Red Band Society

8,0 / 10
43 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Red Band Society officieel gecanceld

Voor de fans van de dramady Red Band Society is er een beetje goed nieuws en een heleboel slecht nieuws. Te beginnen bij het goede nieuws; Fox heeft besloten de laatste drie afleveringen op zaterdag 31 januari en zaterdag 7 februari te gaan uitzenden. Het slechte nieuws is dat dat dan ook gelijk de allerlaatste afleveringen zullen zijn. Red Band Society krijgt geen tweede seizoen.

De dramady Red Band Society gaat over de jonge patiënten en de verzorgers van de kinderafdeling van het beroemde Ocean Park Ziekenhuis in Los Angeles. De castleden zijn: Octavia Spencer, Dave Annable, Griffin Gluck, Nolan Sotillo, Charlie Rowe, Astro, Zoe Levin, Ciara Bravo, Mandy Moore en Rebecca Rittenhouse.

De serie ging in september 2014 in première met meteen al zeer lage kijkcijfers en die cijfers werden elke week minder. Het kwam dus niet als een verrassing toen FOX besloot om geen extra afleveringen te bestellen. Over het algemeen betekent dat al dat een serie niet vernieuwd gaat worden, al hebben FOX en ABC Studios beide pogingen gedaan om de serie in de lucht te houden.

Hoewel Red Band Society's kijkcijfers te laag waren om het in de lucht te houden als een reguliere seizoenserie, wilde FOX het behouden als potentiële zomerserie. Het probleem met een zomerserie is dat die een lagere licentievergoeding nodig hebben. Red Band Society is een high-end serie en budgetten voor zomerseries zijn erg strak. Het is dan uiteindelijk ook geen grote verrassing dat een deal niet kon worden uitgewerkt met de studio om de serie te behouden.

Uitvoerenden bij ABC Studios die de serie ook heel leuk vonden hebben nog geprobeerd om de serie elders te verkopen om de serie gaande te houden. Maar uiteindelijk waren er geen gegadigden waar door de serie nu officieel naar de begraafplaats van gecancelde series wordt gebracht.

Hopelijk zal Red Band Society op 7 februari een mooi afgerond einde krijgen zodat de fans enig gevoel van afsluiting zullen krijgen.

Keek jij graag naar Red Band Society en vind je het jammer dat er geen tweede seizoen komt?

Vorige aflevering
Waiting for Superman
Waiting for Superman
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Quannie80
18 jan 2015 23:52 -
O dit vind ik echt jammer!! Leuke serie juist omdat het eens uit het oogpunt van de patiënten is.
Reageer
John Doe
Olga2000 (gast)
19 jan 2015 10:03 -
Dan krijgen wij die zeker binnenkort door Net5 voorgeschoteld.
Reageer

Laatste nieuws

Apple TV+ heeft bekend gemaakt dat de Amerikaanse dramedyserie Little Voice van Sara Bareilles in juli in première gaat bij de streamingdienst.
Vandaag, 10:00
Datums, nieuwe series, gecancelde en vernieuwde series, het kwam deze week allemaal aanbod. Heb je dit of ander nieuws gemist bekijk hieronder het overzicht van de week van 18 tot en met 24 mei.
Vandaag, 09:00
Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. 
Gisteren, 16:00
In juni verschijnt het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Absentia op Videoland.
Gisteren, 10:00
Het tweede seizoen van The Alienist, met als ondertitel Angel of Darkness, zal in juli te zien zijn bij TNT.
Gisteren, 09:00
Het derde seizoen van de Belgische dramedyserie Zie mij graag verschijnt in juni op Videoland.
zaterdag, 09:00