en donker, die alles riskeren om bij elkaar te zijn in een van de meest bewogen periodes in de Amerikaanse geschiedenis. Niemand minder dan Stevie Wonder is betrokken bij het project voor de muziek.

Gotham
- FOX heeft haar najaarshit Gotham vernieuwd met een tweede seizoen. Niet geheel verrassend aangezien Gotham het goed doet op de maandagavond in de Verenigde Staten en FOX al een lucratieve Netflix deal heeft afgesloten. Gemiddeld pakt de serie een 4,2 in de demo in Amerika. In Nederland ging de serie afgelopen zaterdag in première met 317.000 kijkers.

Heroes Reborn
- Was jij ook even vergeten dat dit project liep? Tim Kring in ieder geval niet. Hij herinnerde de pers er aan dat het schrijversteam aan de slag is voor de reboot van zijn succesvolle serie Heroes. Wel benadrukte hij dat de productie ten minste een aantal maanden op zich laat wachten. Hiermee verschuift de originele planning van zomer 2015 al iets meer richting het najaar. Ach wie houden wij voor de gek? “Ik kan niets zeggen. Alles is geheim,” zegt Kring.
- Behalve dat Zachary Levi een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe mini-serie. Nee, niet Silas, dat is Zachary Quinto. Levi is van die andere NBC nerdserie: Chuck!

New Girl
- Mocht je geen roddelbladen lezen, dan is het nieuws dat Zooey Deschanel zwanger is! Wat natuurlijk de vraag oproept wat dit betekent voor haar personage Jess. E!Online maakte een simpele rekensom en aangezien New Girl nog zeven weken productie heeft voor slechts vijf afleveringen is het onwaarschijnlijk dat Deschanels buik verborgen moet worden. Een bron dicht bij de serie vermoedt dat de zwangerschap niet in de serie zal worden geschreven aangezien er een vakantie van vier maanden volgt na de productie. Hoogstens dat de première van volgend seizoen iets verlaat wordt. Goed nieuws voor iedereen!

One Big Happy
- Ellen DeGeneres produceert de nieuwe komedie over een lesbienne (Elisha Cuthbert) die zwanger wordt net als haar beste vriend (Nick Zano) verliefd wordt. “Dit zou niet mogelijk zijn als Ellen niet uit de kast was gekomen in 1997,” zegt schrijfster Liz Feldman over het iconische moment dat Ellen in haar eigen serie aan de wereld vertelde dat ze lesbisch was. “We beginnen met één lesbienne als een centraal personage, dus er zijn geen verassingen tegenover toen ik iedereen verraste. Niemand wist dat ik homoseksueel was,” grapt DeGeneres. “Dit gaat over een lesbienne die geen partner heeft, graag een baby wil en een familie wil en min of meer Liz d’r leven.” 17 maart begint One Big Happy in de Verenigde Staten.

One Tree Hill
- Mark Schwan is zijn tijd bij de kleine serie nog niet vergeten. “One Tree Hill was iets aparts maar stilletjes als je negen seizoenen van een serie doet, dan versterkt dat je eigen geloof in dat je gevoelige verhalen kan vertellen, dat mensen die verhalen waarderen en dat ze de personages leuk vinden. Zelfs in onze tijd willen ze juichen voor iemand waar ze in geloven,” vertelt Schwan over de romantische en vaak melancholische serie tijdens de TCA perstour voor zijn nieuwe serie The Royals. #AlwaysandForever

Red Band Society
- We hadden er al vrede mee, maar FOX wil toch nog even bevestigen dat Red Band Society beëindigd is.

Scream Queens
- Glee is misschien voorbij maar bedenker Ryan Murphy neemt nog geen afscheid van hoofdrolspeelster Lea Michele. De zangeres en actrice is gecast in Murphy's nieuwe serie Scream Queens. Ze heeft in ieder geval de stem om de titel eer aan te doen.
- Ook zangeres Ariana Grande gaat in de nieuwe serie spelen. Het betreft een gastrol.
- Alsof dat niet genoeg is stapt Abigail Breslin ook aan boord van de serie. Breslin heeft met haar jonge leeftijd al een ongekende filmcarrière, van Little Miss Sunshine tot August: Osage County. "Film zal altijd mijn eerste passie zijn. Maar televisie is heel erg waar het nu gebeurt. De kwaliteit van TV is bijna op hetzelfde niveau als films, als het niet beter is," zegt Breslin. Scream Queens begint binnenkort met productie voor een première in het najaar.

Telenovela
- Eva Longoria is al een tijdje hard aan de weg aan het timmeren in TV land en nu heeft ze haar eigen serie gescoord. NBC heeft dertien afleveringen besteld van de half uur durende komedie over de populaire diva Ana Maria (Longoria). Ana Maria is de ster van een telenovela maar de drama dat ze speelt is niets vergeleken de heisa achter de schermen. Longoria won twee Screen Actors Guild Awards voor haar rol als Gaby in Desperate Housewives.

The Fosters
- Een derde ronde voor deze mooie familie.

The Odd Couple (2014)
- “Ik doe The Odd Couple omdat mijn poging om een filmster te worden mislukt is,” grapt Matthew Perry tijdens The Critic Association perstour aldus KSiteTV. Perry bedacht een paar maanden geleden om de succesvolle komedieserie uit de jaren ’70 opnieuw te maken toen hij er achter kwam dat CBS het project al ontwikkelde. Hij sprong aan boord en de nieuwe TV serie werd geboren. “Het is een elastisch concept,” zegt showrunner Bob Daily in de L.A. Times over een moderne versie van de toch wel brave originele serie. Hoewel de oorspronkelijke serie geen vrouwelijke schrijvers aannam, wordt die fout rechtgezet met de reboot. Naast Perry speelt Thomas Lennon de andere hoofdrol en zijn Yvette Nicole Brown en Wendell Pierce in de bijrollen te zien. 19 februari begint The Odd Couple in de Verenigde Staten.

The Night Shift
- Degene die de gehele serie keek gebaseerd op de lachwekkende en toch supervette promotieposter voor het eerste seizoen, waar de cast de Eerste Hulp binnen stormt, wordt teleurgesteld. “Er was geen enkel moment waarop we ooit dachten dat te doen,” zeggen producenten van de serie tijdens de TCA over het inmiddels legendarische beeld van acteur Eion Macken die onverklaarbaar op een motor binnenrijdt. Helaas, geen spectaculaire entree voor dokter Callahan.

The Royals
- Zoals het de adel altijd vergaat krijgt ook deze al meer voordat ze überhaupt iets gedaan hebben.

The Vampire Diaries
- In de traditie van het introduceren van neppe versies van belangrijke personages voor de echte versies heeft The Vampire Diaries zojuist de “echte” Sarah Salvatore gecast. Na de onfortuinlijke dood van haar identiteitsdief is het nu tijd voor de echte Sarah om haar zorgwekkend moordlustige familie te ontmoeten. Aan actrice Tristin Mays (Fall) om het nichtje van Damon en Stefan geloofwaardig te brengen. In het persbericht gaat het om een terugkerende rol dus zullen we alvast de begrafenis plannen?
- Misschien wil je het niet weten en dan is deze zin er om je te vertellen dat je nu verder moet scrollen want SPOILER er is nieuws dat een van de hoofdrolspelers niet langer die titel zal dragen aan het einde van het seizoen. Het betreft geen sterfgeval waar de serie zo goed in is, maar om een vrediger einde. Steven R. McQueen zal niet langer een regulier castlid zijn per aflevering veertien van dit seizoen. “Het is tijd voor hem om zijn leven te leiden,” zegt showrunner Julie Plec. “Hij is volwassen en gaat verder. Hij gaat zijn echte leven leiden.” Het vertrek van het personage, dat al eens eerder zijn destructieve leven in Mystic Falls verliet zowel door verhuizing als door een keer dood te gaan, is onderdeel van een groter plan. “Alles wat we doen gaat richting het einde,” zegt Plec. “In de loop van de volgende jaren gaan we de personages keuzes laten maken over wat ze willen in hun leven en vaarwel zeggen tegen sommigen. Het is allemaal onderdeel van naar het einde reizen, hoe lang dat ook mag duren.” Dit onheilspellende voorteken van het einde is misschien een goed moment om te herinneren dat The Vampire Diaries ten minste vernieuwd is voor een zevende seizoen.

Two and a Half Men
- “Het zou ongepast zijn om niet te erkennen hoeveel uitzonderlijk succes we hebben geboekt met Charlie en hoe dankbaar we zijn,” zegt Chuck Lorre tijdens de TCA toer over voormalig castlid Charlie Sheen die de serie met groot schandaal verliet. Lorre wilde niet verklappen of de strijdbijl begraven is en dus Sheen in de laatste aflevering zal opdagen maar stelt fans gerust dat ze “erg tevreden” zullen zijn met het slot.

Wet Hot American Summer
- Als je nog nooit van de film gehoord had voor de serie werd aangekondigd door Netflix dan moet dit casting nieuws je wel over de streep trekken. Josh Charles (The Good Wife), John Slattery (Mad Men), Jayma Mays (Glee), Lake Bell (How to Make it in America) en Randall Park (The Interview) zullen te zien zijn in de negen afleveringen van de serie. Naast originele castleden als Bradley Cooper, Christopher Meloni en Elizabeth Banks zullen ook Amy Poehler, Paul Rudd, David Hyde Pierce, Molly Shannon, Marguerite Moreau, Michael Ian Black en Ken Marino terugkeren. In ander nieuws: iedereen moet grotere TV’s kopen om de gehele cast in een shot te kunnen zien.

Agenda punten
- A&E maakt een Carlton Cuse avond vanaf maart met Bates Motel en The Returned.
- HBO heeft een nieuwe serie en vertelt je wanneer Veep, Game of Thrones en Silicon Valley terugkeren.

CBS
- En nieuwkomers krijgen een volgende seizoen!

Prijzen
- De Golden Globes werden uitgereikt en het was weer fantastisch.

Showtime
- En zij krijgen ook een volgend seizoen!

The CW
- Iedereen krijgt een volgend seizoen!

Zakelijk
- Ruud Bierman is de nieuwe directeur van het Mediafonds per 15 januari. Hij neemt de functie over van Hans Maarten van der Brink. De wisseling komt in anticipatie van de beruchte beëindiging van de financiering van het Mediafonds door de regering per 2017.
- Netflix heeft 35,7 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Het loopt hierbij voor op Amazon die er ongeveer twintig miljoen heeft. Hulu heeft er vijf miljoen. Dit publiceert TVGuide tijdens de TCA.
- Nielsen, het bedrijf dat kijkcijfers meet, doet dit voor 1,160 Amerikaanse kanalen. Mocht je dat willen weten. In de Verenigde Staten krijgt een gemiddeld huishouden 189 zenders binnen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

JanWillemK
JanWillemK 19 januari 2015, 08:28
Benched: Die serie die je niet keek? Ja, die is beëindigd.
LOL!

Het is trouwens maar beter dat Steven R. McQueen niet langer een regulier castlid te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van The Vampire Diaries. Hij had geen verhaal meer.
Eventueel hadden de schrijvers zijn verhaal kunnen uitbreiden omdat hij een hunter is, maar ook dat begint te vervelen na één seizoen en dan ben je weer terug bij af. De personage Jeremy is nu, wat Bonnie de afgelopen seizoenen was, verhaal-loos.
Nelis076
Nelis076 19 januari 2015, 10:36
Hoop dat de kijkcijfers van Agent Carter nog een beetje gaan oplopen, vind het in ieder geval een erg leuke serie om naar te kijken.
superpassie9
superpassie9 19 januari 2015, 14:06
Ik vind Agent Carter ook zeer vermakelijk! Ik snap het ook niet, op imdb scoort het ook aardig hoog met een 8,6. What's the problem?
salomehein
salomehein 20 januari 2015, 00:04
New Girl ik had het wel leuk gevonden om te zien hoe de verhaal lijn was als ze wel zwanger was maar dit ook prima.
relietje
relietje 21 januari 2015, 18:22
Vind het een leuke serie, moet er nog even aan wennen. Maar ja, wij Nederlanders hebben nu eenmaal een andere smaak als die Amerikanen. So be it!!!!
Log in om een reactie achter te laten