Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 49

Week Overzicht 49

Wat zat er bij jullie in de surprises? Wij bij MijnSerie kregen niets want eerlijk: we waren niet heel erg zoet. Zo aten we alle chocoladeletters van andere gasten op. Dus geen cadeautjes. Daarentegen hebben we wel een chocolade overdosis. Het is winnen en verliezen. Niet dat we hierdoor bitter zijn want we verwennen jullie weer gewoon met een gloednieuwe editie van het weekoverzicht. We wilden er nog chocoladeletters bij doen maar ja...

A.D.
- Er gebeurt meer in de Bijbel.

Game of Thrones
- Wie de boeken al gelezen heeft en de teaser voor seizoen vijf niet meer kan zien, kreeg deze week de mogelijkheid om op een andere manier in Westeros te duiken. Het spel Game of Thrones: Episode 1 - Iron From Ice debuteerde tot algemeen positieve reviews. Rijk aan verhalen uit de fictieve wereld wordt de speler meegenomen per aflevering. Het spel speelt zich af na de gebeurtenissen uit seizoen drie van de televisieserie. Vanaf 2 december is het spel op PC, XBox en Playstation te koop per aflevering.

Gracepoint
- Fox bevestigt dat de serie geen tweede seizoen krijgt.

Hollands Hoop
- De bejubelde serie krijgt een vervolg.

Homeland
- Alex Gansa, het brein achter Homeland, sprak met The Hollywood Reporter over de positieve kritiek die dit seizoen ontvangt. “De dingen die ik hoor zijn erg positief. We wilden Carrie in een interessante politieke situatie plaatsen,” zegt Gansa over het nieuwe begin dit seizoen. Over de dood van een belangrijk personage vorig seizoen zegt de bedenker: “Het was moeilijk. We hadden die gesprekken twee seizoenen lang. We wilde niet dat [de personages] over datum raken. Het is een dagelijkse discussie."

House of Cards
- Frank Underwood heeft een bericht voor je.

Jessica Jones
- De Netflix en Marvel hybride serie heeft haar hoofdrolspeelster gevonden. Krysten Ritter (Don’t Trust the B in Apartment 23) is bevestigd door Deadline als de belichaming van de stripboekheldin. Jones opent haar eigen detectivebureau waar ze mensen en superhelden helpt. Duidelijk heeft Ritter genoeg ervaring op gedaan bij Veronica Mars. Jessica Jones heeft al een eerste seizoen van dertien afleveringen besteld. Een precieze datum is nog niet geprikt.

Legends
- TNT geeft ook Legends een nieuw seizoen.

Melissa & Joey
- Brian Baumgartner, die beter bekend is als Kevin uit The Office, heeft een gastrol bemachtigd in het vierde seizoen van de ABC Family komedie. Hij speelt een campagne investeerder die Mel (Melissa Joan Hart) helpen om in congres te komen.

Parks & Recreation
- Het laatste seizoen krijgt een begindatum.

Reign
- Na Game of Thrones, Downton Abbey en Tyrant wordt ook de The CW serie Reign zwaar bekritiseert voor haar afbeelding van de verkrachting van een belangrijk personage. Afgelopen donderdag was de betreffende aflevering te zien waar al een maand geruchten over zijn. Fans tekenden zelfs een petitie om de verhaallijn te schrappen. Het mocht echter niet baten. “We wilden altijd dat de verhaallijn met veel respect behandeld werd. We hebben er honderd keer over nagedacht sinds vorig seizoen,” vertelt bedenker Laurie McCarthy tegen Entertainment Weekly. Kritiek van social media bevatte onder andere “luiheid van vertellen” en “beledigend tegenover sterke vrouwen”.

Sherlock
- Hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch is nog lang niet klaar met de serie.

Sons of Anarchy
- Ben je ook zo benieuwd naar de serie finale op 9 december? Dan ben je één van de gelukkigen. Het einde van de serie is namelijk verklapt aan vele fans door een te vroege uitgave van het boek Sons of Anarchy: The Official Collector’s Edition. Het boek zou pas 10 december uitkomen, maar door een fout ontvingen fans hun bestelling al voortijdig. In het boek staat er uitgebreid beschreven wat er in de finale gebeurt. Bedenker Kurt Sutter heeft een officiële verontschuldiging gemaakt. “Dit, mijn vrienden, is de ergste nachtmerrie voor een verhalen verteller. Ik kan duizend f*cking mensen de schuld geven, maar het boek was mijn idee, dus uiteindelijk is het mijn eigen schuld.”

State of Affairs
- De CIA laat sinds kort maandags weten wat State of Affairs fout heeft. Via het officiële Twitter account van de geheime dienst laat de CIA bijvoorbeeld weten dat communicatie tussen agenten te gevaarlijk is in persoon. Ook meldt het dat het beruchte boek, dat een belangrijke rol speelt in de serie, tegenwoordig in tabletvorm geleverd wordt aan de president.

The McCarthys
- De familie wordt uitgebreid.

True Detective
- Het castingnieuws van het nieuwe seizoen is nog niet voorbij. C.S. Lee (Dexter) is toegevoegd aan de cast. Lee speelt Richard Geldof, een openbaar aanklager met grote politieke aspiraties. Het nieuwe seizoen is inmiddels in productie.

Diensten
- Netflix doet het goed in Nederland.

Prijzen
- De schrijversgilde van Amerika heeft haar nominaties voor dit jaar bekend gemaakt. Vanzelfsprekend doet HBO het weer goed met nominaties voor onder andere Game of Thrones, True Detective, Veep en Silicon Valley. Opvallend is dat de Amazon serie Transparent ook een nominatie heeft gepakt voor beste nieuwe serie. Ook Netflix heeft nominaties voor House of Cards en Orange Is the New Black te pakken. Zoals gewoonlijk is de vertegenwoordiging van publieke televisie weer schaars. The Simpsons, Bob's Burgers, New Girl en Modern Family krijgen nominaties in de animatie- en komediecategorieën maar in het drama gedeelte weet alleen The Good Wife genomineerd te worden. Afleveringen als Devil You Know van Boardwalk Empire, The Last Call van The Good Wife en The Lion and The Rose van Game of Thrones pakten nominaties. Op 14 februari 2015 is de uitreiking van de prijzen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

alexanderleveld
alexanderleveld 7 december 2014, 16:33
Hoe heet de prijs van de schrijversgilde?
anonymous
anonymous 7 december 2014, 23:04
WGA: Writers Guild of America
Log in om een reactie achter te laten